Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Az egyiptomi nagykövet volt a díszvendég Sopronban

Egyiptom ismét egyre biztonságosabb országgá válik. Most zajlanak a választások, s a leendő kormány egyik legfontosabb feladata az általános jogbiztonság megteremtése lesz - nyilatkozta a Kisalföld napilapnak Aly El-Hefny, Egyiptom magyarországi nagykövete.

Ókori és modern Egyiptom címmel kiállítás nyílt a Hotel Lövérben hétfőn. A tárlat két hétig látogatható. A megnyitó díszvendége volt Aly El-Hefny egyiptomi nagykövet, aki a Kisalföld napilap érdeklődésére elmondta: első alkalommal látogatott Sopronba, s nagyon hálás, hogy a város készséggel befogadta a nagykövetség és az Új Akropolisz Kulturális Egyesület által összeállított kollekciót.

A kiállítás anyagát más városban is szívesen bemutatnák. A közelmúlt politikai változásai tükrében nagyon fontosnak érzi, hogy a magyarokhoz eljuthasson Egyiptom üzenete: a téli-tavaszi eseményekhez képest az ország ismét biztonságos, kiváltképp elmondható ez a turisztikai látványosságok helyszíneiről. Az ország továbbra is örömmel várja-fogadja a turistákat, köztük a magyarokat. „A magyar és az egyiptomi emberek barátsága ezer évre tekint vissza" – tette hozzá.

Az egyiptomi tárlat – amelyet Aly El-Hefny egyiptomi nagykövet nyitott meg – két hétig látogatható a Hotel Lövérben. Fotó: Magasi
Az egyiptomi tárlat – amelyet Aly El-Hefny egyiptomi nagykövet nyitott meg – két hétig látogatható a Hotel Lövérben. Fotó: Magasi


A nagykövet – mexikói küldetést követően – két és fél éve teljesít diplomáciai szolgálatot hazánkban. Februárban távozik posztjáról, s Kairóban tevékenykedik tovább. Az egyiptomi belpolitikáról elmondta, egy hete kezdődtek meg a választások, amelyen több mint negyven párt vesz részt. A procedúra – az egyiptomi voksolási rendszerből eredően – másfél hónapig tart. Nagy figyelmet fordítanak a választások tisztaságára s az emberek biztonságára.

Igazi többpártrendszeren és valós demokratikus alapokon, szociális jogrendszeren nyugvó, erős, modern és szabad államot szeretnének létrehozni. Az elmúlt hetek kairói zavargásairól a nagykövet azt mondta: ezek zömében túlhevült fiatalok számlájára írhatók, akik teljes változást követelnek. Ugyanakkor az idősebb, tapasztaltabb korosztályoknak a felelőssége, hogy Egyiptom a jó és a biztonságos úton haladjon előre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangok mondták, rabolja ki a postát

Egy fiatalember „hangokra" hivatkozva rabolt a csapodi postán. Mint kiderült, tudatosan… Tovább olvasom