Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Albérlet és bérlakás nélkül utcára kerülhet a fiával

Sopron - Családi okok miatt felmondja a tulajdonos annak a soproni asszonynak az albérletét, aki hiába pályázik rendszeresen önkormányzati bérlakásra. Új albérlet kauciójára nincs pénze. Fél, hogy szeptemberben utcára kerül a fiával együtt.

Kilenc éve él albérletben Légrádi Gyuláné, aki egyedül neveli szeptembertől középiskolás fiát. Meghúzták magukat a Balfi úti kis lakásban, miközben a nő rendszeresen pályázik önkormányzati bérlakásra.

– Pályázataim eddig eredménytelenül zárultak, s noha idén márciusban a szociális és egészségügyi bizottságtól kapott levélben arról értesítettek, első számú tartalék vagyok – kezdte történetét az asszony –, sajnos a legutóbbi, júniusi pályázaton sem kaptunk lakást. Sőt, a bizottság ezúttal már csak második tartaléknak sorolt. Márpedig égetően szükség lenne egy önkormányzati bérlakásra: a mostani albérletünket szeptembertől felmondják, új albérlethez kauciókat kérnek, készpénzem pedig nincsen. Másfél éve munkanélküli vagyok, alkalmi munkavállalóival dolgozom a szőlőkben, de ez is csak idénymunka, időjárásfüggő. Nehezen élünk meg a fiammal, az albérletem a rezsivel együtt havi 50–55 ezer forintba kerül.

Igaz, az önkormányzattól kapok albérleti hozzájárulást, hét és fél ezer forintot, de így is igen szűkösen tudunk megélni. Mi lesz velünk, ha az utcára kerülünk?

Légrádi Gyuláné: Szorult helyzetben van fiával együtt, hamarosan el kell költöznie. Kilátástalannak tűnik az élete. Fotó: Magasi
Légrádi Gyuláné: Szorult helyzetben van fiával együtt, hamarosan el kell költöznie. Kilátástalannak tűnik az élete. Fotó: Magasi

– A bizottság mindig nagyon nehéz feladat előtt áll, amikor a megüresedő önkormányzati bérlakásokról dönt – mondta el a Kisalföldnek Osváth András, a testület elnöke. – Legutóbb egy felszabaduló lakásunk volt, huszonhatan pályáztak rá. A tartalékba sorolás annyit jelent, hogy ha valamelyik lakást kapó netán visszalép, akkor a tartalék jelöltnek ítéljük oda a bérleményt. Azaz nem annyit jelent, hogy a legközelebbi pályázatnál automatikusan neki jár a lakás. Az érintettek a szociális irodában érdeklődhetnek, mikor ül össze a bizottság lakásügyben, illetve a városháza hirdetményei között is megtalálják az erre vonatkozó pályázati felhívást.

Olvasóink írták

 • 8. info2009* 2009. július 18. 09:27
  „A polgarmesteri hivatal vegyen nehany olcso csaladi hazat nehany faluval odebb es azokat ugy atalakitana, hogy tobb csalad tudjon benne lakni. A munkanelkulieknek nem szukseges Sopron belvarosaban lakni, lehet busszal is Sopronba kozlekedni, foleg, ha nincs is munkaja az illetonek. A belvarosi berlakasokat, tisztesseges piaci aron el kell adni, igy mindenki jol jar. Akinek van keresete (es az nem minimum fizetes), az tud magarol gondoskodni. Aki pedig munkanelkuli, mutassa meg, hogy rendszeresen keres magyar allast. Azt, pedig, hogy ki dolgozik feketen Ausztriaban, egyszeruen le lehet ellenorizni, csak a rendszamtablakat kell leolvasni minden nap a hataron. Az orvosok pedig bereljenek vagy vegyenek maguknak lakast, van mibol. Egyszeru a dolog.
  Lehet munkat talalni, csak keresni kell. Es a kozepiskolas fiu is tud valamit csinalni nyaron, es hetvegeken.”
 • 7. Eüdolgozó 2009. július 17. 17:23
  „Miért kap önkormányzati bérlakást egy osztályvezető főorvos akinek a havi jövedelme eddig közel 1 millió Ft volt hivatalosan aki jelenleg kint dolgozik egy osztrák kórházban?! Ő miért van rászorulva?? Egy orvost miért nem lehet betenni a nővérszállóra? Az orvosik is ugyan olyan halandó emberek mint bárki más!”
 • 6. zhall 2009. július 17. 12:57
  „Nálunk a Várkerületen kb. két éve üresen áll egy lakás,természetesen önkormányzati!Vajon mire várnak ennyi ideje???Talán a tavaszi választásokra hogy aztán büntetlenül lehessen mutyizni hiszen akkor már az ország-vezetés is az ő rablóbandájukból áll majd?Asszonyom!Törje fel és költözzön be!Kihúzza egy ideig.Bár az is megoldás ha gyorsan romának vallja magát,kölcsönkét néhány pulyát és "rászistákokat" hőbörögve megy a hivatalba.”
 • 5. bogote 2009. július 16. 22:06
  „Nem tudják kiszürni, hogy ki dolgozik ausztriában feketén. Különben nem kapnának segélyt.”
 • 4. jucuska40 2009. július 16. 21:25
  „Nemszabadna már ilyennek elődordulni.....!!! Szégyen a városnak hogy nemtud azonnal segiteni...sok sok bérlakás volt csak aki közel volt a tűzhöz felvásárolta....gyalázat! Kivánom a családnak mielőbbi megoldást!”
 • 3. zsoki 2009. július 16. 19:59
  „Sajnálattal olvasom az esetet!
  Egy ideig talán tudnék segíteni!
  Valahogy megtudnánk beszélni egy találkozót?
  Kérem a szerkesztőséget hogy telefonszámot vagy elérhetőséget
  küldjenek az email-címemre!”
 • 2. Intel 2009. július 16. 18:48
  „Sopronban rengeteg bérlakás van...
  Csak az Önkormányzatban ezzel is mutyiznak..
  Ilyenkor nem tudom hol van a nagy szájú város vezetés...
  Bezzeg az ausztriában feketén dolgozóknak szó nélkül fizetik ki a segélyeket...

  Erre miért nem reagálnak?
  Anno Rádonyi Úr is elismerte, hogy sok a segély kifizetés...”
 • 1. fortuna54 2009. július 16. 14:36
  „Egyszerü megoldás,több bérlakást kell épiteni.Egy álamnak gondoskodni kell polgárairol. A menök palotákat
  épitenek,a szegényeket magukra hadgyák.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkéntesek mérik az időjárás adatait

Sopron - A tervek szerint a kurucdombi meteorológiai állomás vagyonkezelői jogát Sopron kapja meg,… Tovább olvasom