Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Bilincsek a gyereknapon az óvodában

Sopron - Rendőr-, mentő-, tűzoltó- és kukásautóval, veterán motorokkal ismerkedhettek a Nyugat-magyarországi Egyetem Zsilip utcai Lewinszky Anna Gyakorló Óvodájának kicsijei szerdán.
Kozák Tamásné óvodavezető a Kisalföldnek elmondta: szülői támogatással szervezték meg a gyereknapot, így a csöppségek valós körülmények között játszhattak tűzoltósat, rendőröst, mentőst, kukást, motorost, sőt, előkerültek a bilincsek is. A tegnapi gyereknapon adták át az óvoda udvarán azt az ivókutat, amelyet önkormányzati pályázaton nyertek. Az avatás hagyományainak megfelelően az óvó nénik és a gyerekek megkoszorúzták és körbetáncolták az ivókutat.

Fotó: Magasi Dávid
Fotó: Magasi Dávid

Fotó: Magasi Dávid
Fotó: Magasi Dávid

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. mindigatutit 2008. június 03. 16:06
  „nem értette amit írok.na mindegy ennyi a színvonala
  üdv”
 • 46. c1 2008. május 31. 18:04
  „45 SZÉPIRÁS DUGULÁS
  Van még Sopronban , aki segithet Neked? Te ideg-barom!
  Hiába irrrrrsz tovább nem olvasom a...... ))):látodktr..9)))))”
 • 45. Scarbantiaman 2008. május 31. 17:16
  „c1?

  MI VAN NÁLAD?
  DUGULÁS?
  EZÉRT VAN ILYEN IZGATOTT?

  AZT HOGY KI KIVÁNCSI RÁM, NEM "KÖTÖM AZ ORRODRA"-ÉN MINDENESTRE TUDOM!

  C1-RÁD VALÓBAN KÁR MÉG ENNYI IDŐT éS SZÓT IS VESZTEGETNI!
  DE MOST ÉPPEN RÁ ÉRTEM, HÁT FOGLALKOZTAM EGY KICSIT VELED IS-DE SAJNOS ÚGY NÉZ KI, HOGY TE MÁR FEJLESZTHETETLEN VAGY!
  NO MINDEGY!

  AZÉRT TOVÁBBI SZÉP HÉTVÉGÉT!”
 • 44. c1 2008. május 31. 16:06
  „NÁLAD!
  Dugulás OK?
  Ki kiváncsi "rád"? Nem tudod, vagy nem akarod tudni?
  Ennyi Rólad.”
 • 43. scarbantiaman 2008. május 31. 11:59
  „C1!
  HONNAN VESZED, HOGY SZARKEVERŐ ÚJSÁGÍRÓ?

  EGYÉBKÉNT JÓ VÉLEMÉNYED VAN AZ ÚJSÁGIRÓKRÓL!

  MONDMÁR MEG, HOGY HOL KEVERI MÉG A SZARKEVERŐ ÚJSÁGÍRÓ?”
 • 42. scarbantiaman 2008. május 31. 11:57
  „MACLOVER!

  KÖSZI AZ AJÁNLATOT-DE CSAK UTÁNAD! OKÉ?

  DUGULJ EL-TE TOLERÁNSOK DISZPÉLDÁNYA!

  DE BIZONY A BILINCSELÉSRŐL IS SZÓLT-AHOGY AZ A KÉPEN IS LÁTSZIK!

  IGEN A GYEREKEK AKKOR BOLDOGOK, HA HAGYJUK ŐKET JÁTSZANI, MERT AZ A LÉTELEMEÜK!-DE A JÁTÉK AZ NEM AZ AMI A SZÓBAN FORGÓ RENDEZVÉNY KERETÉBEN TÖRTÉNT.

  IGEN A GYEREKEKEKET ÉRDEKLIK A RENDŐRÖK, A TŰZOLTÓK ÉS A MENTŐSÖK-DE AZ NEM JELENTI AZT, HOGY HA MEGMUTATJUK NEKIK, AKKOR AZT CSAK SZÍRÉNÁZÁSSAL, DUDÁLÁSSAL és HANGOSBESZÉLŐN ORDIBÁLÁSSAL LEHET!

  NA JA A PAPÁS-AMAMÁST IS LEHET SOKFÉLEKÉPPEN JÁTSZANI-S NEM BIZTOS, HOGY MINDEGYIK VÁLTOZAT IGAZÁN JÓ!”
 • 41. maclover 2008. május 30. 21:45
  „Na gondoltam azért én még írok egyet, hátha unalmas az estéje.
  Ha figyelembe venné mások érdekeit, akkor lehúzná magát a klotyón, ahelyett, hogy ide írogat, mert eddig senki sem volt vevő a véleményére.
  Szóval mások érdekében duguljon el!

