Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Eladatlan nagy értékű ingatlanok Sopronban

Két nagy értékű soproni épületben is „áll a pénz" immár évek óta. Az egyik a Hunguest Hotels Zrt. tulajdonában lévő Hotel Maróni.
Két nagy értékű soproni épületben is „áll a pénz" immár évek óta. Az egyik a Hunguest Hotels Zrt. tulajdonában lévő Hotel Maróni, a másik pedig a volt gyermekszanatórium, amely a várostól került a Nyugat-Magyarországi Egyetemhez. Mindegyiket szeretné értékesíteni tulajdonosa, de eddig hiába. A Hotel Maróni egykoron a város első szállodája volt. Később szakszervezeti üdülőként működtették, majd a Hunguest Hotels Zrt.-é lett, de már hosszú hónapok óta üresen áll.

A Maróni jövőjéről több elképzelés is napvilágot látott, de végül értékesítése mellett döntöttek. Érdeklődők voltak is szép számmal, de üzlet egyik tárgyalásból sem lett. Az elmúlt napokban azonban elterjedt a városban, hogy megvásárolták, de a „vevő" kiléte ismeretlen maradt. A Hunguest Hotels Zrt. budapesti központjában azonban cáfolták a hírt, érdeklődésünkre röviden csak annyit mondtak: még nem adták el a Marónit. Így aztán továbbra sem lehet tudni, mi lesz a sorsa a Sopron egyik legszebb pontján fekvő szállodának.

Eddig eredménytelenül próbálkoztak a volt gyermekszanatórium eladásával is. Mint ismert, néhány évvel ezelőtt került az egyetem birtokába az épületkomplexum, de később kiderült, az intézménynek másak a fejlesztési elképzelései. Ezért úgy döntöttek, eladják. Az első pályázat eredménytelen volt, a másodikat hamarosan kiírják. Herczeg László, az egyetem gazdasági főigazgatója elmondta, megnőtt az érdeklődés az épület iránt, ezért remélik, hogy hamarosan találnak vevőt, annál is inkább, mert az intézmény jelenlegi helyzetében minden forintra szükségük van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromezerféle paradicsom

Stekovics úr, vagy ahogy a Fertőzugban ismerik: a paradicsomkirály édesapjától örökölte a növények szeretetét. Ő úgy mondja, ebbe nőtt bele. Nagyapja Kapuvárról, nagyanyja Sopronból került a Fertő-parti faluba. Apja már ott született. A vállalkozást 2000-ben indította, ma ő büszkélkedhet a világ legnagyobb paradicsomgyűjteményével. Tovább olvasom