Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Elküldik a közönségkedvenceket

A Petőfi Színház új vezetése tíz színészt értesített levélben arról, hogy nem kapnak munkát az új évadban.
Tíz soproni színésszel levélben tudatta az új színigazgató, Darvasi Ilona, hogy a következő évadban nem számít a munkájukra. A döntés meglepő, hiszen közönségkedvenceket érint. Az elbocsátottak között van a fiatalok sztárja, Varga Gábor, a férfiak kedvence, Varga Szilvia, de elmegy a színházból az elmúlt évadok egyik legsikeresebb színésze, Selmeczi Roland is...

Incze József ráadásul tizenöt éve, az önálló soproni színház létrejötte óta tagja a társulatnak. Számtalan nagyszerű alakítás fűződik a nevéhez.
– A levélben megköszönték az idei évadban végzett munkámat, az azt megelőző 14 évről nem esik szó – mondta el lapunk megkeresésére Incze József.

– Az rendjén való, hogy új generáció veszi át a helyünket, azt is tudomásul veszem, ha más karakterekben gondolkodik egy igazgató, de ez az eljárás keserűvé tesz – sorolja Incze József. – Tizenöt éves munka után levélben értesülni arról, hogy nincs tovább... Indok pedig mindössze annyi áll a Darvasi Ilona által aláírt elbocsátó üzenetben, hogy 38 százalékot elvontak a színház költségvetéséből.
Varga Gábor azok között volt, akik nem vállalták a soproni letelepedést. Akkor számított volna az elbocsátásra... – Hat gyönyörű évet töltöttem a soproni színházban, s a város továbbra is a szívem csücske marad – nyilatkozta a sármos színész, aki azt is elárulta: még életében nem találkozott Darvasi Ilonával.

– Az előző direktorok is levélben tudatták a színészekkel, ha nem tartottak igényt a munkájukra – közölte Darvasi Ilona a Kisalfölddel. Az igazgató arra a kérdésünkre, hogy miért éppen ők tízen nem lesznek tagjai az új társulatnak, elmondta: – Nem lesz számukra megfelelő szerep az új darabokban, amiket bemutatunk, a rendezők nem őket választották. Úgy gondoltam, jó, ha erről minél korábban értesülnek, hogy legyen idejük új munkát keresni. Tehát nem csak a pénz motiválta a döntést.

Darvasi Ilona kitért arra is, semmilyen politikai oka nincs annak, hogy ők tízen már nem lesznek tagjai az új társulatnak. „A színházban nincs helye a politikának!" – jelentette ki. Bizonyítékképpen megemlítette, a következő évadban egy darabban szerepel a soproni deszkákon Eperjes Károly és Koncz Gábor.

Búcsúznak Soprontól

A Petőfi Színház művészei közül nem hosszabbították meg a szerződését Bálint Péternek, Dóczy Péternek, Incze Józsefnek, Ozsgyáni Mihálynak, Varga Gábornak, Mihály Dórának, Kisfalusi Tímeának, Kovács Patríciának, Varga Szilviának, Vlahovics Editnek. Selmeczi Roland önként távozik a soproni színháztól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 84-esen

Egy súlyos, valamint három könnyű sérültje lett annak a balesetnek, amelya 84-es főúton történ… Tovább olvasom