  Ja, és gondolom tisztában van vele, hogy mennyire korlátolt? Folyton ezzel a bilincseléssel jön, holott nem erről szólt ez a nap és a gyerkőcök is hamar túllendültek rajta, hiszen számtalan érdekes dolog volt még ezen kívül az udvaron a tűzoltó autóktól kezdve a veterán motorokon és autókon át a kukás autóig.

  És akár hiszi, akár nem a gyerekek attól lesznek jobbak és boldogabbak, hogy hagyjuk őket játszani és megtapasztalni olyan dolgokat, amik érdeklik őket. Nem pedig attól, hogy hátrakötözött kézzel és leragasztott szájjal ülnek egy lesötétített szobában, ahogy ön azt elképzeli. És a gyerekeket nagyon is érdeklik a tűzoltók, a rendőrök és a kukások. Évezredek óta játszanak a gyerekek papás-mamást és mégsem vágjuk a fejükhöz, hogy perverzek.”
 • 40. c1 2008. május 30. 17:13
  „Ha senki nem váloszolna "nekkkkki" ,akkok a szarkeverö "ujságiró" a másik oldalakon lenne. De ott is keveri mint a "gép" !!!!”
 • 39. Scarbantiaman 2008. május 30. 17:06
  „NEM HISZEM MACLOVER, HOGY AZ OVISOK OLYAN BETEGES, AGYAMENT DOLGOKTÓL, MINT A BILINCSELÉS JOBBAK LESZNEK-DE HA ÖNNEK EZ AZ ESZEVESZETT HÜLYESÉG A RÖGESZMÉJE-HÁT LEGYEN!

  LÁTJA MILYEN TOLERÁNS VAGYOK!

  EGYÉBKÉNT A TOLERANCIA NEM AZT JELENTI, HOGY VÉLEMÉNY NÉLKÜLI, ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉSRE KÉPTELEN HÜLYÉT KELL CSINÁLNI AZ EMBERNEK MAGÁBÓL!-HANEM AZT, HOGY MÁSOK ÉRDEKEIT IS FIGYELEMBE VESSZÜK-AMI JÓ LETT VOLNA A SZÓBAN FORGÓ ESEMÉNY ESETÉBEN IS!”
 • 38. Scarbantiaman 2008. május 30. 16:59
  „MINDIGTUTI!

  S HA A TÖBBSÉG NEM AZT KÖVETI AMI JÓ, AKKOR AMIT A KISEBBSÉG KÖVET AZ A ROSSZ!

  BIZONY MINDIGTUTI NEM A VÍZ A HÜLYE!-LEHET, HOGY AZ OLYANOK MINT ....!
  AZ ÖNZŐSÉGET VALÓBAN NE MOSSUK ÖSSZE AZ ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉSSEL-MACLOVER!-JÓ LENNE HA VISSZAVENNE AZ ÖNZŐSÉGÉBŐL!”
 • 37. mindigatutit 2008. május 30. 14:54
  „nem veszi már észre ,hogy ez a stílus amit maga képvisel azt senki nem osztja.tudja,ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye”
 • 36. maclover 2008. május 30. 14:37
  „Talán ne mossuk össze az önzőséget az érdekérvényesítéssel. Az én olvasatomban nem ugyanaz.
  Ön egy önző ember!

  Lehet, hogy az érdekérvényesítés mellett tanulhatná kicsit a tolerancia fogalmát is. Az legalább annyira pozitív, mit az érdekérvényesítő képesség.

  Én remélem, hogy még sok ilyen izgalmas rendezvény lesz ebben az oviban, mert ezektől a pozitív élményektől lesznek ezek az ovisok jobb emberek. És nem attól, hogy bezárjuk őket az oviba, hogy ne zavarják az embereket.”
 • 35. scarbantiaman 2008. május 30. 14:03
  „HÚ DE ÉRZÉKENY A FÜLE-TISZTEL APUKA A GÖDÖRHÁZBÓL!

  A CAPS LOCK HASZNÁLAT MIATT MÁR MÁR ALIG HALL, HOLOTT A SZÍRÉNÁZÁS, A DUDÁLÁS A HANGOSBESZÉLŐN ORDIBÁLÁS NEM IS ZAVARTA!

  IGEN VANNAK ROSSZ FELNŐTTEK - BIZONY A PÉLDAMUTATÁS FONTOS - EZÉRT SEM KELLENE ILYEN RENDEZVÉNYEKET SZERVEZNI, MINT AMILYEN A SZÓBAN FORGÓ VOLT!

