Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Az interneten erősít az MSZP

Sopron - Az interneten erősít a helyi MSZP. A www.sopron.balszemmel.hu weboldalon baloldali közösségi portált hoztak létre.

Sajtótájékoztatón mutatta be csütörtökön Biczi László elnökségi tag az MSZP soproni szervezetének új internetes portálját. A rövid hírek mellett sajtótájékoztatók anyagait, publicisztikákat és véleményeket is közölnek.

– A portál nem pártoldal, ugyanakkor balszemmel mutatja be Sopron ügyes-bajos dolgait. A regisztrációt követően lehetőség van a hozzászólásokra, a reagálásokra, természetesen a jó ízlés határain belül – mondta el Biczi László, a weboldal egyik szerkesztője.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. patriot 2009. március 22. 17:50
  „..ennyi baromságot és mellébeszélést!”
 • 54. TancsKaszabell 2009. március 21. 21:22
  „Elolvastam !
  Egyetlen érdemi véleményt találtam benne az pedig az összefogásra vonatkozik,mint igény.
  Ha ezt az új erőcsoportot "nagykoaliciónak" nevezik nem baj és ha az MSZP-SZDSZ-MDF re
  vonatkozik akkor szívesen fogadom az ország érdekében.Hogy nemzetellenes lenne? Hát ez
  már megint a többihez a megszokott lózungok közé tartozik.”
 • 53. Bbert 2009. március 21. 21:08
  „Ez is egy szempont:
  Pontos stratégia mentén történik minden, Gyurcsány már útjában áll azoknak a globális erőknek, amelyek a jelenleginél is nagyobb fokozatba akarják állítani az erőforrás-szivattyúkat - állítja Bogár László, aki szerint csak egy szemfényvesztő trükköt láthattunk. A professzor szerint a Reformszövetség programját akarják helyzetbe hozni, ebben a játékban Bokros Lajos is csak egy statiszta. Azonnal óriási tömegben kellene az utcára vonulni és tiltakozni a most kibontakozó oligarchikus mutyizás ellen, az előre hozott választások mellett - állítja Bogár.

  Részletek itt: http://www.mno.hu/portal/624377”
 • 52. TancsKaszabell 2009. március 21. 20:44
  „Kedves Intel !
  Egy jó írás amely arról a zűrzavarról szól ami a fideszes rókalukban mostanság uralkodik.:)

  http://stop.hu/articles/article.php?id=469106

  A saját tippem,de inkább vágyaim szerint : SGY v. BG
  Ha minden kötél szakad akkor KP.”
 • 51. Intel 2009. március 21. 20:37
  „Tancs

  Az út világos, azon emberek előtt akik nem az elhülyített társadalomban élnek.
  Itt a kérdés az, hogy ki fogja vezetni ezt a népet a nehéz úton...

