Kisalföld logö

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 12°C | 22°C Még több cikk.

Elfogták a csornai fosztogatókat: hétvégi házakat pakoltak ki

Sopron - Hétvégi házak fosztogatóit fogta el a rendőrség. A két csornai férfi többnyire fémet lopott, de kerti eszközöket, aggregátort, fűnyírót is vittek el.

Hétvégi házak fosztogatóit fogta el a rendőrség. Nagy Ernő alezredes, bűnügyi osztályvezető sajtótájékoztatón jelentette be: korábban két csornai illetőt fogtak el, akik alaposan gyanúsíthatóak a betörések elkövetésével, ezúttal újabb két férfit sikerült elkapniuk. Ezt megelőzően 24 órás figyelőszolgálatot szerveztek az érintett körzetekben.

Nagy Ernő alezredes
Nagy Ernő alezredes


A most elfogott férfiak szintén rendelkeznek csornai tartózkodási címmel. Többnyire fémet, illetve kerti eszközöket, aggregátort, fűnyírót vittek el. A rendőrség kezdeményezésére és az ügyészség indítványozására a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a 38, illetve a 29 éves férfit, akik ellen lopás miatt indult büntetőeljárás.

Olvasóink írták

 • 16. Csetneky 2009. december 16. 22:54
  „kertész

  Lehet, hogy te más világban élsz, de nekem életem munkája nem szerszám, edény vagy függönykarnis. Ha te itt tartasz, egészségedre! Azt egyébként honnan veszed, hogy nincs mit ellopni? Mint már említettem volt, én az értékeim egy részét lakásban tartom, arra meg van biztosításom. Ha életem munkája egy rossz fűnyíró lenne, sírva fakadnék!
  Mindezektől függetlenül te kezdtél el okoskodni, hogy mindegy, alapos vagy megalapozott gyanú. Pedig nem mindegy. Ugyanis ha egy bűnügyi osztályvezető nem ismeri az évek óta érvényes szakkifejezéseket, az több, mint elgondolkoztató. Ha pedig ismeri, csak az újságíró írja le rosszul, az ugyan mindennapos, de attól függetlenül szomorú.”
 • 15. Sophia 2009. december 16. 17:07
  „TancsKaszabell !
  A Potzmann dűlő és annak Kópháza felé tartó szakasza.Garának is mondják a helyiek.Ott minden évben lecsapnak a mocskok(Baradlay után szabadon:-)).Idén már 2 szer meg is történt.Persze elvinni már nincs mit hiszen azt megtették tavaly de a vér kötelezi őket...!”
 • 14. kertész 2009. december 16. 14:21
  „4-s,5-s Tőletek nincs mit ellopni így nem is fogjátok megérteni ezt az eseményt.”
 • 13. igazságot 2009. december 16. 13:33
  „én akkor is azt mondom h a lopások gyökere a népek közötti kulturális eltérésbe van... egyik nép hülyére dolgozza magát, próbál minél több munkát vállalni, vannak igényei, gyerekének minél szebb jövőt kialakítania(persze kivételek vannak) és van a másik nép, aki lusta, koszos, igénytelen, semmi igénye, irigy a másik nehéz munkával megszerzett vagyonára és értékére, és ha ugyan annyi időt szentelne a munkára mint a naplopásra meg a gyerek csinálásra, akkor ugyan ott tarthatnának mint az emberek, nem csak itt, ez vonatkozik europa többi országában élő ilyen fajra... de mindenhol ők egyenlők a bűnözéssel, csak annyi a különbség h ott szabad erről beszélni itt meg nem”
 • 12. sup7ra 2009. december 16. 13:24
  „5.Csetneky!
  Minden ház mellén nem állíthatsz rendőrt.Finoman jegyzem meg,hogy a kapitányságon jó,ha 30 ex-határőr dolgozik.Az integráció utáni létszám,mintegy 100 fővel csökkent.”
 • 11. TancsKaszabell 2009. december 16. 11:34
  „Merre tevékenykedtek ezek a szorgalmas emberek ?
  Hol voltak veszélyben a hétvégi házak ? Tómalomról nincsenek rossz hírek,eddig.
  Milyen jó,hogy a közvilágítást megépítették az utcákban !!!”
 • 10. Dávid1908 2009. december 16. 10:42
  „Sajnos a betöréseknél is a betörő van védve. Nem lehet megverni, mert téged állítanak elő. Nálunk a betörésnél ékszereket, pénzt vittek el, és az egész lakást átforgatták. Amikor feljelentést tettünk a rendőrségen az eltűnt dolgok miatt is, azt kérdezték, van-e hiteles fénykép az eltűnt dolgokról!!! Az nem volt jó, amikor valakinek a nyakában vagy az ujján volt,m ert nem látszik teljesen a tárgy. Hónapok után valakiket elkaptak, de lezárták a nyomozást minden határozat nélkül. Így van biztonságban az ember a saját házában???”
 • 9. rucinho 2009. december 16. 09:29
  „Üdv.

