Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Balhé a völcseji vendéglőben

Sopron - Tömegverekedés során sérült meg súlyosan egy illető – idegsérülést is szenvedett – az egyik völcseji vendéglőben. A Soproni Városi Bíróságon garázdaság és súlyos testi sértés miatt indult büntetőper.

Három férfi, közte két iváni ült a vádlottak padján dr. Szabó Magdolna bíró előtt. A vádlottak – akik egyébiránt büntetlen előéletűek – még 2007 őszén egy völcseji vendéglátóhelyen múlatták az időt. (Az előzményekhez az is hozzátartozik, hogy mint azt a bíróság megállapította, iváni és lövői lakosok között már több alkalommal volt olyan összetűzés, amely büntetőeljáráshoz vezetett. Ezúttal is így történt.) A háromtagú társaság és ismeretlen lövői személyek között szóváltás alakult ki, amely tettlegességig fajult. A verekedés során megfenyegették azt az illetőt, aki széket vett el egyikük kezéből. ˝Ezt meg fogod bánni!˝ A balhé miatt kihívták a rendőrséget, de a három férfi a zsaruk kiérkezése előtt meglépett a helyszínről. Megvárták, amíg a járőrök elmennek, majd kevéssel éjfél után két gépkocsival – és ismeretlen társaikkal együtt – érkeztek vissza a vendéglőhöz. Ezt látva a későbbi sértett a belső helyiségbe menekült, ott azonban utolérte és ütötte-verte a többfős társaság. A bántalmazástól a férfi a pult mögött a földre került. Ott többször belerúgtak, miközben egyik ismeretlen társuk sörösüveggel megütötte – és elvágta – a sértett feje védelmében feltartott kezét. Az igazságügyi orvos szakértő szerint a zúzódások, vágott sérülések mellett bőr-ideg sérülés is keletkezett. Ennek következtében ha jelentéktelen fokban is, de maradandó fogyatékosság kialakulása is diagnosztizálható volt. Ezen túlmenően a felbőszült csoport további három embert hagyott helyben. Időközben ismét hívták a rendőröket, akik véget vetettek az eseménydús éjszakának.

dr. Szabó Magdolna bíró bűnsegédként elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettében, illetve társtettesként elkövetett garázdaság bűntettében találta bűnösnek a saját cselekményüket beismerő, de a maradandó fogyatékosságot ténylegesen okozó társukat meg nem nevező vádlottakat. Őket jogerősen 76 ezer, 83.600, illetve 70 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Meg nem fizetés esetén 380–380, illetve 350 napi fogházbüntetésre számíthatnak. A több mint 60 ezer forint bűnügyi költség is az elítélteket terheli.

Olvasóink írták

  • 2. BsBe 2009. szeptember 03. 05:45
    „Jól értem, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés illetve társtettesként elkövetett garázdaságért jogerősen 76 ezer, 83.600, illetve 70 ezer forint pénzbüntetésre ítélte???????????? még a 100-t sem éri el. kipengeti, holnap kezdi, miért is ne ennyiért megéri. Az áldozat? hát ő mehet a sóhivatalba? Egyszerűen tényleg hihetetlen, hogy a jog mennyire az elkövető mellett áll. Csak azért mert volt annyi eszük és nem nevezték meg a társukat? Azaz, fogd rá a nyuszira, és akkor megúszod. Ha nem nevezi meg a társát, ezt súlyosbító körülménynek venném”
  • 1. Bokk 2009. szeptember 02. 17:32
    „Körültekintő felderítés, példás büntetés.
    Nevetséges.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jaguarok a Pannoniánál

Luxusautók karavánja érkezett Sopronba: a belga Jaguar Klub idei túrája Ausztriát és hazánkat érinti. A BW Pannonia M. Hotel előtt bámészkodók sokasága csodálta meg az oldtimer Jaguarokat, amelyek között negyvenöt éves is volt.
Tovább olvasom