  Egyenlőre csak Bokros Lajos vállalta...”
 • 50. TancsKaszabell 2009. március 21. 20:19
  „Kedves Intel !
  Nem a reformok végett jutott ide az ország,hanem azok elszabotálása miatt és a válság miatt.Sok minden más is beletartozik még, a hibás lépések egész sora.
  Ezt az írást a reformszövetség programjának reflexiójaként írtam.
  Persze ma már más a helyzetünk.Súlyosabbá romlott !
  Társadalmi kihatásait fel sem tudom mérni annyi a bizonytalansági tényező a mai történések okán.A reformok természetüknél fogva akut helyzet kezelésére bizony alkalmatlanok.
  Ez a társadalom a "közvélemény" még mindig nem fogta fel a helyzet súlyosságát.
  Ezért képtelen lesz elfogadni de inkább elviselni ami előttünk kikerülhetetlenül áll. Ez a semmirekellő ellenzéki párt legnagyobb történelmi mértékű bűne,hogy úgy mutat alternatívát,hogy közben a helyzetet rontja,rombolja az emberek jövőbe vetett eléggé ingatag bizalmát és valójában nincs programja és csak azt teheti majd amit már most közösen évek óta tehetnének a kormánnyal felelősen együttműködve.
  A kormány programjában a helyzet romlásának megfelelően sorban beépülnek a reformszövetség javaslatai.Persze a reformszövetség is újraírhatná a programját annyi minden változott az utóbbi hetekben.
  Itt tartunk most.
  Ez volt a véleményem februárban ! :
  "Megint a szokásos "legkézenfekvőbb" megoldás körvonalazódik,kis hazánkban.
  Nevezetesen az ország problémáit azok terhére kell "orvosolni"akik a legszegényebbek,a legalacsonyabb jövedelműek,a nyugdíjasok,de hát ők vannak legtöbben? Igen mi vagyunk legtöbben,nekünk nincs hatásos érdekképviseletünk,nincsenek bankbetéteink,nem igen van módunk szóvá tenni panaszainkat,különben is ki hallja meg manapság a szelíd kérlelő szót? A legszegényebbek rovására,akik ezért még szegényebbek lesznek.Bizony!!
  A többi,az ország népességének kevésbé,vagy egyáltalán ,nem szegényebb rétege, -akik szerintem az ország számára évek óta meg nem engedhető színvonalon élnek-, mit tesz vajon az országért ?
  Miről hajlandók lemondani ebben a helyzetben?
  Semmiről sem hajlandók lemondani!! Ha valaki erre példát mond ebben az "össznépi" közgazdászok által összeállított javaslatból vagy bárhonnan annak ezt megköszönöm.
  Hogy miről mondhatnának le?Nem sorolom fel az ötleteimet.Nyugodtabb lennék,ha csak odáig jutnának el,hogy nem veszik igénybe azokat a társadalmi juttatásokat amiket bizony nem rájuk találtak ki,hanem azoknak akik ezeket a javakat képtelenek megszerezni,sokféle okból.
  Sokféle okból!
  Igen ,mégis csak kéne néhány példa,az állami kompetenciájú szférából.
  -Mindenféle prémium kifizetés letiltása,a helyzet javulásáig!
  -Veszteséges gazdasági szervezetekben a vezetői fizetési szintek csökkentése.Pozítív eredmény esetén késöbb emelése!
  -A 13.-havi juttatások letiltása! Mindenféle automatizmus megszüntetése!
  .......................................
  Aztán a banki tevékenység rendezése,tevékenységük finoman szólva ................. EZT A RÉSZT ÖNKÉNT MODERÁLTAM...... !
  Aztán az országgyűlés tagjainak felszólítása az adózási kötelezettségeik betartására................talán akkor növekedne a közmegítélésük,ami manapság soha nem látott szintre romlott le,a mohóságuk,gátlástalanságuk a "példamutatásuk" miatt!
  A többi gazdálkodó szervezet képes az "öngyógyulásra" nekünk csak a játékszabályokat kell kialakítani a számukra, lehetőleg úgy ,hogy ne veszítsék el a játékkedvüket,
  Egyébként!
  A javaslatok jók és célratörőek,minden bizonnyal,-van rá példa bőven-,sikeresek lesznek,persze ha időben alkalmazzák!
  Viszont finoman szólva,hiányos,nem számíthat az egyetértésünkre mivel "BECSTELEN" támadás a védtelenek ellen! "

  Tehát a kérdés lassan már nem ez,hanem a társadalompolitikai megfontolásokat,
  bármilyen sérelmeket is okoznak, félre kell tennünk,a túlélésért !Nos ez mihez fog vezetni?
  Bárki lesz a kormányon,mást nem tehet.”
 • 49. mézgaaladár 2009. március 21. 20:16
  „Aki még a Gyurcsány többszöri beismerése után is Gyurcsányt élteti és sajnálja az elmebeteg, vagy hithű bolsevik. Kritika mindkét oldallal szemben és józanész, csak ezt tudom tanácsolni mindenkinek!”
 • 48. Intel 2009. március 21. 15:40
  „Tancs mikor olyan erő lesz hatalmon, aki folytatja a reformokat, akkor fogják vissza sírni Gyurcsányt!

