Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Adásba kerül a Sopronban is forgatott Kossuthkifli

Március 15-étől hat héten át vasárnap esténként látható lesz a megújuló Duna Tv-n a Kossuthkifli című tévésorozat, amit Rudolf Péter rendezett és több jelenetét Sopronban vették fel.
1849. május 6-ára virradó éjjel Vödric Demeter (Haumann Péter) pozsonyi cukrászmester és udvari szállító váratlanul harminc rúd beuglira kap megrendelést Debrecenből. A hazafias érzelmű Schwappach őrnagy (Lengyel Tamás), Vödric leányának (Trokán Nóra) kedvese azonban kémjelentést sejt a zsíros firkában. A szerelmesek egy púpos, unatkozó vénlány (Nagy-Kálózy Eszter) és egy titokzatos, hibbant kocsihajtó (Kálloy Molnár Péter) kíséretében postakocsin indulnak el, hogy a hadszíntérré vált országon át elvigyék a beuglit Debrecenbe, és egyúttal végére járjanak a rejtélynek. Hamarosan egy halottaskocsi szegődik a nyomukba, fedélzetén egy megtört és egy bosszúszomjas atyával (Reviczky Gábor). Mire száz veszélyen át a beugli célhoz ér, már késő. És a Kossuthkifli ideje is lassan lejár.XIX. századi vadromantikus road movie hihetetlen kalandokkal, csodákkal, meneküléssel, összeesküvéssel, üldözéssel, robbanással, gyilkosságokkal, mindent elsöprő szerelemmel, holt lelkekkel, tündérekkel, kísértetekkel, besúgó jelentésekkel röpködő galambokkal, áruló temetkezési vállalkozókkal és hazafias darvadozással. A háború dúlta, ellenségeskedés szabdalta Magyarország hű, ám kissé groteszk látképe, melyet számtalan különös és elképesztő figura megjelenése és nyelvi bravúrokban bővelkedő megszólalása tesz még mulatságosabbá, és egyben szomorúan ismerőssé.


A hatrészes sorozat főszereplői közé tartozik Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos. A kisebb szerepeket is többek között olyan neves színészek alakítják, mint Kéri Kitty, Szacsvay László, Nagy Ervin, Szabó Győző és Fenyő Iván. Játszik a sorozatban Fátyol Kamilla, Scherer Péter, Törőcsik Mari, Básti Juli, Kamarás Iván és Szarvas József is.


A forgatókönyvet Fehér Béla azonos című regényéből Hársing Hilda, Rudolf Péter és Kapitány Iván írta. Operatőr: Kapitány Iván. Díszlet: Sárdi Zoltán. Jelmez: Balla Ildikó. Line producer: Kapitány-Diószegi Judit. Producer: Rudolf Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatási tilalom a soproni kórházban is

Az ok még mindig az influenza. Tovább olvasom