Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

A Wallner-villáról és a kistérségről is döntöttek

Estébe nyúlt csütörtökön a közgyűlés, melynek fő napirendi pontja a város idei költségvetésének tárgyalása volt.
A Wallner-villa hasznosításáról is döntöttek a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Az értékesítést gazdasági szempontok indokolják, mivel – az előterjesztés szerint – az épület felújítására fordított 90 millió forint bérbeadással nem térülne meg. Döntés született a Soproni Közélet havilap kiadásáról is. Az időszaki kiadvány huszonötezer ingyenes példányban jut el a soproni olvasókhoz.

Döntés született a Sopron és Környéke Kistérségi Társulás megszüntetéséről, melynek oka az volt, hogy a szervezet feladatait a 2004-ben megalakult Sopron–Fertőd Kistérség Többcélú Társulás vette át. A társulás megmaradt pénzeszközét, mintegy 400 ezer forintot a Sopron–Fertőd kistérség kapja meg, egy számítógép pedig a polgári védelemhez kerül.

– Mi az oka annak, hogy most egykörös a költségvetés tárgyalása? – tette fel a kérdést Biczi László (MSZP) a büdzsé tárgyalásakor. Havas András alpolgármester – vetített képes előadása után – elmondta, a szándék a kétkörös tárgyalás volt, de ehelyett a közelmúltban a képviselők részvételével vitát tartottak a büdzséről. A költségvetési vitában Fodor Tamás felszólította a képviselőket, hogy tartózkodjanak a személyeskedő, méltatlan jelzőktől. Hosszas véleménynyilvánítások, érvek és ellenérvek után a polgármester végül szavazásra bocsátotta a költségvetést.

Rádonyi László (Fidesz) indítványozta, hogy a közgyűlés felterjesztéssel forduljon a kormányhoz, melyben kéri a költségvetésben az önkormányzatok támogatásának módosítását. A felterjesztéssel kapcsolatban a szocialista frakció nem szavazott. A képviselői módosító indítványokat – még a fideszes javaslatokat is – leszavazták. 16 igen és 7 nem szavazattal végül megszületett az idei költségvetés.

Rádonyi László ezt követően felszólalt és azt firtatta, hogy az előző ciklusban Kóczán Zoltán (SZDSZ) által felvett ruhapénzt minek alapján fizette ki a városháza. Dobos József jegyző elmondta, a jogszabály lehetőséget ad, a polgármester pedig engedélyezte a számlák kifizetését. Az összeg egyébként több mint ötszázezer forint. A polgármester felszólította a gazdasági bizottságot, hogy folytassa le az ügy kivizsgálását.

Később Biczi László figyelmet kért és egy korábbi közgyűlés hangfelvételét játszotta le a képviselőtársainak. A felvételen a Pro Kultúra kht. alapszabályának módosításával kapcsolatban tesz fel kérdést Kalmár István (MSZP). Majd Simon István válasza hallatszik, melyben az alpolgármester megnyugtatja a képviselőt, hogy minden, a szervezetet érintő személyi kérdés a közgyűlés tudtával történik. Biczi László kifogásolta, hogy a színházigazgató leváltása mégsem ilyen módon történt. Simon István jogszabályi előírásra hivatkozott, amely nem teszi lehetővé Nyerges Ferenc ügyvezetőtől – mint a munkáltatói jog gyakorlójától – a hatáskörelvonást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták Sopron költségvetését

Elfogadták Sopron új költségvetését, parancsnokot választottak a városi tűzoltóság élére, nem összeférhetetlen Havas András – röviden így foglalható össze a tegnapi városi közgyűlés. Ezenkívül kezdeményezik a Pannon Sopron Kft.-vel kötött szerződés megszüntetését és átadják a Széchenyi-palota egy részét az MTV regionális szerkesztőségének. Tovább olvasom