  Ahogyan átveszik a helyét, megszorításokat fognak bejelenteni!
  Gyurcsány azért állt félre, mert ő már nem tudta folytatni ezen lépéseket...

  Orbán sikeresen legyőzte, de a vesztes a magyar nép lett...
  Reformok végett jutott ide az ország, amit sokan elismernek...

  Remélem Bokros Lajos pár hét múlva a vezetőnk lesz!”
 • 47. TancsKaszabell 2009. március 21. 13:07
  „rozsomak(44)-re !
  Igen jól vagyok.Köszönöm jóindulatúnak látszó érdeklődését.

  Engem nem lepett meg Gyurcsány Ferencnek ez a döntése.Ez egy felelős politikus döntése,akinek nem személyes ambíciói,a hatalom birtoklása a fontosabb hanem az ország sorsa!
  Méltó módon ezt a tettet az utókor fogja értékelni,nem a "megvezetett" emberek, ma öntudatlanul csápoló hada.

  A lelki állapotomat évek óta gyógyítgatom a jövőbe vetett bizalmam
  erősítgetésével.Az Európai példákkal,a kapott fejlesztési források célszerű,az ország javát szolgáló felhasználásra gondolva.És ezeket a példákat is jórészt már felülírta a válság.

  Sajnos a politikai osztály úgy tűnik elégtelenre vizsgázott immár sokadszor!

  Az egyik évek óta küszködik, már tudja merre kell mennünk a másik hét éve rombolja a társadalom tagjainak jövőbe vetett hitét.Bizony a társadalmi tudat színvonala soha nem látott és már bizony a megújulásunknak ,fejlődésünknek akadályt jelentő módon,leromlott.Tudatosan lerombolták !
  A jövő lehetséges urai miatt sok-sok városi,falusi, kisebb emberi közösségek szintjén megvívandó "háborúk" elött állunk.Óriási károkat fog okozni az életünkben.A kenyérharc ami csak kevesek gondja volt, a sokak a többség gondjaivá válik.A koncért óriási küzdelem indul megint!

  Mert mit is láthatunk ma, idézem :"szétszakadt közösséget, brutális háborút lát, melyben a jobboldal ellenségként, kiiktatandó hibaként, morális selejtként tekint a baloldalra. A Fidesz szerinte nem legyőzni, hanem megsemmisíteni akarja a baloldalt, mint politikai erőt, és kiiktatni "egyénenként és személyenként". A 2002-es választási veresége óta a Fidesz célja nem egyszerűen a kormányzás visszaszerzése - büntetőhadjáratot akarnak folytatni. "Félelmet kelt, gyűlöletet szít, asszisztál a nyelvi, fizikai erőszakhoz; életre hívta a Jobbikot, támogatja a destabilizációt, a cigánysággal, a homoszexuálisokkal szembeni megnyilvánulásokat." Az ügyészségek, bíróságok bizonyos döntései pedig azt az érzetet keltik, mintha a Fidesz érdekei szerint járnának el."

  Itt lenne az ideje az összefogásnak,amely szerintem a siker reményével
  folytatná a küzdelmet a válság ellen.Ez csak az MSZP-SZDSZ-MDF összekapaszkodása lehet!Talán ezt az összefogást segíti a kilátásba helyezett lemondás.

