Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Átköltöztek az új állomásra a mentők

Átvették a soproni mentők a vadonatúj állomás kulcsait és már az informatikai rendszert is „élesítették”.
Átvették a soproni mentők a vadonatúj állomás kulcsait és már az informatikai rendszert is „élesítették", így tegnap óta innen vonulhatnak balesethez, betegekhez az életmentők. Az állomás berendezésének és bútorainak nagy része már megvan, még körülbelül egymillió forintot költenek beszerzésre.

A műszaki átadás korábban már megtörtént, most az új mentőállomás kulcsait is kézbe vehették a soproni mentők. Ezzel úgy tűnik, pont kerül az évek óta húzódó, fordulatoktól sem mentes történet végére. Az Erzsébet-kórház területén átadott épületen immár elvégezték az utolsó simításokat is és tegnap óta innen vonulnak a mentésekhez. – Egy hete, az állomáson végzett szemle után hibajegyzék készült, a listán szereplő tételek ismételt ellenőrzését végezték el a kivitelezők – tudtuk meg Kákóczki Ilonától, az OMSZ építési osztályvezetőjétől. – A közelmúltban az informatikai rendszert is átkötötték az új épületbe, és az utolsó simítások után az állomás alkalmassá vált a beköltözésre.

A bútorok, felszerelések jelentős része már megvan, azokat még az ideiglenesen használt mentőállomás átvételekor szerezte be az OMSZ. Mint kiderült, még körülbelül egymillió forint értékű beszerzést terveznek, ez a közeli napokban megtörténik.

Módosították a szerződést

Módosították a soproni önkormányzat és a Fertődi Építő és Szolgáltató Rt. között a mentőállomás kivitelezése kapcsán megkötött vállalkozási szerződést. Az eredeti szerződés szerinti 129 millió 495 ezer forintos kivitelezési összeg 150 millió 786 ezer forintra változott. A közbeszerzési értesítő szerint előre nem látható okok miatt az építési munkák kiegészítése vált szükségessé, emiatt változott az ár és a határidő is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 milliót nyert a soproni kórház

A soproni Erzsébet-oktatókórház kilencvenmillió forintot nyert pályázaton, így létrehozhatja a már tavaly tervbe vett sürgősségi betegellátó osztályt. Dr. Baranyai Tibor főigazgató reméli, júliusban már az új egység is fogadhat pácienseket. – A soproni kórházvezetés többször is hangsúlyozta, a sürgősségi betegellátó osztály létrehozása a helyi egészségügy egyik igen fontos, stratégiai kérdése. Tovább olvasom