Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

A nagybetűs tanítónő vasdiplomát kapott - fotók

Az összesen húsz vas-, gyémánt- és aranydiplomás pedagógust verses-zenés műsor kíséretében Abdai Géza alpolgármester köszöntötte.

– Az összes egykori növendékemet szeretettel ölelem. A mai pedagógusoknak elsősorban nem életpályamodellre lenne szükségük, hanem hogy szeressék a gyerekeket. Jómagam mindegyiket kisfiamnak és kislányomnak szólítottam. A családomban én lettem az első tanító, de ma már egy kisebb tantestületet is megtölthetnénk.

Tanár például a lányom, az öcsém menye, a másik testvérem lánya is. Örülök és boldoggá tesz, hogy egykori tanítványaim a mai napig értesítenek családi eseményeikről – mondta lelkesen a Kisalföldnek a 84 éves tanítónő, az immár vasdiplomás Tóth Ernőné Terus néni azon a városházi ünnepségen, ahol emlékdiplomákat nyújtottak át a 65 (vas), 60 (gyémánt) és 50 (arany) évvel ezelőtt végzett pedagógusoknak.

Vas, gyémánt, és arany diplomákat adtak át Sopronban


Terus néni két első „kisdiákja" is részt vett az ünnepi alkalmon. Tuba Jenő nyugalmazott mentőtiszt szerint „a nagybetűs tanítónőt Tóth Ernőnéről mintázták" és a Budapestről érkezett Kovács Margit, az Országgyűlés Hivatala munkatársa is csak szeretettel tudott szólni egykori tanítójáról.

Kerek születésnapjára annyi szál virágot küldetett Terus néninek, ahány éves volt.

Az összesen húsz vas-, gyémánt- és aranydiplomás pedagógust verses-zenés műsor kíséretében Abdai Géza alpolgármester köszöntötte, kiemelve áldozatos munkálkodásukat az új generáció nevelésében. Tóth Ernőné az emlékdiplomások nevében díszoklevelet nyújtott át Földes Tamásnénak, aki a polgármesteri hivatalban hosszú éveken át segítette a pedagógusok munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházi próba: Az üvegcipő társadalmi korrajz

Megtartották Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátékának olvasópróbáját hétfőn a Soproni Petőfi… Tovább olvasom