  Ez nem vicc ! Ez egy lehetséges vízió !Még csak lázas sem vagyok,még mielőtt valaki az egészségi állapotomra kérdezne rá,érvek hiányában.”
 • 46. rozsomak 2009. március 21. 11:25
  „Jól vagy, Tancsi ? :)))))))))))))))”
 • 45. TancsKaszabell 2009. március 21. 11:16
  „"rozsomak"(43)-ra.
  Ezt az avitt történelem szemléletet nem Ön fogalmazta meg,ez egy múltját sokszorosan sértő szélsőjobboldali érzelmeket és gondolatokat dédelgető bértollnokok írták.
  "szentkommunista" ünnep ?Nos ezt Ön írta!
  Hát levelezőtársunk tanult történelmet,az biztos.Ismeretei viszont nem igen határozzák meg
  a mondókájának eszmei értékét,előjelét semmiképpen,magyarul, néhány közismert tényt,-amelyeket az utóbbi húsz évben gyakran figyelmen kívül hagynak aktuálpolitikai okokból-,Ő is figyelmen kívül hagy.
  Ez csak feltételezés,hiszen Ő nem is fejtette ki a véleményét részletesen indokolva.
  Csak abból az egy szóból,hogy "szentkommunista" ünnepnapra hívja fel a figyelmünket bizony átsüt a kommunista ellenesség. Lelke rajta.Nem is ez a lényeg ebben a kérdésben!
  Emlékezzünk csak !
  Hiszen ideológiáktól mentesen is elemezhetők az akkor történtek.Határozottan állítom,hogy az ország népe
  akkor is az ország védelmére tette amit tett,az uralkodó osztály otthon lapult,a klérus csak később vált aktívvá a szokásos céljai és módszereinek megfelelően,és bizony támogatta üdvözölte,ünnepelte a fehérterrort.
  A hadsereg harci sikerei jelentősen befolyásolták az antant hatalmak hozzánk való viszonyát, amelyek kifejezetten ellenségesek voltak nem csak a Tanácsköztársaság kikiáltása okán.A harcban a tisztikar tisztességes, hazájáért harcolni is képes,része is később jelentős megtorlást volt kénytelen elszenvedni,ahelyett,hogy elismerték volna a tetteiket,hiszen az országért harcoltak.
  Harcot folytattak a románok tisztátalan törekvései ellen!A történelmünk szőrnyű fintora volt,hogy a harcban
  résztvevők ,a kormány kevésbé féltek a román betolakodóktól mint uraiktól a szegedi tiszti csapatoktól.
  Félelmeikre, ma már tudjuk, a későbbiekben a nemzetközileg is elítélt fehérterror lett a szőrnyű bizonyíték.
  A vörösterror mert bizony az is volt az elgyötört társadalom végletes válasza volt.Évszázados sérelmeket véltek ebben megtorolni.A következmények is szörnyűek voltak.A fehérterror mozgatórugója mögött több ok is meghúzódott mint a csak a bosszúállás igénye.
  Négy véleményt csatolok,ezek világosan megmutatják a fehérterror igazi mozgatórugóit a mögötte lapuló szennyes embertelen önös érdekeket.Nem az ország érdeke volt a fontos számukra.
  Erre ma is van békésnek mondható napjainkban is példa ! Ki is "támad rá gyakorta a Nemzetére" ?

  Horthy Miklós a fehérterrorról:
  "A bolsevizmus szereplői közül sokan még közöttünk vannak, a tisztogatás még nem fejeződött be. "
  "Semmi okom, hogy szépítgessem azokat az igazságtalanságokat és kegyetlenkedéseket, melyek valóban megtörténtek abban az időben, amikor csak az acélseprő tisztíthatta meg az országot. Jó ideig tartott, míg a viharos hullámok elsímultak és teljes mértékben érvényesült a jog és a törvény tisztelete."
  Prónai Pál :
  " ... a tiszti századok ellen Horthy sem mert akkor nyíltan és határozottan fellépni, mert hatalmát és erejét mégiscsak mi képeztük. ?neki ragaszkodni kellett tehát a különítményekhez, és nem mert gátat vetni a büntet?expedícióknak, melyek a zsidósággal való alapos leszámolást t?zték ki célul, mert különben elpártol t?le a nemzeti alapon álló tábor, és más valaki köré csoportosul."
  Shvoy Kálmán :
  "Nemzeti Hadsereg élén bevonul Budapestre Horthy Miklós kormányzó ... Reggelre volt a magyarok bevonulási ideje megállapítva. Esett az es?. A csapatok Székesfehérvár fel?l, az Átlós úton át vonultak be. Az út két oldalán nagy a tömeg. A csapatok élén Horthy Miklós lovagol fehér lovon, kétoldalt a Prónay-zlj. tisztjei menetelnek.
  De mennyivel szebb lett volna, ha Horthy nem gyilkosok, fosztogatók és rablóktól körülvéve vonul be Pestre ... azok vették közvetlenül körül és azok képezték a test?rségét. Horthy szereplésének, Budapestre történt bevonulásának kétségtelenül ez volt a legzavaróbb szépséghibája. De a mögötte menetel? katonaság soraiban is hány olyan ember menetelt, akinek vér tapadt a kezéhez ...! A nemzeti hadsereg új egyenruhája -amelyben bevonultak- Szegeden született meg."
  Apponyi Albert :
  "Belállapotaink züllésének hatása a mai, a szó teljes értelmében kényes pillanatban igen kellemetlenül érezhet?, mert az általános hangulatot rontó hatásán kívül most már azzal a végtelenül komoly jelenséggel találkozunk, hogy az országnak egyes, t?lünk elveend?nek jelzett területein, ahol az általunk javasolt népszavazás feltétlenül részünkre kedvez? eredményt ígért, a hangulat ellenünk fordult,amint hogy természetes, hogy megsz?nik annak az államnak attraktív ereje, amely polgárok elemi közszabadságait megvédeni képtelen, ahol a törvény uralmát az egyéni er?szak kérdésessé teszi."