  A mi kertünkből is elvittek mindent ami mozdítható,aggregát,fűnyíró,fűkasza stb...
  A feljelentés természetesen megtörtént,a rendőrség részéről viszont nem sok minden,vagy inkább semmi!
  Esős idő volt akkor elég nagy sárral az autó keréknyomai jól látszottak,még az is hogy Sopron felé vették az irány hiszen sáros volt az aszfalt ugyanazzal a nyommal mint ami fent volt a kertben!
  Ha Balf felé haladunk a pihenőkeresztnél van egy térfigyelő kamera,ami ki tudja hogy működik e,amin esetleg meg lehetett volna tekinteni milyen autóval száguldottak el a tolvajok!Erre a rendőrség válasza annyi volt,"HÁT VALÓBAN"és ennyit tettek az ügy érdekében!
  Fél év után jött egy levél,amiben az állt hogy lezárták a nyomozást!Természetesen nem lett meg semmi az eltulajdonított tárgyakból.
  Az volna a kérdésem hogy mit lefoglal a rendőrség,gondolom nem kevés cuccot,annak mi lesz a sorsa?
  Mert gondolom a tulajokhoz nem kerül vissza....

  ui.: ..nem hiába van "minden" rendőrnek hétvégi háza tele kisgépekkel! :DDD”
 • 8. Baradlay 2009. december 16. 00:10
  „Sophia,hivjad csak mocskoknak! Sajnalom,hogy megszunt a halalos itelet!!!!”
 • 7. Sophia 2009. december 15. 22:23
  „Tavaly éppen szenteste törtek be a kerti házikónkba a színes fémtolvajok és egy fél élet munkáját lopták el amire sajnos nem-igen lehetett biztosítást kötni.Csősz,mezőőr nyista!
  Nem az anyagi kár hanem a házikóba beleölt energia és a tárgyakhoz fűződő szép emlékek voltak a nagy veszteség amit biztosítással sem lehet kárpótolni.
  Persze ezeknek a sz..e..k..k semmi sem drága....!”
 • 6. Udvaros 2009. december 15. 19:43
  „Csetneky: a fűnyíróm 5 éves. Elég leharcoltnak tűnik, de teszi a dolgát rendesen. Szerinted a biztosító mennyit fizetne érte? A hulladékvas árát? Vagy vehetnék egy ugyanolyan tudású, új fűnyírót? És az utánjárást ki fizeti meg nekem?
  Nem kell válaszolnod, ugyanis tisztában vagyok vele: apósomék kertjét (városban van) többször kipakolták, ha mégsem tudták, akkor tönkretették, amit lehet...”
 • 5. Csetneky 2009. december 15. 18:52
  „kertész

  Biztosításról hallotáll? Nekem van. Mármint a lakásomra, mert hétvégi házzal nem rendelkezem. Egyébként meg arra van a rendőrség - felduzzasztva a sok határőrrel - meg a polgárőrség, meg a mezőőr, hogy megakadályozza az ilyen bűncselekményeket.”
 • 4. Jandex 2009. december 15. 15:52
  „3. hozzászólás kertész
  Figyi,ha nem lenne .....bűnözés,most nem kellene siratni a HOL? MIT? :)))))))))))
  Érzékeled a lényeget?!”
 • 3. kertész 2009. december 15. 15:35
  „Itt nem az a lényeg hogy kinek milyen a bőrszine vag az újságíró miyen szavakat használ,hanem az hogy nagyon sokan elvesztették ,amit az életükben nehéz munka árán szereztek meg.Vittek mindent ami mozdítható volt,a szerszámokon kívül az edényeket,evőeszközöket függönykarnist stb.Nem egy helyen úgy, hogy kibontották a kerítést és a teherautóval a ház mellé álltak és mindent kipakolt ez a bűnöző banda.Gondolom, ha az 1-es és 2-s beíró hasonló büntény áldozata lenne, nem azon siránkozna hogy milyen a bőrszíne,milyen az újságíró szófordulata,hanem az elpott értékeit siratná”
 • 2. igazságot 2009. december 15. 13:57
  „az újság író kifelejtette a származásukat is... a lopás is elég gyanús de mellé az hogy "többnyire fémet lopott, de kerti eszközöket, aggregátort, fűnyírót is vittek el" ez számomra teljesen egyértelmű h kik az elkövetők... még h nem lehet beszélni öhmmmm bűnözésről... akkor ez mi?:D”
 • 1. Csetneky 2009. december 15. 13:51
  „"illetőt fogtak el, akik alaposan gyanúsíthatóak a betörések elkövetésével"

  Én úgy hallottam, hogy már évek óta nem az "alaposan", hanem a "megalapozottan" gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével szófordulatot használják a hozzáértő bűnügyi szakemberek, mivel így szerepel a törvényben. Kérdés, hogy ezt a nyilatkozó nem tudta-e, vagy az újságíró nem írta le pontosan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi énekcsokor az egyetemtől Sopronnak

Három ősbemutató is felcsendül a december 16-án, Kodály születésnapján este 7-kor kezdődő egyetemi… Tovább olvasom