Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Alakítsuk közösen Sopron jövőjét!

Sopron önkormányzata már dolgozik a 2013-2020-as időszak városfejlesztési koncepciójának felülvizsgálatán. A cél az, hogy Sopron a 2007-2013-as időszakhoz hasonló gyorsasággal és hatékonysággal tudja lehívni a pályázati forrásokat a jövőben is.

Sopron a 2007-2013 időszakra már rendelkezett Integrált Városfejlesztési Stratégiával, melyben fejlesztési programként szerepelt például az azóta megvalósult Fő tér és Tűztorony felújítása, valamint a látogatóközpont és a Várfalsétány kialakítása. Ebben az évben pedig megkezdődik a Várkerület felújítása is.

A most induló új program részeként az önkormányzat felülvizsgálja a 2006-ban elfogadott Integrált Városfejlesztési Stratégiáját, aktualizálja azt, így lehetőség nyílik a város hosszú távú fejlesztési irányának, céljainak, jövőképének pontosítására.

A készülő településfejlesztési koncepció feladata, hogy meghatározza Sopron jövőképét, valamint, hogy a legfontosabb társadalmi kérdésekkel kapcsolatban kijelölje a további lépéseket.

A településfejlesztési koncepció elkészítése széleskörű társadalmi egyeztetést igényel, mely során nemcsak a döntéshozók és az adott fejlesztési területek szakembereinek bevonására, hanem a vállalkozói, lakosság véleményének megismerésére is szükség van.

Ennek érdekében a koncepció 2014 júniusáig történő elfogadásáig több formában is ki fogja kérni az önkormányzat a soproniak véleményét. Bízunk abban, hogy minél többen élnek majd ezzel a lehetőséggel és részt vesznek a város jövőjének alakításán.

Sopron önkormányzata az Integrált Településfejlesztési Stratégiájának elkészítésére és a településfejlesztési koncepció felülvizsgálatára 40 millió forint összegű támogatást nyert el.

Nyitókép: egykor.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három hétre lezárják a soproni Öntöde utcát

Autóval nem, de gyalogosan és kerékpárral viszont - kellő körültekintéssel - továbbra is lehet… Tovább olvasom