Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Detektívkoffer a nemzeti parkban

Sarród - Egy tizenhatmillió forintos projekt záróeseményeként a Fertő–Hanság Nemzeti Park újabb eszközbeszerzéseit, beruházásait ismertették a Kócsagvárban.

Mindez a gyerekek környezeti ismereteinek élményszerűségét szolgálja.

Tizenhatmillió forint értékben megújult és kibővült a Fertő–Hanság Nemzeti Park gyerekekkel kapcsolatos programjainak eszköztára.

Minderről Goda István, a nemzeti park természetvédelmi, oktatási és ökoturisztikai osztályvezetője számolt be. Kiemelte: a pályázati úton nyert összegből közel 13 millió forintot a magyar állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosított, a többi saját forrás volt. Mindennek eredményeképpen felújították és bútorzattal látták el a nemzeti park igazgatósága egyik szárnyát; hatvan kerékpárt és három kenut szereztek be az erdei iskolai programokhoz; madár- és csillagászati távcsövek, egyéb szabadtéri eszközök külterületen elvégezhető kísérletekhez környezetvédelmi detektívkofferek, madáretetők, odúk is az élményszerűbb környezeti nevelést szolgálják. Csakúgy a GPS-ek, oktatási segédanyagok, határozókönyvek, meteorológiai mérőállomás és a kézműves-foglalkozásokhoz a különféle népi eszközök. Lepkeház építése is zajlik, amelybe tavasszal telepítik a lepkéket, így a gyerekek közelről figyelhetik meg azok fejlődését.

Goda István: ˝A legfontosabb, hogy a fiatalok élményszerűen kapjanak környezeti nevelést.˝ Fotó: Gosztonyi
Goda István: ˝A legfontosabb, hogy a fiatalok élményszerűen kapjanak környezeti nevelést.˝ Fotó: Gosztonyi

– A nemzeti park sok éve az erdei iskoláztatás sarródi bázisaként is működik. A programokon részt vevők száma folyamatosan emelkedik, ezért fontos, hogy a minőségi oktatást legjobban segítő eszközök, háttértananyagok és jól képzett szakemberek várják az általános és középiskolásokat. A jövő generáció környezetvédelemre, rendszerszemléletre való nevelése a célunk, továbbá, hogy a fiatalok mindennapjaik során környezettudatos elveket valljanak – zárta Goda István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándékcsomagok

Sopron - Az együttműködés gyümölcseként több mint harminc családba és gyermekszívbe sikerül örömöt… Tovább olvasom