Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Elkezdték az aszfaltozást

Sopronban az Ágfalvi úton megkezdődtek az aszfaltozási munkák. Ezt követően a Baross út csatornázására kerül sor.
Sopronban az Ágfalvi úton megkezdődtek az aszfaltozási munkák. A kivitelező ígérete szerint egy hónap alatt befejeződik az ezeregyszáz méter hosszú útszakasz burkolása. Ezt követően a Baross út csatornázására kerül sor.

– Az Ágfalvi út Besenyő utcától az Öntöde utcáig terjedő szakaszán befejeződtek az ISPA-program keretében zajló csatornázási munkák, s hozzákezdhettünk az útszakasz aszfaltszőnyegezéséhez – közölte Csejtei Imre, a Betonút rt. soproni projektvezetője.

– Ezt megelőzően a régi csatornákat leválasztottuk a rendszerről, aknáikat visszabontottuk. Tegnap már az út végleges aszfaltozásához szükséges kiegyenlítő rétegeket hordták fel a kivitelezők, akik a szerelvények szintre helyezéséhez is hozzáfogtak. A több mint 1,1 kilométeres szakasz aszfaltszőnyegezése két ütemben fog megtörténni, egészen a Kertvárosi utcáig. Az alig egy hónapig tartó burkolati munka 35 ezer euróba (260-as árfolyammal számolva 9,1 millió forintba) kerül.

– Ha elkészül az Ágfalvi út, a sörgyár kamionforgalmát erre az útra tereljük át, hogy a Baross út több hónapra tervezett csatornarekonstrukciója elkezdődhessék – folytatta Csejtei Imre, a Betonút rt. soproni projektvezetője. – Az ISPA-programban az 1,5 milliárd forintos beruházást jelentő csatornafelújítások befejezési határideje ez év december 31-e. A Baross út mellett már csak a belváros, illetve az Ikva-pataki csatorna kihelyezése van hátra. A munkálatok jól haladnak, ugyanakkor a belvárosi szakasznál talajmechanikai problémáink adódtak, amelyek megoldása folyamatban van.

Csejtei Imre elmondta még, hogy a Pozsonyi úton a napokban adták át azt a munkaterületet, ahol csapadékcsatorna építése kezdődik el. Az egy hónapos munkát követően a Betonút rt. a Pozsonyi út kutyakiképzőig terjedő szakaszát teljesen új aszfaltszőnyeggel látja el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyomirtás lézertechnikával

Számítógépes rendszer irányításával permetezi a vegyszert a gyomokra egy speciális vonat. Tovább olvasom