Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

A Szellő tánca nyitotta a jótékonysági bált

Rászorultakat, szembetegeket támogat és a város értékeinek megóvásában is részt vesz a Lions Club Sopron. A szervezet szombaton tartotta XXIII. jótékonysági bálját. A mulatságot a kósteleki Szellő néptáncegyüttes nyitotta.

A Lions jótékonysági mozgalom a világ egyik legnagyobb civil szerveződése, kiemelt céljuk a vakok és gyengénlátók segítése. A 23 éve alapított soproni klub emellett a szociálisan hátrányos helyzetben lévőket is felkarolja.

Mindezek mellett közreműködtek a távoli magyarlakta kósteleki csángó iskola épületének létrehozásában és folyamatosan támogatják az ottani magyar oktatást.

A rendkívül jó hangulatú és sikeres bál bevételét idén is jótékony célra fordítják. A felvételen a kósteleki Szellő néptáncegyüttes látható. Fotó: B. I.
A rendkívül jó hangulatú és sikeres bál bevételét idén is jótékony célra fordítják. A felvételen a kósteleki Szellő néptáncegyüttes látható. Fotó: B. I.


Nem véletlen tehát, hogy a szombati jótékonysági bált a kósteleki fiatalokból verbuválódott Szellő néptáncegyüttes nyitotta meg. Vezetőjükkel, Ferencz Andrással mintegy 1200 kilométert utaztak, hogy segítőikkel együtt ünnepelhessenek.

A klub leköszönő elnöke a bálon ismertette az elmúlt esztendő eredményeit. Dr. Pintér József többek között arról számolt be, hogy a helyi vakok egyesületét karácsonyi élelmiszercsomaghoz és az első sorokba szóló színházi bérlethez juttatták. A Szt. Martin-koncert résztvevőinek adományaiból kiemelt projektjük, az Erzsébet-kórház lézeres látótérvizsgáló készülékének beszerzéséhez járultak hozzá.

A Lions Squash verseny nevezési bevételeiből a Tóth Antal-iskola diákjainak vettek sportruházatot. A tavaszi Lions-napok idején félmillió forint értékben támogatták a helyi speciális iskolák és óvodák tanulóit és családját. Idén is segítik a fogyatékos gyermekek Tómalom úti intézetét azzal, hogy alapvető élelmiszereket vásárolva javítják a konyhai ellátást. A város értékeinek megóvásában is részt vett a szervezet, hiszen közreműködésükkel megújult a Deák téri századelős időjárásjelző. A mostani bál bevétele szintén jótékonysági célokat szolgál.

A tánc és szórakozás mellett fontos momentum volt a köszönetek és az elismerések átadása. Kiemelkedő munkájáért Freiler Lászlót az év oroszlánjának választották. Krisch Magdolna, aki több éve segíti a klub jótékonysági rendezvényeinek lebonyolítását, az év szponzora lett és ugyanezt az elismerést ítélték oda posztumusz Németh Ottó borásznak is.

Köszönetet mondtak Tóth Kálmánnak és Bunyevácz Róbertnek, Bencsik Győző személyében pedig új tagot avattak. Az elnöki teendőket Boronkay Gusztáv vette át, aki az idei év feladatai közül a lézeres szemészeti készülék beszerzéséhez szükséges további mintegy kétmillió forint előteremtését emelte ki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első önálló estjére készült a tánctagozat

Pálmaffy Barbara rúdtáncvilágbajnok is szerepel Demcsák Ottó táncfantáziájában, amelynek előbemutatóját vasárnap tartották a Petőfi Színházban. Tovább olvasom