Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Bajtársak – baj nélkül

Sopron - Nyílt napot tartott szombaton a Soproni Mentőállomás. Az OMSZ hatvanéves születésnapján a Káposztás utcai sporttelepen köszöntötték a bajtársakat. Bárki beülhetett a szirénázó autókba, kérdéseket tehetett fel az életmentőknek.
Nem túlzás: fürtökben lógtak a gyerekek szombaton a mentőautókon. Ezt azonban nem bánta senki (a többórás szirénapróbálgatások miatt legfeljebb a közelben lakók). A Káposztás utcai sporttelepen megtartott nyílt napon nagyon sokan voltak kíváncsiak az évfordulójukat ünneplő mentőkre. Elsősorban a kisgyermekes családok látogattak ki, de meglepően sokakat vonzott a véradási lehetőség is, akiknek a megjelent prominensek is példát mutattak.

Dr. Puskás Tivadar, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója üdvözölte az egymást bajtársaknak szólító mentődolgozókat. Fodor Tamás polgármester a város nevében köszönte meg munkájukat és elismerő oklevelet adott át a közelmúltban nyugdíjba vonult mentőtiszteknek, Szakács Istvánnak és a szervezett mentés múltját ez alkalomból is felelevenítő Tuba Jenőnek.

A protokoll után vér folyt a mentőnapon – a véradó sátorban, szervezett körülmények között. Nemcsak a világnapját köszöntő Vöröskereszt, hanem a tűzoltók is csatlakoztak a mentők ünnepéhez, így a sportpálya aszfaltozott része egész napra szolgált programmal. Míg a gyerekek az életmentők eszközeivel ismerkedtek, a bábszínház vagy az együttesek műsorának tapsoltak, addig a felnőttek elsősegélynyújtó oktatáson vehettek részt vagy maguk is segíthettek: vért adtak.

Olvasóink írták

  • 1. Zsoké 2008. május 13. 18:43
    „Az álltalam készített képeket a lenti linken meglehet tekínteni ;)

    http://picasaweb.google.com/sopronimento/MentNap20080510”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méhrajok adtak munkát a tűzoltóknak

Győr-Moson-Sopron - Égő, kupacba rakott faágakhoz riasztott a tűzoltókat vasárnap hajnalban… Tovább olvasom