  MINDIGATUTIT!

  SZÁNALMAS-BIZONY-HOGY AZ EMBEREK ENNYIRE NEM MERNEK KIÁLLNI AZ ÉRDEKEIKÉRT, S AZT CIKIZIK AKI ELMONDJA A VÉLEMÉNYÉT-MINT AHOGY TE IS!

  SZÁNALMAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 34. Apuka a Gödörből 2008. május 30. 12:53
  „Tisztelt Scarbantiaman!

  A mai napra okozok még egy kis örömet reakciómmal, hiszen a stílus és az ordibálás (számomra is ezt jelenti a nagybetűs írás) alapján ez Önnek csak öröm és izgalom lehet. Biztosítom hogy ez az utolsó hozzászólásom, bármilyen stílusban és tartalommal reagálna. Kérem, hogy 4 gyermekem nevelésében és játékaihoz ne adjon tanácsot, nem igénylem, úgy érzem megfelelő úton haladok.
  Egy kis Halász Judit (amit azért a gyerekeim is hallgatnak a Kékfény szignál meg a sziréna mellett):

  "És az is lehet, hogy azért rosszak mert a felnőttektől tanulják,
  Hát ne várjátok, hogy jók legyenek míg a felnőttektől azt látják,
  Hogy önzők, irigyek verekedősek
  És kevés bennük a szeretet."

  Halász Judit: Vannak még rossz gyerekek

  Ön példát mutatott. Köszönjük!”
 • 33. mindigatutit 2008. május 30. 12:36
  „egyszerűen erre az emberre azt kell,hogy mondjam ,SZÁNALMAS!!!!!”
 • 32. scarbantiaman 2008. május 30. 12:08
  „Tisztelt Apuka a Gödörből!

  Tulajdonképpen magán a történteken már túl vagyok, nem úgy, mint az egyes hozzászólók felfogása miatti elkeseredésen.

  KÍVÁNOK ÉN IS ÖNNEK EGY CSENDES, NYUGODT NAPOT-ÉLVEZZE ÖN IS EZT A LEHETŐSÉGET, AMÍG NEM LESZ ÚJABB ÓVODAI PROGRAM! (remélhetőleg jó darabig nem lesz még egy ilyen!)

  HELYES APUKA-AKKOR VEGYEN A GYERMEKÉNEK BILINCSET, TOMFÁT, GUMIBOTOT és GÁZSPRAY_t, EZEK MIND GYERMEKEKNEK VALÓ JÁTÉKOK! NEM?”
 • 31. scarbantiaman 2008. május 30. 12:04
  „MACLOVER!

  JÓ NEKED-DE LEHET, HOGY SÜKET VAGY, NEM ÁRTANA MEGVIZSGÁLTATNI MAGAD!

  VALÓBAN NEM TERRORISTÁT JÁTSZOTTAK A GYEREKEK-CSAK JÓL MEGBILINCSELTÉK EGYMÁST!

  A GYEREKRE NEM KELL RÁKIABÁLNI-MINT AHOGY A HANGOSBESZÉLŐN SEM KELLETT VOLNA ORDÍTANI, MEG SZÍRÉNÁZNI, MEG DUDÁLNI ÉSZ NÉLKÜL!

  AZ ÓVODA BIZTOSAN JÓ, HISZEN HA NEM ÍGY LENNE, NEM LENNE AZ EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJA-DE A KIS ÓVODÁSOKBÓL NEM AZ MIATT LESZ OTT JÓ EMBER, JÓL NEVELT FELNŐTT, MERT OLYAN PROGRAMOKAT SZERVEZNEK, MINT A SZÓBAN FORGÓ VOLT.

  A GÖDÖRLAKÓK VALÓBAN BETOLAKODÓK-DE MIT TEGYENEK, HA A FÉSZ Rt. IDE KAPOTT ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYT, S JÓ PÉNZEN ELADTA AZ ÁLTALA FELÉPÍTETT LAKÁSOKAT. TALÁN LE KELLENE ROMBOLNIUK A HÁZAT?

