Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Esti kivilágítás az Ojtozi sétányon

Tizenötmillió forintos beruházás keretében esti kivilágítással és más egyéb fejlesztéssel teszik még vonzóbbá az Ojtozi sétányt.

Az Ojtozi fasor a város egyik legnépszerűbb sétaútja, amelyet tíz éve újított fel a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. alapítványi finanszírozásban. Az elmúlt esztendőben 3,3 kilométeres hosszra bővítették az eredetileg 650 méteres sétányt.

Az Ojtozi sétány újdonságainak, közte kivilágításának ünnepélyes átadását pénteken este 7-kor rendezik.
Az Ojtozi sétány újdonságainak, közte kivilágításának ünnepélyes átadását pénteken este 7-kor rendezik. Fotó: Magasi Dávid

– A kialakított sétaútnak az a jelentősége, hogy a kiváló színvonalú útburkolatnak köszönhetően akár utcai cipőben és ruhában is végigsétálhatunk rajta, nem szükséges tehát turistabakancsot vagy turistaöltözéket öltenünk magunkra – fogalmazott dr. Jámbor László, a Taeg Zrt. vezérigazgatója.

– A környéken számos szálloda és üdülő található, a vendégeknek – és természetesen a soproniaknak is – kiváló felüdülési lehetőséget biztosít az erdei sétaút. Idén tovább folytatódott a fejlesztés: az Ojtozi sétány hatszázötven méterét kivilágítással láttuk el, hogy az esti órákban is igénybe vehessék a kirándulók. Ezzel együtt az ojtozi csata emlékművének díszkivilágításáról is gondoskodtunk. A kivilágított sétaút végén immár gyermekjátszótér várja a családokat.

Ezzel kapcsolatos hír, hogy a hatszázötven méteres szakaszon három pelenkázóasztalt helyeztünk ki. Újdonság az is, hogy a fejlesztés keretében tizenegy darab ismeretterjesztő táblával hívjuk fel a látogatók figyelmét Sopron és környéke látnivalóira, turisztikai értékeire. A kirándulók így egy kellemes erdei séta közepette akár meg is tervezhetik további programjukat. A sétaút újdonságainak ünnepélyes átadását május 11-én, pénteken este 7-kor rendezik az Ojtozi sétány végén, az új játszótérnél.

A sétaút fejlesztésének tizenötmillió forintos költségét saját erőből finanszírozta a Taeg. Dr. Jámbor László vezérigazgató hozzátette, idén a soproni parkerdők fenntartása és korszerűsítése közel százmillió forintba kerül. Ennek keretében a Szárhalmi-erdőben felújítják a Kecskehegyi-kilátót, rendbe teszik a Ciklámen tanösvényt, a Tolvaj-árok sétaútjait, valamint több forrást is.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. moose 2012. május 22. 10:04
  „Azért azt nem ártott volna kiírni a sétány elejére, hogy meddig világítanak a lámpák. fél11 körül kb a leg végén jártunk, mikor leoltötták .Ez egy félénkebb túrista számára elég ilyesztő helyzet lehet. Pláne ha egyedül van. Különben is most ha belegondolunk fél 10 kor sötétedik és fél 11 kor már le is kapcsolják. Sok értelme volt mondhatom.”
 • 25. xxyy 2012. május 14. 08:50
  „Okoskák! Gyanítom egyikőtök se jár az erdőbe rendszeresen, mert akkor tudnátok, hogy téli hónapkban már 4 órakkor egy szem ember sincs az erdő tájékán sem, a hétköznapokről nem is beszélve, amikor Sopronba még az utcára se jönnek ki az emberek délutánonként, nem még este. Én napi rendszerességgel járok az erdőbe és látom mikor mennyien vannak. Hozzá teszem a pár lámpa miatt se lesznek többen (azon a pár száz méteren) és én köszi szépen de nem sétálgatnék este az erdőben!
  Ja és hozzá teszem nem az a baj, hogy végre csinálnak valamit a városban. A játszótér a fejlesztések jó ötletek, csak nem az erdőt kéne irtani mikor a városban és még az erdő alján is annyi elhagyatott ki nem használt terület van. Főleg nem kéne az erdőbe parkolót építeni?! Aztán ki mit gondol.... Én személy szerint sajnálom, hogy kocsival ennyire belehet hajtani az erdőbe......”
 • 24. józanparaszt 2012. május 13. 22:58
  „1. egyetértek! az erdöt hagyjuk meg erdönek, a várost meg (ha már így alakult) városnak.

  ha valaki sötétedés után megy oda, fogadja el, hogy ott sötét van, esetleg csak Hold vagy a csillagok derengenek. én pl. ezért megyek oda, mert néha szeretnék fényszennyezés nélkül bambulni felfele....

  van néhány tucat Hangulatos (!) sikátor, utca a városban, ahol csont sötét van, inkább azokra költenék a pénzt, tán több embert szolgálna ott a világítás !

