Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Egy hónap, három premier

Sopron - A Petőfi Színház újkori történetében még sosem fordult elő, hogy egy hónap során három saját bemutatót tart a színtársulat – hangzott el a csütörtöki tájékoztatón.
Színészek, rendező és a színigazgató, Darvasi Ilona részvételével tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a Liszt-központban. Mint elhangzott, áprilisban három premiert is láthat a nagyérdemű.
– Elsőként szombaton, Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című darabját tekintheti meg a közönség – mondta Varga Szabolcs, a Pro Kultúra sajtóreferense. – A színpadon a nevezetes Rajkó zenekar három tagja húzza majd a nótát, darabbéli prímásuk Suki István, aki a valóságban is a Rajkó vezető prímása. További érdekesség a darabbal kapcsolatban, hogy szerepet kapott benne két soproni kislány, Pavlóczki Adrienn és Galkó Patrícia, akik tehetségükkel a Légy jó mindhalálig című musicalben hívták fel magukra a figyelmet. Darvasi Ilona színigazgató hozzátette: a Turay-színházzal közös, Bor József által rendezett produkcióban Somfai Éva, Szóka Júlia és Bozsó József is színpadra lép, ők a jövő évadtól kezdve válnak a Petőfi-színtársulat tagjaivá.

E hónap 14-én, hétfőn lesz a másik nagyszínházi bemutató. Gyermekbérlet keretében Nemes Nagy Ágnes–Novák János Bors néni című musicaljének főszerepét Pásztor Erzsi alakítja, Novák János rendezésében. A Bors néni Szegeden már óriási sikert aratott, ezért a várható nagy érdeklődésre való tekintettel tartanak majd bérletszünetes előadásokat is.

Darvasi Ilona színigazgató (balra) és a társulat több tagja tartott sajtótájékoztatót a színház áprilisi premierjeiről. Fotó: Gosztonyi
Darvasi Ilona színigazgató (balra) és a társulat több tagja tartott sajtótájékoztatót a színház áprilisi premierjeiről. Fotó: Gosztonyi

A harmadik premier– John Osborne Dühöngő ifjúság című műve – április 12-i, kisszínházi bemutatójának érdekessége, hogy először láthat a soproni közönség olyan színdarabot, amelynek rendezője Koncz Gábor. A lázadó Jimmy szerepében újra láthatjuk a színpadon Viczián Ottót, aki legutóbb a Pillangók szabadok című Gershe-műben alakított emlékezeteset.

Olvasóink írták

 • 3. sekszpír 2008. április 04. 19:46
  „pcsira60, ez csak úgy kiszaladt belőled magától? Persze igazad van, kár a soproni foci ilyetén alakulásáért, de ez a jelenlegi városvezetés "bulija". / Idefizet 50 millát, odafizet 20 millát, gondolom szépen csorog vissza belőle a saját zsebükbe, a foci nem számít, különben nem Molnárágnes Őnagysága lett volna az önkormányzat tárgyaló személye a "megmentés" idején.
  A lényegre térve: jó, hogy a szinház - még ha nem is politika-mentesen - sokunk igényét kiszolgálja. Tudod, itt a "kemény mag" másként éli ki magát. A kapuvári és soproni ifju szereplőknek sok örömet a szinpadon és a rivaldán kivül.”
 • 2. pcsira60 2008. április 04. 14:50
  „Tisztelt uraságok!! Polgármester, alpolgármester, és a többi hasonló beosztásu emberek Walter Kránic stb, Nektem 3 premier? Nekünk akik szerették a focit mi maradt? semmi ezért dolgozunk és fizessük tisztességgel az adót tb nyugdij, Tőlünk elvettétek az eggyetlen szórakozásunkat a focit. Szégyeljétek magatokat. Mi lenne ha mi is elvettük volna töletek a szinházat a bálokat stb? Gondolkozzatok el sok sok ezer ember szórakozását tettétek tönkre. Walterral kezdődött Kupa győzelem után igértek füt fát. Abdaival be végeztetett Szégyen a hűségvárosára nézve. Kiröhögött minket az egész világ.”
 • 1. Pavlóczki Béla 2008. április 04. 14:13
  „Jó napot kívánok!

  Olvastam a cikket és annyival szeretném kiegészíteni, hogy Pavlóczki Adrienn kapuvári kislány.

  Tisztelettel: a testvére Pavlóczki Béla”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét lesz faipari szakkiállítása Sopronnak

Sopron - Az érdekeltek, illetve a közreműködők aláírták az InnoLignum megrendezésére vonatkozó… Tovább olvasom