  A fehérterror áldozatainak számát,bizony össze sem tudták számolni.Az ezeket az eseményeket követően a hatalom akkori bírtokosainak köszönhetően,egyházi áldással százezrek estek áldozatúl! Azok az éjszakák leple alatt tették amittettek az útódaik a teljes nyilvánosság mellett.Az őket követők újra az éjszakák leple alatt,hajnalonként a Dunaparton tették amit tettek. Emlékszünk rá ugye?
  Nekem, mint magyarnak, minden ember elvesztése fájdalmat ,az országnak veszteséget okoz!
  És Önnek mit okoz ?”
 • 44. rozsomak 2009. március 21. 11:11
  „Bombameglepetés: Gyurcsány lemond a miniszterelnökségről!

  Két hét alatt kell miniszterelnököt találnia az MSZP-nek Gyurcsány Ferenc kilátásba helyezettt lemondása után. A miniszterelnök a hatékonyabb válságkezeléssel és a sikeres 2010-es választási szerepléssel magyarázza döntését.
  Lemond a miniszterelnökségről Gyurcsány Ferenc. Ezt maga a kormányfő jelentette be az MSZP elnöksége ülésén - írja az Index.

  Magyarázata szerint azért hozta meg ezt a döntést, hogy az MSZP még hatékonyabban tudja a jövőben kezelni a válságot, és valóban nagy arányú, érdemi lépéseket hajthasson végre a kormány.

