Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Bognár Zoltán: meglesz a fertődi kulturális központ önereje

A kormány az önerő alapból hetvenmillió forintot biztosít a fertődi kulturális és szolgáltató központ megépítéshez - közölte Bognár Zoltán, a Fidesz helyi elnöke.

- A legutóbbi információim szerint a kormányzat hetvenmillió forintot biztosít a helyi kulturális és szolgáltató központ megépítéséhez szükséges önerejére - írta szerkesztőségünknek küldött közleményében Bognár Zoltán, a Fidesz helyi elnöke. - Ennek az volt az előzménye, hogy egy képviselő keresett fel, mondván, járjak közbe, ugyanis enélkül a pályázatot nehezen lehet megvalósítani.

A közlemény így folytatódik: a beruházás gondolata, a hozzá elnyert uniós forrással még abból az időből származik, amikor Bognár Zoltán is a város képviselő testületének tagja volt. Igaz, az eltelt időszakban sok körülmény változott, így az épületbe általunk szánt, körzeti funkciót ellátó szolgáltatások, mint például gyámügy, építésügy, munkaügy sajnálatos módon megszűntek. Mára csak az okmány iroda maradt Fertődön.

A felsorolt szolgáltatásokra lehívható állami normatíva, nagyban hozzájárult volna az épület fenntartásának költségeihez.

- Ma viszont nem csupán az a kérdés, hogy miből, hogyan tartjuk fenn majd az épületet, hanem az, hogy a 2015 áprilisára kitűzött tervezett átadási időpont tartható vagy nem, maga a beruházás a város részéről finanszírozható vagy nem?

Úgy éreztem, kötelességem segíteni, és minden lehetséges kapcsolatot megmozgatni - folytatódott a közlemény. - Néhány napja azt a hírt kaptam, hogy rendelkezésre áll, a már említett hetvenmillió forint. Ezek után minden bizonyára elhárult az utolsó akadály is az építkezés megkezdése előtt. Így a legjobb az lenne, ha a külső építési munkálatok még a tél beállta előtt elkészülnének. S a rossz időben, már bent is lehet dolgozni.

Ezáltal a jövő év elején már csak a használatbavételi engedély megszerzésével, a pályázat elszámolásával kell foglalkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolti tolvajok Sopronban és Mosonmagyaróváron

Bolti tolvajokhoz hívták ki a rendőröket Sopronban és Mosonmagyaróváron. Tovább olvasom