Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Budapesti cég jut előnyhöz!

Sopron - A Selmeci utcai ingatlan nyertes pályázója több héttel az elbírálás előtt már létrehozott egy kivitelező céget. Hogy lehetséges ez, hiszen a pályázó nem tudhatta, hogy nyerni fog! – fogalmazott Biczi László (MSZP) tegnap.
A városvezetés állítólag országos pályázatot írt ki a laktanyával szembeni, Selmeci utcai telek eladására – mondta el Biczi László önkormányzati képviselő (MSZP) tegnapi sajtótájékoztatóján. – A pályázatot egy budapesti cég nyerte meg, mely felépítheti gyógyszertárát és orvosi rendelőit. Furcsa azonban, hogy a nyertes több mint három héttel az elbírálás előtt már létrehozott egy kivitelező céget. Vajon hogyan lehetséges ez, hiszen a pályázó nem tudhatta, hogy nyerni fog!

Biczi azt is nehezményezte, hogy egy iskolaudvarnak szánt területet ad el a városvezetés, melyet annak idején ingyen kapott meg az államtól. – A szerződés szerint ha nem sikerül csaknem 100 éven keresztül megfelelő arányban feltölteni a rendelőket, a város kénytelen lesz megvenni az ingatlant. A becsült építési költség félmilliárd forint. Ez a döntés felelőtlenségre vall és kockázatos. A pályáztatás gyanús és a helyi vállalkozók helyett budapesti céget juttat előnyhöz.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 29. 06:43
  „Kétlem, hogy a városért történik mindez!

  Egy "minuszos" vállalkozó, hogy indithat egy ekkora volomenű beruházást???

  Miért nem kérdezték meg az orvosokat!? Hm...

  Kétlem, pl., hogy a Magyar utcai rendelő, melyet magántőkéből hoztak létre az ott dolgozó orvosok- milliókat beleölve- átmennek az új Egészségházba!!!
  S.A. hablatyolt + és - 300 méterekről, de ez csak a Lenkei és a Táncsics utcai rendelőkre igaz!
  Miért nem kérdezték meg a betegeket???

  Ez megint egy Grahovecz féle ügy ahol komoly tőkével nem rendelkező cég akar nyerészkedni!!!

  S ami a legfontosabb:
  A területet ingyen kapta vissza a város, hogy az iskolának legyen , hol sportolnia?
  Miért kell ezt elvenni?
  Délelőtt az iskoláé lehetett volna a terület, délután meg a fiataloké, hogy ott tudjanak sportolni!!!!

  Nesze neked utánpótlás meg tömegsport!”
 • 41. /joco1 2008. augusztus 29. 06:15
  „lehelke: és téged mi és ki mozgat? a neonáci lehelet? és a te agyadat mivel mosták ki? na ne mond, hogy az omo-tol lettél ennyire hüly(j)e.
  Intel: tudod a fidesznél már nem elég ha csak szimpatizálsz velük, hanem már az kell hogy a "brancsba" bent legyél.Mit gondolsz az arcusi páros miért "védi" ennyire a Szirt-invest céget.? Na miért?”
 • 40. intel 2008. augusztus 28. 23:18
  „Hát igen, Bp Fidesz irányít, már mindenki tudja miért:)
  Érdekes ügyletek zajlanak, de ezt Biczi tálalta is.
  Megoldás? Gyüjtsünk aláírást , mint Gyöngyösön...
  Állítsuk meg a rombolást!

  Másik: miért Bp céggel építetik?
  Na egy kis tájékoztatás, mikor a multik megérkeztek, azt megbizható forrásból tudom, hogy az egyik legnagyobb építőipari cég pályázta, de el is bukta.

  Viszont a mostaniból, úgy kihagyták a két legnagyobb céget, mint a pinty, pedig elárulom, mind a két cég felsővezetésébe vannak a Fideszel szimpatizáló vezetők, mégsem nyertek...

