Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Emelik a helyi adókat Fertődön

Több, helyi adó emelésről is döntött a fertődi képviselő-testület. A rendezvények megtartását is szabályozzák.

Új helyi adórendeletet alkotott a fertődi képviselő-testület a legutóbbi közgyűlésén.

A napokban tárgyalta meg és fogadta el az új helyi adórendeletet a fertődi képviselő-testület. A cél az volt, hogy a helyi lakosság terheit csak olyan mértékben növeljék, amely elkerülhetetlen. Több mint öt év eltelte után először módosult a kommunális adó összege, amely 2013-tól tízezer forint lesz egy évre ingatlanonként. Napi ötven forint/fő mértékkel emelkedett az idegenforgalmi adó összege, azaz vendégéjszakánként 350 forintot kell fizetni.

Az építményadó összege vállalkozási, üzleti célt szolgáló, lakásnak és üdülőnek nem minősülő ingatlanok esetében négyzetméterenként éves szinten 250 forint lesz. Azaz egy 20 négyzetméteres üzlethelyiség éves adója 5000 forint.

Az iparűzési adó mértéke nem változott.

A testület a helyi környezetvédelmi rendeletet is elfogadta. A lakossági igényeket is figyelembe véve határozták meg a közterületeken történő rendezvények megtartásának, a kerthelyiségekben és teraszokon történő hangosító berendezések használatának szabályait.

Az önkormányzat továbbra is támogatja a méhnyakrák elleni védőoltást a városban és idén is megrendezik a Vásároljon Fertődön akciót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belelátnak a Föld rétegeibe

A soproni geodéziai és geofizikai intézet nyolcvanmillió forintos értékben szerezhetett be… Tovább olvasom