Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Elkezdődött a ''nulladik'' ütem

Végre megindult a Deák tér felújításnak „nulladik” üteme. A jelenlegi munkálatok október végig tartanak.
Lezárták a soproni Deák tér páratlan oldalának Erzsébet utca–Mátyás király utca közti szakaszát. Így az autósok ezen a részen nem parkolhatnak, mert megkezdődött a gázhálózat cseréje. Ez viszont azt is jelenti, hogy a több hónapos csúszás ellenére megindult a tér felújításnak „nulladik" üteme. A jelenlegi munkálatok várhatóan október végig tartanak, hogy aztán tavasszal kerüljön sorra a páros oldal.
A vezetékcseréket követően az útburkolat ideiglenes aszfaltozást kap.

Biztosítják a gázellátást

– A gázvezeték felújítási költségeit az Égáz Rt. saját pénzből fedezi majd – mondta el érdeklődésünkre Horváth Imre, a részvénytársaság kirendeltségvezetője. – A tervezői költségvetés 25 millió forint. A gázvezeték felújítása során a fogyasztók gázellátását folyamatosan biztosítjuk, csak az átkötések alkalmával kell négy-öt órás üzemszünetekkel számolni.

Még idén elkezdik

A nem megfelelő állagú víz- és csatornavezetékek is felújításra kerülnek. A kivitelező, közbeszerzési pályázat alapján, még ebben a hónapban kiválasztásra kerül. Mint azt Havas András, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. műszaki igazgatója elmondta, a munkálatok is még ebben az évben megkezdődnek. A tér ma még rendezetlen csapadékvíz-elvezetését is meg kell oldani. Ennek tervei is rendelkezésre állnak, a megvalósítás önkormányzati beruházásban és finanszírozásban fog megtörténni – tette hozzá a műszaki igazgató.

150 millió forintos előleg

További újdonság, hogy egy új kormányrendelet szerint a Deák tér teljes felújításához pályázati úton nyert pénzből mintegy 150 millió forintos előleg igényelhető, így a beruházás kiadásai kevésbé terhelik a városi költségvetést. Mint azt a városházán megtudtuk, még az ősszel kiírják a kivitelezői pályázatot. Így legkorábban jövő tavasszal hozzáláthatnak a közel 700 millió forintos beruházáshoz, amelyet 2007. június 29-ig kell bejezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön a konkurencia Ausztriából

Magyarországra készül az osztrák posta, számoltunk be róla korábban. Csehországban már szerződéskötés előtt áll a társaság, a konkrét magyarországi tervekről az előrehaladott tárgyalások ellenére még elzárkóznak. Az osztrák posta vezérigazgatója tavasszal tárgyalt Budapesten a Magyar Posta Rt. vezérigazgatójával, hangsúlyozva a közös együttműkődést. Tovább olvasom