Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

˝Az LMP nem fog csípőből tüzelni˝

Sopronban tartott lakossági fórumot Schiffer András, a Lehet Más a Politika parlamenti frakcióvezetője.

Portálunk kérdésére – a most elkezdett parlamenti munka tükrében belülről hogyan látják, mennyiben is lehet más a politika? – a frakcióvezető elmondta: ezt a következő négy év fogja eldönteni. Ők arra szerződtek, hogy a választási programjukat képviseljék. Az elmúlt napokban is számos módosító indítványt és törvényjavaslatot tettek le az Országgyűlés asztalára, amely a nagyobb átláthatóságot szolgálja. Ezen túlmenően egy új politikai stílust is szeretnének meghonosítani: lehet más az ellenzék. Az LMP nem tüzel csípőből, hanem megpróbálják méltányosan kezelni a javaslatokat, érkezzen az bármely oldalról is. – Az viszont elkeserítő, hogy az érdemi munka helyett a parlamentben szimbolikus háborúra törekednek egyesek – emelte ki Schiffer András. – Eléggé szégyenletesnek tartjuk, hogy míg a Turul-szobor körüli törvényjavaslatról két óra hosszat vitáztak ˝főműsoridőben˝, a vagyontörvény módosításáról, amely igen hatalmas közvagyontömeget érint, csak éjjel 12-kor indult a parlamenti munka. Az LMP a nemzetbiztonsági bizottság körüli perpatvarok miatt törvénymódosítást kezdeményezett. Eszerint ha egy képviselő vagy kapcsolatrendszere érintett egy titkosszolgálati vizsgálatban, a bizottságba kerülési jogát függesszék fel. Ígéretünkhöz híven a kampányfinanszírozásról szóló törvényjavaslatunkat is beterjesztettük az Országgyűlés elé.

Olvasóink írták

 • 9. littlesue 2010. május 29. 09:23
  „mennyi paranoiás van itt! :D Miért tartatok az LMP-től? Semmi okotok nincs rá!

  Hogy "ki lehet a háttérben", Samusoma? Azok a magyarok, az a közel 8%, akik GONDOLKODNAK, és a jövőben élhető Magyarországot szeretnének, nem csak bekajálják a semmitmondó üres frázisokat.

  Amúgy nem kell félnetek, az orbán-királyságban nem sok szava lehet az ellenzéknek, sajnos. Már most látszik a parlamenti közvetítéseken, hogy egyszerűen elhallgattatják a Jobbikot és az LMP-t is.

  Ja, és kis idő múlva, amikor kiderül, hogy a likud-testvérpárt sem a magyar köznépért van, ne sírjon a narancssárga tömeg!!!”
 • 8. samusoma 2010. május 28. 19:36
  „én is ugy vélem hogy az lmp kis szdsz.ki lehet a háttérben?szinte basemmiből tüntek fel.márciuselején még 5% alatt voltak majd hirtelen közel 8% t nyomtak.mintha az egész választás le lett volna előre zsirozva nyer a fidesz mszp t jobbikot elosszuk de kell egy liberális zsido párt hogy ne legyen tul feltünő elég ha csak bejutnak!és láss csodát igy is lett.”
 • 7. fmarco 2010. május 28. 18:35
  „Geri89-cel teljes mértékben egyet értek, bár nem vagyok LMP-s, és számomra is a turul az egyik legszentebb, legősíibb jelképünk, meg az árpád-sávos zászló is.”
 • 6. Filtec 2010. május 27. 15:22
  „ 
   
   
  Re: #4 Spitfire

  Nem az!
  LMP = Legyen Magyarország is Palesztina!
   
   
   
   ”
 • 5. Geri89 2010. május 27. 10:10
  „Látom sokaktól csak a sárdobálásra futtya, hát ez több mint szánalmas...

  háté honnan veszed hogy az LMP-nek baja van a Turul szoborral? Ezt hol olvastad? Vagy szimplán képzelődsz? Ez esetben ajánlhatok egy jó szakorvost...
  Annyi volt a probléma hogy a vagyontörvény kicsit fajsúlyosabb kérdés a Turulnál ahhoz hogy éjfélkor vitázzanak rólla. Nekem fontosabb hogy jó döntés szülessen a közvagyonról mint hogy van-e Turul szobor.

  Megjegyzem a Turult az egyik legszebb történelmi jelképünknek tartom.”
 • 4. Spitfire 2010. május 27. 09:08
  „LMP=Liberálisok Magyarországi Pártja (kis SZDSZ...)”
 • 3. FREDDY/S 2010. május 27. 08:18
  „Először el kell érni, hogy az alapvető emberi jog mindenkire egyformán érvényes legyen, nemde...”
 • 2. janika 2010. május 27. 06:31
  „Adott egy udvarban a ház nőrzése. Van ugyan is egy moszkvai őr kutya, egy spániel és egy tacsó! De van egy korcs macska is negyediknek. Akár a politikában! Van a FIDESZ az MSZP és a JOBBIK no meg a LMP.
  No ki is harap a koncsból elsőnek? A többi csak ugat éls nyivákol!”
 • 1. háté 2010. május 26. 22:04
  „Turul-szobor körüli törvényjavaslatról két óra hosszat vitáztak---<moderálva> libsi,-hát kinek nem tetszik az ősi jelkép?
  --hát kit zavar ami magyar?--titeket zsidók.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredményes évet zárt 2009-ben a GYSEV

Elfogadták a GYSEV 2009-es beszámolóját a társaság keddi éves rendes közgyűlésén a részvényesek. Tovább olvasom