Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Csollány Szilveszter Sportaréna épül

Sopron - Új, többfunkciós sportközpontot alakítanak ki a Csengery Üzletházban. A várhatóan szeptemberben nyíló létesítményt – amelyet 150 millió forintból valósítanak meg – Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornászról nevezik el.

Sopronban kevés a sportközpont, a tornaterem, ugyanakkor egyre nagyobb az igény a teremsportok iránt. A Csollány Szilveszter Sportaréna rugalmasan működik majd, akár napi tizenhat órában is. Délelőtt az általános és középiskolások is használhatják, sőt, egy „iskolabuszt" is a kicsik rendelkezésére bocsátanak.

A tervek már elkészültek, a jogerős építési engedélyt várhatóan még ebben a hónapban megkapják. A 150 millió forintos beruházást hat hónap alatt szeretnék befejezni, hogy szeptemberben már a sportolóké és a vendégeké legyen a főszerep.

Az olimpiai és világbajnok tornászról nevezik el az új, többfunkciós sportközpontot. Fotó: Magasi Dávid

– Mintegy 1200 négyzetméteren univerzális sportpályát alakítunk ki, amely alkalmas lesz labdajátékokra – kispályás foci, kosárlabda, kézilabda –, és más teremsportokra, sőt elképzeléseink szerint havonta egy-egy alkalommal művészeti és  szórakoztató  előadásokra is, 3–400 néző előtt – mondta el Faragó János, az üzletházat működtető cég ügyvezetője. – Programunk középpontjában azonban a  sport áll. Az üzletházban jelenleg is négy sportegyesület működik, tudjuk, milyen nagy az igény egy korszerű, jól felszerelt sportközpont iránt. Komplex szolgáltatást szeretnénk nyújtani, ezért épül két fallabdapálya is, valamint kialakítunk egy különtermet, ahol szeretnénk, ha a Csollány-tornaiskola is működne majd. Az óvodásoktól a nagymamákig mindenkinek biztosítunk mozgási, sportolási lehetőséget. Gondoltunk a mozgássérültekre is, ezért a sportközpontot úgy terveztettük meg, hogy akadály nélkül tudjanak közlekedni. A szolgáltatások körét egy wellnessközpont egészíti ki. A komplexumot Csollány Szilveszterről nevezzük el.

– A sportközpont elképzelését nagyon jó öletnek tartom, hiszen nap mint nap tapasztalom, hogy milyen szűkösek az egyesületek lehetőségei, milyen nehéz időpontokat egyeztetni például a kispályás focistáknak, milyen nagy az igény a teremsportokra – mondotta Csollány Szilveszter. – Az, hogy rólam szeretnék elnevezni, nagy megtiszteltetés, ugyanakkor  felelősség számomra.  A névhasználatról elvben már megállapodtunk. 
Olvasóink írták

 • 13. nikolett88 2008. május 28. 18:39
  „hát én sem értek egyet azzal hogy Szilveszterről nevezik el a sportközpontot!!Jobban örültem volna ha az én nevemet kapja!!:DAz apu nagylánya csak jobban megérdemli :D!!!”
 • 12. István 2008. február 13. 19:27
  „Tisztelt olvaso!!!a 3.-as hozzászoló szerint van.De krasznai Feribácsi szerint nagyonis van!!!!!!!!!!!
  Csollány ur fertődőn volt testnevelő tanár kérdezzékmár meg a gyerekeket mannyire szerették.én ugy hallottam közutálatnak örvendett.”
 • 11. olvasó* 2008. február 12. 21:34
  „Hihetetlen,hogy egy Sopronban épülő létesítmény névadójaként nem egy soproni sportolót választanának.Nincs a városnak olyan sportolója akire nem lehetnénk büszkék?”
 • 10. sportoló 2008. február 12. 09:21
  „Csatlakozom " László"-hoz, mint sport ember kiváló hiszen bizonyított, de mint "hétköznapi ember" (és ez nem jellemző az igazi nagyokra) egy beképzelt valaki .
  NEM TARTOM JÓ VÁLASZTÁSNAK A NÉVADÁST!!!”
 • 9. Lászlo 2008. február 12. 07:18
  „Dolgoztunk Csollany ur házánál Sopronköhidán, ugy elment melettünk minha ottsem lettünk volna.Lehethogy mint sportolo nagy ember de egyébbként szerintem egy beképzelt valaki nemhiszem hogy ilyen emberöl kellene elnevezni egyépülő létesitményt.”
 • 8. Csaba Zsuzsanna 2008. február 12. 06:40
  „A létesítmény ötlete nagyon jó, de...
  A névadás már kevésbé!
  Kiváncsi lennék, hogy Csollány Úrnak mi a véleménye , hogy róla nevezzenek el egy létesítményt!”
 • 7. Bernie 2008. február 12. 06:38
  „Eddig is elég nagy arca volt! Hajrá!”
 • 6. JUDIT 2008. február 11. 13:00
  „HÁT... VALAMI MÁS NÉV JOBB LENNE...”
 • 5. fer 2008. február 10. 19:17
  „azért legyen csollány a névado mertt horváth ujságiro ur rokona?????Azért na lagyen”
 • 4. istván 2008. február 10. 19:15
  „miértne”
 • 3. t 2008. február 10. 18:56
  „...de biztos van olyan született soproni tornász ...

  Miért kellene soproni?
  Hol lesz ez a csengery üzletház?”
 • 2. ISTVÁN 2008. február 10. 07:03
  „Az ötlet az értelmes.A név választás az már szerintem nem nagyon.Semmi gondom Csollány ural de ő egy élő személy,/Olyan mintha a személyi kultuszban lenék/.Nem megbánttva Csollány urat/minden tisztelettem az övé/de biztos van olyan született soproni tornász ki szintén megérdemeln hogy ilyen tornalétesítményt nevezzenek el rola,és legalább elsmenénk valahogy hogy büszkék vagyunk reá”
 • 1. g.i 2008. február 09. 12:57
  „Ez értelmes ötletnek tűnik, hajrá :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesztegzár a Patkó Panzióban

Sopron - Kommandós akcióként élték meg a Patkó Panzióban azt a munkaügyi ellenőrzést, amelyet… Tovább olvasom