Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

A szó elszáll, az írás...

Tíz esztendő húsz előadását, beszédét, rádióriportját adja közre A szó elszáll, az írás... 1999–2009 című könyvében Andrássy Péter.

A Líceum nyugdíjas tanára és szaktanácsadója termékeny és izgalmas évtizedet hagyott a háta mögött.

A koronát tette fel Andrássy tanár úr elmúlt tíz évére az a kötet, amelyet saját kiadásban jelentetett meg. A koronán pedig ékkövek a kitüntetések, és főként azok a gondolatok, amiket a barátok, tisztelők, tanítványok fogalmaztak meg az elismerések okán. ˝A teremtett világ szeretete, tisztelete és a tiszta szó ereje kíséri a könyv írásait és kerül közelebb – a szerző jóvoltából – e könyv olvasóihoz˝ – fogalmaz a kötet bevezetőjében Tölli Balázs, a Líceum igazgatója.

Andrássy Péter
Andrássy Péter

A könyvben szereplő írások műfajuk és témájuk szerint is színesek, sokfélék. Ahogy szerzőjük munkássága is. Egy pedagógus életműve is lehetne, aki nemcsak tanít, hanem túrákat vezet, kutat, múzeumot szervez a Károly-magaslaton, könyvet ír és tíz év alatt 170 tudományos cikket jegyez.


Ráadásul nem egy begubózott, magának való tudósember, hanem bátor, közösségi városlakó, aki nemcsak tudni akar a dolgokról, hanem tudatni is azokat. A kiadvány a soproni Hillebrand Nyomda munkája.

Olvasóink írták

 • 2. taktam 2009. október 29. 05:05
  „Kedves Péter! Fogadd őszinte gratulációmat munkásságodat megkoronázó 10 tevékenységed dokumentálásáért.
  "Egy pedagógus életműve is lehetne, aki nemcsak tanít, hanem túrákat vezet, kutat, múzeumot szervez a Károly-magaslaton, könyvet ír és tíz év alatt 170 tudományos cikket jegyez." (kisalfold.hu2009.10.22. 10:35).
  Tisztelettel és barátsággal köszöntelek!
  Takáts Tamás.”
 • 1. adalfold 2009. október 25. 19:28
  „:)jó a bora. go to andráspince! for evver!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táblával jelzi a hiányosságokat

Az egyik lakó már az Ady Endre út felújításakor is jelezte: nem elégedett a kivitelezők munkájával. Tovább olvasom