Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Elfogták a bujkáló kaméleont

Másfél éve körözte, s most elfogta a rendőrség a soproni J. R.-t, aki csalás miatt kapott két éves szabadságvesztését nem töltötte le. A hosszú bujkálás végén a férfi gratulált a rendőröknek – ők is neki.
Csalás miatt ítélte két éves szabadságvesztésre J. R.-t még 2002-ben a bíróság, ám a soproni férfi nem vonult börtönbe büntetése letöltésére. Inkább a bujkálást választotta, s a hosszú hónapok alatt szinte tökélyre fejlesztette a kisvárosi eltűnést. A rendőrség hivatalosan 2003 márciusa óta köröztette az 58 éves férfit, akit többször láttak is a városban, de mindig kicselezte az elfogására kirendelt rendőröket.
Egészen hétfőig. J. R. aznap költözött ki családi házából, s erről tudomást szerzett a rendőrség is.

– Négyen vettük körbe az épületet, ahonnan nem láthattak bennünket – mondta el tegnap a Kisalföldnek Kóczán Zoltán rendőr százados. – A rejtekhelyünkről többször is láttuk a férfit kijönni a házból. Megtévesztésül mindig más ruha volt rajta. Csakhogy a fényképről mi már jól ismertük, így akkor is biztosak voltunk a dolgunkban, amikor végül piros női kabátban és fekete kalapban jelent meg.

Ez volt az a pillanat, amikor kirontottunk a sövény mögül és kilétének igazolására szólítottuk fel. A zsebében testvére igazolványa volt, de ezt már nem próbálta meg használni, nem is tiltakozott. Sőt, a kapitányságon gratulált a rendőröknek a jó munkájukhoz...

A régóta keresett férfit a rendőrök még hétfőn a sopronkőhidai büntetésvégrehajtási intézetbe kísérték.

A kapitány is megnyugodhat

Az idén ötven körözött személyt fogtak el Sopronban a rendőrök. Farkas Gábor rendőrkapitány kiemelt ügyként kezeli a keresettek felkutatását. J. R. sok bosszúságot okozott azzal, hogy fel-felbukkant a városban, elfogni mégsem tudták. Most viszont sikerült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni hulladéklerakó: tilos szennyvíziszap elhelyezése

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség múlt hét végén kézbesített határozata megtiltotta a… Tovább olvasom