Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Cég-tulajdonos a tévélopásban

Egy soproni szállítócég résztulajdonosa is részt vett egy televíziókkal megrakott kamion kifosztásában.

illusztráció
Egy soproni szállítócég résztulajdonosa segített két férfit abban, hogy 10-én éjszaka egy Somfalvi úti telephelyről ellopjanak egy Philips televíziókkal megrakott kamiont. A rakományt saját telepükön átrakták, majd a férfi Budapestre szállította. A gyártó Székesfehérváron rakodta fel a 192 darab, 100 hertzes Philips televíziót.

A 83 millió forintot érő rakományt a szál lító Sopron, Somfalvi úti telephelyén pihentet ték pénteken éjszaka, hogy másnap Németor szágba indítsák. A rendőrségen tett bejelentés után rövid idővel a nyomozók a kamiont a 85-ös főúton, Fertőendrédnél találták meg üre sen. Két napja arról számolhattunk be, hogy a televíziókat hiánytalanul megtalálták. A nyo mozás részleteit tegnap sajtótájékoztatón is mertette dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, dr. Erdős István gazdaságvédelmi alosztályvezető és Juhász János főhadnagy, főnyomozó.

A nyomozás során elemezték és értékelték a Fer tőendrédnél megtalált üres nyerges vontató szá mítógépén rögzített menetteljesítmény-adatokat. Ezek alapján több olyan útvonalat ellenőriz tek le a nyomozók, amelyekre jellemzőek lehet tek az adatok. Így több rakomány átpakolására vagy elrejtésére alkalmas helyet találtak. Így jutottak el egy másik soproni szállítmá nyozási cég székhelyére, ahol megállapították: hiányzik egy félpótkocsi. Ezt a nyomozók ki érkezéséig sem a cég dolgozói, sem pedig az ügyvezető nem vette észre. A tévék ellopásának és a pótkocsi eltűnésének az ideje megegyezett. Alapos gyanú merült fel, hogy csak belső em ber közreműködésével lehetett elkövetni a bűncselekményt.

Így jutottak el egy 33 éves soproni férfihez, aki annak a cégnek a résztu lajdonosa, ahonnét a félpótkocsit ellopták és ahol arra a televíziókat átrakodták. Kihallgatásán a férfi elismerte, hogy az ide gen telephelyről ellopott kamion rakományát a saját telephelyen, a társaság félpótkocsijára pa kolták át két ismeretlen személlyel, akiktől 60 ezer forintot kapott a segítségért.

A rakodás másnapján a vállalat egyik vontatóját mentés ürügyén igénybe vette, majd a tévékkel megra kott pótkocsit Budapestre szállította az M5-ös autópályához közeli kamionterminálba, ahol egy félreeső részen leállította. Ezért további 200 ezer forintot ígértek bűntársai. A nyomozók a terminálban meg is találták a kamiont, rajta a rakománnyal. A gyors ered ménynek köszönhetően hiánytalanul előkerül tek a televíziók. Egy-két napos késés esetén már továbbadták volna azokat az orgazdahálózat nak értékesítésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GySEV: kétmilliárd forint a tét

Eredménytelennek nyilvánították a GySEV Rt. ingatlanjaira kiírt… Tovább olvasom