  egyes hírek szerint a Volt szervezöi is toltak bele pénzt, ez igaz?”
 • 23. bogote 2012. május 12. 22:37
  „nagyon örülünk de ki tudja meddig tart”
 • 22. soproni 2012. május 11. 21:05
  „20.ljs! A legértelmesebb gondolatot tőled olvastam és itt van a lényeg: "Pontosan az hiányzik, ami a városban: az egymás tisztelete."”
 • 21. Spani 2012. május 11. 19:42
  „Szép tett, de ha a Deák téren közvilágítás mellett, ennél masszívabb lámpákat kirugdaltak és tönkretettek, akkor itt meddig fog tartani??? Sajnos!!!”
 • 20. ljs 2012. május 11. 18:33
  „Én örülök a sétaútnak, még úgy is, hogy nem nagyon fogom használni. Ami a kerékpáros, kutyás, lovas, kiránduló "ellentétet" illeti, nem hiszem, hogy olyan nagy lenne a gond. Naponta kerékpározom az erdőben (is), és nem kevés emberrel találkozom, legyen kutyás, lovas, vagy gyalogosan kiránduló. A kijelölt sétautat igyekszem elkerülni, ha tehetem. Lehet, hogy csak azért vannak kellemes tapasztalataim, mert próbálok figyelni másokra. Sőt, az idősebbek olykor még jó sportolást is kívánnak. Köszönünk egymásnak és megköszönöm, ha elengednek, mert így illik. Nincs kutyám, nem haza beszélek, de a legtöbb kutyás megfogja az ebet, ha közeledem.
  Sajnos vannak nem jó fej kerékpárosok, kutyások, sőőőt túrázók is. De nem hiszem, hogy ezért bármelyik csoportot is ki kellene tiltani. Pontosan az hiányzik, ami a városban: az egymás tisztelete. Mindannyian azért megyünk az erdőbe, mert szeretjük a természetet, szeretünk sportolni, kirándulni, nem azért, hogy a másik kikapcsolódását elszúrjuk, ebben teljesen biztos vagyok. A morálon csak mi változtathatunk azzal, hogy jó példát mutatunk!”
 • 19. soproni 2012. május 11. 13:22
  „16. Gonzai! Miért?”
 • 18. Karcsika 2012. május 11. 08:01
  „Re: 15. soproni 2012.05.10. 20:49

  "1 hónap, és ki lesznek rugdalva a lámpák.
  Ha a csemetefákat is ki tudják tôrni, akkor ezeket a lámpákat is."

  Én is remélem, hogy nem lesz igazam!
  Vandálokkal én sem találkoztam még az erdőben,
  de a széttört fából készült szemetesekkel, padokkal, táblákkal igen.”
 • 17. vpeti19 2012. május 11. 05:42
  „Szerintem a sétány az erdő része. Általában az erdő nappal világos, éjjel pedig sötét! A vadak nagyon jól eligazodnak hajnal 2-kor is mert, ez az otthonuk, hagyjuk meg nekik ahogy van! Az emberek pedig ha mernek, éjjel sétáljanak a randalírozók között a kivilágított, kameráyal ellenőrzött Deák téren!! Ott sem lehet rendet tartani!!”
 • 16. Gonzai 2012. május 10. 21:09
  „Már csak annyi teendő lenne, hogy a száguldozó kerékpárosokat és a póráz nélkül futtatott kutyákat tüntessék el.”
 • 15. soproni 2012. május 10. 20:49
  „13. Karcsika! Remélem nem lesz igazad! Az erdőben én még nem találkoztam vandálokkal ,oda békés emberek járnak.”
 • 14. IkvaHírLACEE 2012. május 10. 20:01
  „Hát ez SZERINTEM is atom fölösleges volt. De legalább már tudjuk, miért nem volt a szezonban sífelvonó (mondjuk az a döntés bejött, mert hó se volt)”
 • 13. Karcsika 2012. május 10. 20:00
  „1 hónap, és ki lesznek rugdalva a lámpák.
  Ha a csemetefákat is ki tudják tôrni, akkor ezeket a lámpákat is.”
 • 12. sopi06 2012. május 10. 19:36
  „Nem kéne mindig mindenben a hibát keresni. Én személy szerint nagyon örülök neki, és ki is fogom használni a kicsi gyermekemmel. Örüljetek, hogy vannak emberek, akik tesznek a városért. Nagy köszönet Jámbor Úrnak!!!!”
 • 11. himbi 2012. május 10. 18:24
  „Szép, és jó, de...
  Viszont amit sokkal értelmesebbnek találnék pl. ha már játszótérről van szó akkor Citadellán a Kreszparkot újra fel lehetne építeni a mai kornak megfelelően. Úgy gondolom, hogy a mai kisiskolások közelekedési kúltúráját is fejleszthetné.”
 • 10. 1x2=? 2012. május 10. 17:54
  „Gratula, én "kihasználom" gyalog.”
 • 9. Geribacsi 2012. május 10. 17:30
  „Szerintem sem hülyeség.. Csak csinálnák folyamatosan, szem előtt tartva, hogy a város nem pusztán néhány frekventált helyből áll, hanem egy kissé nagyobb gondozandó felületet képvisel. Miután végigmegyek a Bánfalvi úton, már elmegy a kedvem egy esti levezető sétától a sétányon. És még sorolhatnám. De ettől függetlenül ötletesnek tartom!”
 • 8. hokiel 2012. május 10. 16:38
  „XXYY: a Löver körúti erdő a város erdeje, ott a város építsen játszóteret. A világítás csak arra szolgál, hogy akire rásötétedik, az biztonsággal ki tudjon jönni. Nem a hegyi kerékpárnak való az Ojtozi, hanem annak, aki szeretne erdei levegőt szívni, de nem tud hegyet mászni, meg rosszul megy, esetleg babakocsit tol, stb. stb. Aztán nektek meg építsen a..... bármit is.”
 • 7. mediator 2012. május 10. 15:28
  „Gondolom, nem csupán a nyári hónapokra tervezték a világítást, hanem az év többi részére is, amikor viszont híre sincs a szúnyognak. Ennyi huhogó hülyét egy rakásra... én nem is értem, tessék már egy kicsit örülni valami tisztán pozitív dolognak, és nem fanyalogni!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

kREatívan a környezetért – Plakátpályázat a környezettudatosságról

A Nyugat-magyarországi Egyetem Kooperációs Kutatási Központja plakátpályázatot hirdet… Tovább olvasom