  Érdekes ugye?”
 • 39. LEHELEK 2008. augusztus 28. 18:33
  „MINDEN SZALAT A ZSIDOK MOZGATNAK EZ MINDENT OK KAPARINTANAK MEG !! EBREDJ MAGYAR ! ENNYIRE AGYMOSOTT VAGY !!!???”
 • 38. /joco1 2008. augusztus 28. 17:38
  „xycc(37) ha a kisalföld az Mszp-családi lapja , miért olvasod?Kb. két orád volt hogy Biczi úr reagálását értelmezd, de hát neked és elv-társaidnak csak ennyi érve futotta.Tudod haver érvelj és ne minösits.Ill. a jo érvekkel alátámasztott minösitést is eltudunk töled és elv-társaitoktol fogadni, csak egyszer érveljetek is már”
 • 37. xycc 2008. augusztus 28. 14:56
  „Kisalföld
  az mszp-család napilapja”
 • 36. Biczi László 2008. augusztus 28. 12:47
  „Kedves Fórumozók!
  Elolvasva a hozzászólásokat két dolgot szeretnék kiemelni:
  1. a pályáztatás minden valószínűség szerint kamu volt. Ha valaki egy pályázati kiírással egyidőben (+/- 3 nap), 15 nappal a beadási és 22 nappal az elbírálási dátumot megelőzően létrehoz egy céget a pályázatban foglaltak kivitelezésére, akkor az vagy valószínűtlenül "optimista", vagy tudta előre, hogy ő fog nyerni!
  2. nem olvastam érdemi felvetést arról, vajon mennyire lesz korszerű ez az épület 20-50-90 év múlva. Vajon milyen vitákat kell majd lefolytatnia az akkori cégvezetéssel (a mostaniak unokáival), az akkori városvezetésnek (valakiknek az unokái)?! Kell-e ablakot cserélni, ki építi ki a napkollektorokat, a vezetéknélküli áramellátást ki építi ki, az optikai szálakon futó adatkommunikációt, ami elősegíti a kórházakkal való adatcserét vajon ki építi meg?!
  Ezek persze ma még csak a fantázia szintjén léteznek, de az élet fejlődik, minden területen.
  A beruházónak a minél kisebb további befektetés az érdeke, hiszen a város úgyis vállalta 99 évre ott az orvosokat.
  Szerintem...!”
 • 35. vk 2008. augusztus 28. 12:02
  „Tendencia!
  Az a szerződés ami szerint 100 millióért megvesznek egy telket az szerintem nem előnytelen
  Ha azon a befektető egy korszerű egészségházat épít az ÁNTSZ által bezárásra ítélt rendelők helyett akkor szerintem ez előnyös
  Ha ezért azt kéri. hogy biztosítson a város orvosokat ide ez garancia a befektetőnek
  Az hogy egy patika mellett nem lesz rendelő nem szokatlan van erre példa a városban
  Amit az "ismert páros"-ról irsz az már fóbia és megerősít abban , hogy szükség van rendelőre”
 • 34. TENDENCIA 2008. augusztus 28. 09:31
  „Tisztel v.k.
  kérdésére röviden, előnytelen a szerződés elsősorban Sopronnak, másod sorban a soproni betegeknek, hamadsorban a soproni vállalkozónak. Egy kezemen nem tudom megszámlálni, hogy hány soproni válalkozó jelentkezett volna, ha azt becsületesen ismertették volna, közzé tették volna a soproni napilapokba.
  De nem így történ az ismert páros férfi tagja megigérte a budapesti vállalkozónak, aztán tisztában volt azzal, hogy az önkormányzat többségi FIDESZ képviselői frakci ó fegyelme miatt
  meg fogják szavazni. és egy hónap múlva is pontot tesznek a szerződés végére. Mi tudnak csinálni a soproniak Semmit. Amen.
  (Úgy legyen)”
 • 33. /joco1 2008. augusztus 28. 09:17
  „roomán nevü - magát reagálonak gondolo-akárki: Hozzád? minek.”
 • 32. dacia 2008. augusztus 28. 08:18
  „joco
  Mi a kérdésed?”
 • 31. /joco1 2008. augusztus 28. 05:56
  „A cikk cime már a multé: nem "jut", hanem "jutott"”
 • 30. joco 2008. augusztus 27. 23:02
  „dacia méltoan reagáltál dicsö román nevedhez illöen.Mikor fogsz már egy konkrét érvet is leirni ha reagálsz valamire.?”
 • 29. /joco1 2008. augusztus 27. 21:25
  „És az arcusi páros érdekeiröl. és általuk kötött - a tv-ben is elhangzott- szerzödésröl senki nem beszél?”
