Kisalföld logö

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 5°C | 10°C

Büntetőper önbíráskodás miatt Sopronban

Kacifántos ügyben kezdődött büntetőper a Soproni Járásbíróságon: a vádhatóság szerint a kábítószeres történetben soproniak szombathelyiek ellen követtek el önbíráskodást. Puskalövés is eldördült.

Négy vádlott közül csak a három soproni jelent meg tegnap azon a büntetőperen, amelyet dr. Gajdos Anikó bíró példamutató szigorral és következetességgel vezetett.

A negyedik, szombathelyi vádlott szülei ugyan átvették az idézést, de fiukat erről már nem értesítették. Csak egy tanúként érkező fiatalember informálta a bíróságot arról, hogy a hiába várt illető két éve már külföldön tartózkodik.

A marihuánás ügyben eredetileg négy vádlottnak kellett volna bíróság elé állni, de a hiányzó személy két éve külföldön él. Fotó: G. M.
A marihuánás ügyben eredetileg négy vádlottnak kellett volna bíróság elé állni, de a hiányzó személy két éve külföldön él. Fotó: G. M.


Fegyveresen elkövetett önbíráskodás kísérlete, kábítószerrel, valamint lőfegyverrel való visszaélés – többek között ez is elhangzott a Soproni Járásbíróságon dr. Monostori Zoltán ügyész vádirata felolvasásakor. A 2010 őszére, 2011 első hónapjaira visszanyúló történetben a főszerepet a marihuána játssza.

A vádhatóság szerint a soproni marihuánaárusítóval szemben egy szombathelyi férfi kétszázezer forint tartozást halmozott fel. Az illető két másik társával érkezett Sopronba ezt megbeszélni, aminek a végén vér folyt, s még egy puskalövés is eldördült.

A soproni vádlottak a történések idején épp együtt töltötték az időt az elsőrendű vádlottnál. A két társaság között dulakodás és tettlegesség alakult ki. A szombathelyi vádlott menekülése érdekében a helyszínen talált lemezvágó ollóval megvágta annak a férfinek a homlokát és arcát, aki őt kétszer is csípődobással a földre vitte.

Az elsőrendű vádlott részéről egy puskalövés is eldördült, ha nem is talált el senkit.

Lemezvágó ollóval megvágta annak a férfinek a homlokát és arcát, aki őt kétszer is csípődobással a földre vitte.

A szombathelyiek végül távoztak, de hazafelé tartva rendőrségi ellenőrzésbe futottak, amikor is marihuánát találtak náluk. Ennek következményeként éjszaka már az elsőrendű vádlott soproni lakásán is razziát tartottak a Vas megyei kommandósok. Nem is eredménytelenül: 583 gramm marihuánát foglaltak le nála.

Dr. Gajdos Anikó bíró elnapolta a pert, s egyben intézkedett a negyedik vádlott előkerítése érdekében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Századik születésnap: Horváth Istvánnét két fia, négy unokája, három dédunokája is köszöntötte

Horváth Istvánné a Vas megyei Nagygeresden született 1914 januárjában, fél évvel az első világháború… Tovább olvasom