  VALÓBAN NYUGODT KIS SZIGET VOLT EZ A KÖRNYÉK, EGÉSZEN ADDIG MÍG A ZSILIP UTCAI ÓVODA NEM SZERVEZTE MEG GYERMEKNAPJÁT! (egyébként amik a volt Gödörben történtek egykoron nem biztos, hogy azt támasztják alá, hogy ez egy nyugodt környék volt a ház megépülése előtt)”
 • 30. maclover 2008. május 30. 10:57
  „Scarbantiaman! Lehet, hogy a kutyázódás előtt kicsit utána kéne nézni a dolgoknak. Kiskonyak csak arra próbált utalni, hogy ha mindent nagy betűvel ír a neren, akkor az azt jelenti, hogy kiabál, nem pedig azt, hogy hangosan kattog a caps lock billentyű! :-)

  Én egyébként személyesen is ott voltam az óvodában és 1-2 méterről sem zavart a gyerekricsaj (mert ez nem zaj!). Inkább örültem a csillogó gyermeki tekintetek láttán. Örülhetünk, hogy az óvonénik és szülők fontosnak tartották, hogy egy ilyen élményteli eseménnyel lepjék meg a gyerekeket.

  Igen, volt bilincs is. De nem terroristásat játszottak a gyerekekkel. A bilincs is hozzá tartozik a rendőrök munkájához, ami nagyon is érdekli a gyerekeket. Ugyanúgy, mint minden, ami körülveszi őket a világban. És nem hiszem, hogy el kéne zárni tőlük ezeket az információkat, hanem értő módon kell nekik elmagyarázni mindent. Ahogy egyébként a rendőrök és óvonénik tették a bilincsel kapcsolatban is. Nem pedig rákiabáltak a gyereke, hogy: "Maradj csenben!"

  Lehet, hogy ön csak a zajt hallotta, de én láttam azt is, hogy milyen fegyelmezetten várták meg a kicsik azt, ameddig az autók bejönnek az udvarra és megállnak. Nem szaladgáltak előttük, mert tudták, hogy az veszélyes. És ehhez nem kellett az óvonéniknek kiabálva rohangálni utánuk, egyszer elmondták reggel és kész. És ugyanilyen fegyelmezetten várták ki a sorukat a kútnál és a fagyi osztásnál is. A délelőtt folyamán egyszer sem hallottam veszekedést, vagy vitát, nem verekedtek össze a gyerekek, pedig voltak egy páran. Szépen megosztoztak a cuccokon és együtt játszottak. És még egyszer mondom, hogy az óvonéniknek nem kellett egyszer sem fegyelmezniük!
  Én azt gondolom, hogy ez a nagy eredmény és ezért kell megbecsülnünk ezt az ovit!!! Mert ezeknek a "kis" embereknek van esélyük, hogy jó emberek legyenek ha felnőnek, mert ilyen szeretettel nevelik őket.
  És habár kicsit sarkítva, de elmondhatjuk, hogy az ovi mát ott van jó ideje, ahol van és a gödörlakók a betolakodók, nem pedig az ovisok. És ha visszaemlékszik, akkor a házat amiben lakik, pont egy csendes zöld terület helyén építették föl. Úgyhogy ön közvetve részese annak, hogy "szétverték" azt a nyugodt kis szigetet. Talán el kéne gondolkodni, hogy kinek kellene egy kicsit jobban alkalmazkodnia és leszállni a magas lóról.”
 • 29. Apuka Gödörből 2008. május 30. 10:40
  „Tisztelt Scarbantiaman!

  Sajnálom, hogy Önt ennyire felzaklatta a dolog, és még mindig füstölögve puffogtat. Kívánom, hogy használja ki a mai csendet, és pihenjen!!!
  A gyermekeimet pedig sokkal jobban féltem a környezetükben tapasztalható irigységtől, haragtól, türelmetlenségtől, erőszaktól és a média szennyétől, mint egy bilincstől.
  Maradok tisztelettel:

  Csendes Béla

  A vita parttalan és értelmetlen, sajnálom hogy "disztingválni" csak a Főkapitány Úr esetében tud...”
 • 28. scarbantiaman 2008. május 30. 10:27
  „Apuka a Gödörből!

  TELJESEN IGAZA VAN, HOGY MÉG MINDIG JOBB ÍGY A SZÍRÉNÁZÁS, MINT ÉLES INTÉZKEDÉS KÖZBEN!

  EZ AZONBAN NEM JELENTI AZT, HOGY ANNYIRA ÖRÜLNI KELL A VISZONYLAGOS NYUGALOM SZÉTVERÉSÉNEK, MINT AHOGY AZT ÖN TESZI!

  A CIKKET ILLUSZTRÁLÓ KÉP NYILVÁN NEM VOLT VÉLETLEN, HISZEN EZ AZ ÖTLET ELÉGGÉ BETEGES, AGYAMENT!”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken nyílik a Pannon Design kiállítás

Sopron - A legújabb trendekkel, illetve a minőségi, a hagyományos értékeket képviselő bútorokkal,… Tovább olvasom