 • 28. tutti 2008. augusztus 27. 18:21
  „Bici Laci! - most az egyszer fején találtad a szeget. Most tényleg, csak eredményt is mutass fel már ebből a városnak meg a betegeknek!”
 • 27. dacia 2008. augusztus 27. 15:46
  „Biczi László
  Ezt nálunk a faluban szellemi önkielégítésnek hívják csak nem ilyen választékosan fejezik ki magukat az emberek”
 • 26. megdöbbent 2008. augusztus 27. 15:44
  „Kedves "VALAKIMÁS"! Nem akarok Önnel vitatkozni, mert úgy látom nem vette észre levelem lényegét. Nem azt írtam, hogy megszünnek a körzetek, csak azt mondtam, hogy sok -BETEG!- ember távolabb kerül orvosától mint most! Nehezebb lesz eljutnia oda. Természetesen van aki jól jár, bár nem hiszem, hogy az az egyszerű polgár lesz. Nem kívánom, hogy Önnek is majd 60 évesen két bottal cammogva kb 3 km-t kelljen megtennie majd a kb 500 m helyett, hogy orvosával találkozhasson. Végiggondolva a dolgot ennek az lesz a következménye, hogy mindenki -szabad orvosválasztás lévén- az eddigi körzteti orvosa helyett a lakóhelyéhez lehető legközelebbi orvost választ. Ezeken a helyeken majd hatalmas zsúfoltság lesz és az "egészségházban" majd a légkondiban a pacientúra nélküli orvosok ülnek addig míg rá nem jönnek, hogy ezért nem kapnak fizetést. Ezennel kilépek az értelmetlen vitából. Csak azért szóltam hozzá, mert a jelenleg regnáló vezetésből egyre jobban kiábrándulók táborához tartozom......”
 • 25. mindigatutit 2008. augusztus 27. 15:17
  „valakimás
  nem látod,hogy ez nem a betegkért megy.ja ,de naív vagy.kőkemény lehúzás ez barátom semmi más”
 • 24. valakimás 2008. augusztus 27. 14:35
  „Megdöbbent, hogy Megdöbbentő ilyen megdöbbentő dolgot ír teljesen félreérteve a dolgot. Nem arról van szó, hogy megszűnnek a körzeti rendelők, ha eddig ez még nem lett volna világos. Tehát ugyanúgy lehet menni a Híd utcába vagy akárhová. Arról van szó, hogy a Lenkey utcai szocreál és a Táncsics utcai lepukkant épületből átköltöznek az orvosok a Selmeci utcába jobb körülmények közé. Így a betegek körülményei is jobbak lesznek. Nagyobb távolság???? Ilyen indoka csak a demagógoknak van. Igen, kb 600 (vagy több) embernek távolabb vlesz, de kb. ugyanennyinek meg közelebb. Ez egyszerű matematika, kb. 5. osztályos anyag. Igazi szocialista megközelítés csak a negatívumot kiemelni, hogy távolabb lesz és elhallgatni, hogy másoknak pedig közelebb...”
 • 23. Megdöbbent 2008. augusztus 27. 13:23
  „Elhűlve olvasom a cikkeket a témáról! Mindenki nyilatkozik pro és kontra, csak egyet felejtettek el taglalni, amit a rendkívüli ülésen is megkérdezett valaki, történetesen, hogy mit szólnak a betegek. Ha jól emlékeszem a "nyilatkozat" az volt, hogy "evidens, hogy a betegek örülnek, mert jobb körülmények várják őket". Az, hogy a jobb körülményekért két-háromszor nagyobb távolságot kell megtenni, míg betegen az orvosunkhoz eljutunk az a nyilatkozó "doktorurnak!" eszébe sem jutott! Ha eddig nem tudta volna elmesélem neki, hogy anno azért találták ki és alakították ki az adott körzetben a körzeti orvosi rendelőket, hogy a betegek viszonylag hamar eljussanak oda. Evidens, nem "doktorur"? Ezen nem gondolkodtak a programot megszavazó képviselők? Ha a vállalkozónak annyi befektetni való pénze van alakítsa át a meglévő rendelőket. Annak mindenki örülne. De így......csak lejáratják magukat uraim.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárd forint a soproniak javára

Sopron - A közgyűlés hétfői döntéseinek köszönhetően egymilliárd forint jut Sopron fejlődésére… Tovább olvasom