Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

A tanítás csodálatos mesterség

Králik Tibor szerint amennyiben a pedagógusi pálya anyagi és társadalmi elismertségét nézzük, akkor valóban csökkent a tanárok presztízse.
VÁROSI KITÜNTETÉS: Králik Tibor a Sopron Kiváló Pedagógusa elismerést vehette át a hűség napján.
– Csodálatos mesterség a tanítás. Folyamatosan új helyzetek érik a pedagógust. Minden évben új tanítványok érkeznek, akiket meg kell ismerni – vallja Králik Tibor, a Handler-szakképzőiskola igazgatója. – Jómagam örömmel jövök tanítni, mert mindenkiben meg lehet találni a jót. A pedagógusnak ugyanakkor nagy is felelőssége, hiszen embereket formál, és majd csak évek múltán derül ki, hogy jól dolgozott vagy sem. Igazgatóként feladatom minden újdonságról tájékoztatni a tanári kart, kezdeményezni a továbbképzéseket és természetesen foglalkozni a kilencszáz tanulónk mindennapos ügyével. Mindezek ellenére örömmel jövök be tanítani. Szeretem a szakmám.

Králik Tibor szerint amennyiben a pedagógusi pálya anyagi és társadalmi elismertségét nézzük, akkor valóban csökkent a tanárok presztízse. Viszont ennek van egy másik oldala is, amikor azt látja tanár, hogy évek múltán is emlékeznek rá a tanítványai, vagy éppen valamely szakmára taníthatta meg a diákokat, akkor előjön az érzés: megérte ezt a pályát választani.

Sopron Kiváló Pedagógusa 24 éve tanít a Handler Nándor Szakképző iskolában. Ebből másfél évtizedet igazgatóként töltött el. A rajz és matematika, informatika szakos pedagógus jelenleg informatikát tanít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újévi tűz Zsirán, sérültekkel

Zsirán az új év hajnalán tűz ütött ki egy családi ház pincéjében. Egy fiatalembert súlyos, egy lányt könnyebb égési sérülésekkel szállítottak a mentők a kórházba. – Hajnali három óra tájban kaptam az értesítést: rendőrök, tűzoltók és mentők állnak a házamnál. Azonnal hazasiettem kőszegi munkahelyemről, hiszen tudtam, odahaza csak a lányom van a barátjával – meséli a ház tulajdonosa. Tovább olvasom