Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A soproni Muzikfabrik nyerte A Dal akusztikus szavazását

Egy 52 perces akusztikus koncertlehetőséget kaptak, amelyet az MTVA rögzít és műsorra tűz.
A Dal hivatalos oldalán kedden éjfélkor lezárult online szavazást a Muzikfabrik This Is My Life című dalának akusztikus változata 2670 like-kal nyerte, megelőzve Pál Dénest, aki a Brave New Worlddel 2309 like-ot kapott. Vastag Tamás Állj meg világ! című dalának akusztikus előadása 1947 like-kal harmadik lett.

A nézők a neten külön, a műsortól függetlenül szavazhattak A Dal elődöntőjébe jutott 30 szám Petőfi Rádióban készült akusztikus verzióira.

Az online voksolás nyertese, a Muzikfabrik egy 52 perces akusztikus koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorra tűz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

Fotó: MTVA/Gálos Mihály Samu
A  Muzikfabrik A Dalban. Fotó: MTVA/Gálos Mihály Samu

- Az akusztikust szavazást a szívügyünknek tekintettük, mert azzal, hogy a zsűri a középdöntőben Pál Dénes helyett a Fool Moont juttatta tovább, ˝kiszúrtak˝ velünk. Szinte biztos volt, hogy Dénesre rengeteg szavazat érkezik majd a közönségtől, s így csak egy kiadó hely marad a döntőre. Ezért a helyért pedig szerintünk a Honeybeast és a Muzikfabrik versengett, de végül mi maradtunk alul. Ezért is igen fontos feladatunk az online, akusztikus voksolás megnyerése - mondta portálunknak Sövegjártó László, a soproni együttes tagja.

- Az elmúlt két három napban kampányoltunk a szavazatokért, s végül 2670 like-ot kaptunk, ami nem kis eredmény. Köszönjük a folyamatos támogatást, szavazatokat a Győr-Moson-Sopron megyeiknek, külön a soproniaknak és ágfalviaknak! - fogalmazott Sövegjártó László. - Úgy gondoljuk, az 52 perces akusztikus koncertlehetőség komoly nyeremény, hiszen még több dalunkat megismerheti a közönség. Nem lesz egyszerű áthangszerelni az elektronikus zenét akusztikusra, de állunk elébe a kihívásnak, és nagyon örülünk a lehetőségnek - zárta.
A Muzikfabrik a győzelem mellett - mint a legtöbb like-ot kapott produkció, amely nem jutott be A Dal február 22-i döntőjébe - szombaton az M1 és a Duna World csatornán élőben látható showműsorban előadhatja a This Is My Life akusztikus verzióját.

A 2006 óta létező soproni Muzikfabrik tagjai - Andy Sole (Rozmann András), Jetro (Sinka Szilárd) és C.Molle (Sövegjártó László) - a magyar house színtéren ismertté vált producerek és zenészek, A Dalban hozzájuk csatlakozott Giczi Kurt, Makk Szabolcs, valamint Hegyi Ákos énekes. A produkció az elődöntőre kiegészült még egy énekessel, Vida-Veres Imolával.


A Petőfi Rádióban akusztikus formában bemutatott dalokról videofelvétel készült, ezeket A Dal hivatalos oldalán  lehetett megtekinteni. A döntő kedden éjfélkor zárult, a fináléban a 18 versenydalra lehetett szavazni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszéves a soproni Pannonia Galéria, a kultúra elkötelezettje

Egy szálloda az adott ország építészetének, gasztronómiájának, korának és művészetének a lenyomata. Tovább olvasom