Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A lőtér biztonságos

Sopron - Az igazságügyi szakértői vélemény szerint az Anger-réti lőtér teljesen biztonságos. A pálya folyamatosan üzemelt, de a közelben épült apácakerti házak biztonsága miatt indított vizsgálat ideje alatt egy évig nagy kaliberű fegyverekkel nem lehetett itt gyakorolni.
A megye legkorszerűbb lőtere a soproni, Anger-réti pálya, amelyet még a húszas években építettek a leventéknek, majd évtizedeken át az MHSZ használta. A rendszerváltás után a magyar kincstáré lett, kezelője az önkormányzat, bérlője pedig már jó ideje a Soproni EFE Lövészegyesület.

A pálya elsősorban sportlövészeti célokat szolgál, de a Harkai úti katonai lőtér megszűnése után évekig a határőrök és a rendőrök is itt gyakoroltak. A környék megszokta a fegyverropogást, csakhogy időközben beépült az Apácakert, s az ottani házak túlságosan közelinek bizonyultak egy lőtérhez. Számukra zavaró a fegyverek zaja és nyilván félelmetes is. A rendőrséghez 2006-ban eltévedt golyókról is érkezett panasz. A lőtér biztonságát mindenesetre megerősítette az egyesület és igazságügyi szakértői vélemény is készült a pályáról. Az apácakertieknek nincs félnivalójuk – állapították meg. A vizsgálat ideje alatt a pályán szüneteltették a nagy kaliberű fegyverek gyakorlását, de ma már újra „csőre tölthetnek" ilyen lőfegyverekkel is.

– Én a hatvanas évek óta járok ide, még soha egyetlen baleset sem történt – mondta el a Kisalföldnek Szántó Sándor, a Soproni EFE Lövészegyesület ügyvezető elnöke. – A pálya ma már csak sportcélokat szolgál, egyedüli bérlői mi vagyunk. Nagy vágyunk, hogy tulajdonba kapjuk egyszer a lőteret, akkor beruházásokat is indíthatnánk, többek között a lefedéséről is érdemes lenne gondolkodni – tette hozzá az elnök.

A lőtér mintegy hatvanszor száz méteres, légpuskával, puskával és nagy kaliberű pisztollyal is gyakorolnak itt a lövészek, és rendszeresen rendeznek versenyeket is.

Az Anger-réti lőteret ma már csak sportcélokra használják. A környék biztonságban van. Fotó: Magasi

Olvasóink írták

 • 4. Laccie 2008. október 23. 08:58
  „Kedves okoska xyz!

  Itt senkinek sem sír a szája! A fizikai képtelenségedet már elvitték a rendőrök, mint bizonyítékot.
  Egyébként korábban én is lőttem. Országos III. helyezést is értem el!!!
  Majd ha netán a te gyerekedet találja el a fizikai képtelenség akkor írj baromságokat!
  Az új "lakótelep"-et a városrendezés alakította ki okoska!!!”
 • 3. XYZ 2008. október 21. 22:16
  „Aki meg ilyen helyre költözik nézze meg először hogy hol vesz házat! Ne utána sírjon a szája!(tudomásom szerint a lőtér egy kicsit régebb óta van ott mitn az új lakótelep)
  Másrészt meg aki látta már belülröl is a löteret az tudja hogy fizikaialg szinte képtelenség onnan kilőni a házak felé.”
 • 2. Laccie 2008. október 21. 08:43
  „Teljesen igazad van!!!

  Én is ott élek. A velem szemben folyó építkezésen idén nyár elején fél méterre a melóstól csapodott be a 9mm-es!!!
  Korábban a rendőrség arra hivatkozott, hogy nincs bizonyíték...most már lett. Egy hónapig nem volt lövészet...
  A lövészet nincs leállítva!
  Hétvégenként ha az idő is engedi a szabadban lődőznek!!!”
 • 1. Harry Krueger 2008. október 18. 20:58
  „A biztonságos lőtérről kérdezzék meg az Apáczakerti építezésen dolgozó kőműveseket is, akik mellett az éppen vakolt falba a 9 mm-es lövedékek becsapódtak, majd azokat a lőtéren és a Soproni Rendőrkapitányságon bemutatták (ezért is állították le eddig a lövészetet). Tudomásom szerint.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati támogatás az oktatásra

Sopron – Az önkormányzat pályázati munkájának eredményeként több millió forintot nyertünk el… Tovább olvasom