Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Biztosított az iskola és az óvoda működése

Sopronhorpács - A sopronhorpácsi településvezetők a közeli napokban végigjárják a települést, hogy eldönthessék: milyen fejlesztésekre lenne szükség. Pályázati pénzből jut az utakra, és épülhet a kerékpárút.

A költségvetést még nem fogadták el Sopronhorpácson, az azonban bizonyos, hogy további megszorításokra is szükség lesz. Az önkormányzat takarékossági szempontból a közelmúltban átcsoportosította a helyi egyesületek működését. Így a művelődési ház helyett az iskolában és házasságkötő teremben kapott helyet az énekkar, a tánccsoport, a nyugdíjas-egyesület.

– Az általános iskola szomszédságában működik egy kutyaeledel-gyártó üzem. Felmerült annak a lehetősége, hogy az intézményt a maradék hővel fűtsük – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Talabér Jenő sopronhorpácsi polgármester. – A jövőben szakértők bevonásával vizsgáljuk meg, hogy megérné-e, illetve mennyi idő alatt térülne meg a beruházás. Takarékoskodni már csak azért is fontos, mert a gyermeklétszámot tekintve hosszú távon biztosított az iskola működése. Beszédes adat, hogy a diákok száma az elmúlt három évben ötvennel nőtt. Jelenleg százötvenketten tanulnak itt, így megkapjuk a kiemelt állami normatívát.

A polgármester hozzátette, a napokban az önkormányzati képviselőkkel végigjárják a települést, és feltérképezik, hogy hol milyen felújításokra van szükség. Az biztos, hogy pályázati pénzből május végéig mintegy ötszáz méter hosszan újítják fel az egyik utca útburkolatát. A többi fejlesztés a majdani támogatás függvénye lesz. A községben átvezető kerékpárút tervezése is elkezdődött, amelyre már beadták a pályázatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség iparűzési adóval

Fertőszentmiklós - Azáltal, hogy Fertőszentmiklós város lett, akár ötszázmillió forintos… Tovább olvasom