Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Elfújta a szél Sopronban: áll a monumentális színpad - fotók

Már elkészült a színpad, megérkeztek a díszletek és a jelmezek az Elfújta a szél musical szombati és vasárnapi, soproni bemutatójára. Látványos jelenetekből idén sem lesz hiány.

Minden készen áll az Elfújta a szél musical soproni bemutatójára, melyet az MKB Musical Aréna, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház koprodukciójában állítanak színpadra.

Elfújta a szél Sopronban - az előkészületek


– Három napon és éjjelen át építették a szakemberek az MKB Musical Aréna óriási szabadtéri színpadát. A területe 1400 négyzetméter, négykamionnyi díszlet, több mint ötszáz kosztüm és jelmez biztosítja a technikai hátteret a monumentális produkcióhoz – nyilatkozta a Kisalföldnek Török Zoltán, a szervező Raabersport Kft. ügyvezetője.

A térképen látható a helyszín megközelítése és a kialakított parkolók.
A térképen látható a helyszín megközelítése és a kialakított parkolók.


– Minden készen áll ahhoz, hogy pörgő, dinamikus musicalt láthasson a soproni közönség, olyat, amely méltó Margaret Mitchell világhírű regényéhez.

 Jegyek még válthatók online (www.mkbarenasopron.hu), illetve a megszokott értékesítési pontokon, többek között a Kisalföld ügyfélszolgálatán (Frankenburg út 2/A), valamint a helyszínen, az MKB Musical Arénában.


A színpadon mintegy 250 szereplő lesz látható. A monumentális díszleteket látványos vetítéstechnikával egészítik ki. Lesznek lovak, csatajelenetek, beleszippanthatunk a polgárháborús Amerika légkörébe.

A színpadon mintegy 250 szereplő lesz látható.
A színpadon mintegy 250 szereplő lesz látható.


– A színpadon elevenedik meg például Atlanta ostroma és a város leégése, ami a polgárháború történetének egyik leghíresebb jelenete. A valódi lélektani drámát mégsem Észak és Dél összecsapása, hanem Scralett O’Hara életútja jelenti a regényben éppúgy, mint a színpadi változatban – tette hozzá Török Zoltán, aki azt is elmondta, hogy a szombati előadásra gyakorlatilag minden jegy elkelt, már csak a legolcsóbb kategóriájú helyekre lehet belépőt kapni.

Vasárnapra viszont még vannak jegyek. A helyszín autóval a Selmeci utca felől közelíthető meg a legegyszerűbben. A stadion mögötti területen, az autós tanpályán és a patak túloldalán alakítottak ki parkolót. A helyieknek azt tanácsolják, hogy a torlódás elkerülése érdekében gyalogosan vagy helyi járatos autóbusszal érkezzenek.


Elfújta a szél. A történet 1861-ben, Észak-Georgiában kezdődik, ahol még javában virágzik a rabszolgatartó Dél. A fiatal Scarlettnek a harcokat megelőzően az volt a legfontosabb „dolga", hogy az őt körülrajongó vagyonos fiatalembereket kénye-kedve szerint szédítse.

A háború beálltával azonban be kell bizonyítania rátermettségét és hűségét a birtokhoz, mely alapot adott az ő és családja megélhetéséhez. O’Hara valódi drámája mégsem a körülötte zajló háború, hanem az, hogy álmai férfiját sohasem kaphatja meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bor és Beatles Hegykőn

Ismét megnyílik 2013. augusztus 17. és 19. között
Hegykőn a Borok utcája, ahol soproni borászok… Tovább olvasom