Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Eladják a malom épületeit

Sopron - A tulajdonos Pannonmill Zrt. értékesíteni szeretné a soproni malom egykori épületeit. Az ingatlan becsült összege 200 millió forint. Nem elképzelhetetlen, hogy a területen lakópark épül.

Az egykoron szebb napokat megért soproni malom végóráit éli. A búza őrlésével már évek óta felhagytak, s az épületek és a bennük lévő gépek azóta is állnak. A tulajdonos Pannonmill Zrt. úgy döntött, értékesíti az ingatlant.

– A becslések szerint a terület mintegy 200 millió forintot ér – fogalmazott Csordás S. Tibor vezérigazgató. – Cégünk huszonhárom területtel rendelkezik és anyagi gondjaink sincsenek, ezért nem kapkodjuk el a döntést. Eddig már több konkrét ajánlat is érkezett. A Pannonmill korábban már átszervezte a búza őrlését, így a soproni malom értékesítése nem jár dolgozók elbocsátásával.

A Kőszegi út elején, a körforgalomtól néhány méterre lévő ingatlan és a rajta lévő épületek több célra is használhatók. Szóba jöhet valamilyen ipari tevékenység folytatása, gyártócsarnokok kialakítása. A legvalószínűbbnek azonban az tűnik, hogy az épületeket lebontják és a tiszta területen egy lakópark épül majd.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly is sikeres évet zárt a GYSEV

Sikeres évet zárt 2006-ban is a GYSEV – hangzott el a Hotel Sopronban csütörtökön rendezett… Tovább olvasom