  Másik szempontja az volt, hogy javítsa az MSZP esélyeit a 2010-es választásokon.
  http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=265779&fr=hl”
 • 43. rozsomak 2009. március 21. 10:34
  „,,Lőjenek agyon szociáldemokratákat és kispolgárokat"
  90 éve kiáltották ki a Tanácsköztársaságot
  Több száz áldozatot és az ország nemzetközi helyzetének további gyengülését okozta a kilencven éve kikiáltott Tanácsköztársaság. Kun Béla 133 napos rémuralma alatt eltiltották az egyházi tanárokat a tanítástól, de még az imádkozást is betiltották. A kommunisták sorsát az előrenyomuló román csapatok pecsételték meg.
  Az őszirózsás forradalom kormánya és Károlyi Mihály 1919 márciusában válságos helyzetbe sodorta az országot. Az I. világháborúból vesztesként kikerült Magyarország békeszerződéseinek megkötése és az ország határainak folyamatos fenyegetése nagymértékben beszűkítette a kormány mozgásterét. Az 1918-ban megalapított Kommunisták Magyarországi Pártja, és vezetőjük, Kun Béla szociális ígéretekkel állította maga mellé a nincstelen tömegeket.
  A népbiztosok már első ülésükön elhatározták, hogy forradalmi törvényszéket állítanak föl. Lenin első üzenetében már azt tanácsolta a vezetőknek, hogy lőjenek agyon szociáldemokratákat és kispolgárokat. Lenin 1919 május 27-i üzenetében a következőt ajánlotta: A proletárdiktatúra azzal jár, hogy könyörtelen, gyors és határozott erőszakot alkalmazunk, hogy megtörjük a kizsákmányolók, tőkések, nagybirtokosok és cinkosaik ellenállását. Aki nem érti meg, az nem forradalmár. A Tanácskormány a rendőrséget és a csendőrséget a Vörös Őrséggel váltotta fel (vezetője: Rákosi Mátyás), mely részben felfegyverzett munkásokból, részben a korábbi hivatásos állomány - utóbb a proletárdiktatúra szempontjából megbízhatatlannak minősült, s a diktatúra védelmére nem is mindig felhasználható - tagjaiból állt. Legfőképp Szamuely Tibor illetve Lukács György népbiztosok politikai háttértámogatásával, Cserny József vezetésével egy 200 fős különítmény állt fel, akik ,,Lenin-fiúk"-nak nevezték magukat. Hírhedt páncélvonatukon járták az országot és mindenütt felléptek, ahol a tanácsrendszert veszélyeztető megmozdulásokat sejtettek. A vörösterror halálos áldozatainak számát 300-600 közé teszik különféle források.
  http://www.magyarnemzet.hu/portal/624147”
 • 42. TancsKaszabell 2009. március 21. 09:47
  „Elérési út : http://docs.google.com/Doc?id=dg2hhzm_0fkpqzgf5”
 • 41. adele 2009. március 21. 08:06
  „Tisztelt Tancs!

  Végig olvastam amit levelezett "hőn szeretett" polgármesterünkkel ( jobban mondva a megbízott emberkékkel). Szerintem nyom ja fel ide is a linket. Elképesztő. És ez az ember van a város élén??? Azt nem írom, hogy irányítja, mert csak mozgatják az arcusiak”
 • 40. rozsomak 2009. március 21. 06:33
  „A mai ünneplés, hol lesz elvtársak ?”
 • 39. mézgaaladár 2009. március 20. 11:18
  „Remélem Biczi László és elvtársai két szemmel is tudják nézni a világot, mert a valóság meglátásához, ahogy a természet teremtett minket, két szem kell.”
 • 38. Telepathia 2009. március 20. 09:49
  „Itt volna a lehetőség megújulásra, de a városvezetés képtelen a megújulásra. A képviselők summákolnak. Maholnap oda jutunk, hogy a tolvaj kiált rendőért. Szinte már szóba se lehet hozni az egészet a közgyűlésen.Ha felemlítődik valahol, akkor a polgármester a stilust és a hangnemet kifogásolja. Ilyenkor a képviselők többsége hirtelen ézékenyek lesznek. Sajnos a város is lassan feledni látszik az egészet. Ne legyenek illuzióink. Mindenki nagyot akar itt szakítani. A többség alig várja, hogy eldördüljön a rajtpisztoly, és futás! Ahogy ilyenkor lenni szokott fejjel neki a falnak! Sopronban igazi ember kell a gátra. Most van igazán szükség a bátorságra, a tisztességre,korrupció ellenessége, a tisztességre és olyan új vezetőkre, akikre felnézhetnének a polgárok. Sopronan személyes példamutatás kell, nem a sok szöveg és a rengeteg magyarázkodás! Ebből már nagyon elég volt.”
 • 37. pancser 2009. március 19. 22:29
  „Tök mindegy mit hoznak létre, még akár a nagy égre is írhatnának, annak sincs már hatása.”
 • 36. TancsKaszabell 2009. március 19. 20:37
  „Ne vegye sértésnek de láthatóan nagy a zűrzavar az Ön fejében !
  Most "tisztelt" vagy "hülye" ?
  Mégis mit gondol,csak nem azt várja ,hogy gyalázni fogom ?”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli hangulat, de már süt a nap Sopronban

Sopron - Késő délelőtt megszűnt a havazás és a kora délutáni órákban már rövid időkre a nap is… Tovább olvasom