Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

A látássérülteket segítik a Lions szervezetek

A Lions Club Sopron tagjai a száz évvel ezelőtt elhunyt dr. Csapody István szemészprofesszor emléktábláját koszorúzták meg szülőházánál, Sopronhorpácson.

Dr. Csapody István nevéhez fűződnek az első látásvizsgáló eszközök és a látáspróba használata, amit ma is világszerte alkalmaznak. Az eseményen a Lions Club Sopron soros elnöke, dr. Pintér József bejelentette, hogy a szervezet idén egy digitális látásvizsgáló berendezés beszerzésével támogatná az Erzsébet Kórházat; az eszköz a zöldhályogot szűrné ki. A kórházban ugyan most is van ilyen, de elavult. Az új berendezéssel pontosabb és lényegesen gyorsabb diagnózist lehetne felállítani.

A Lions Club Sopron huszonkét éve támogatja a Vakok és Gyengénlátók Soproni Egyesületét.
A Lions Club Sopron huszonkét éve támogatja a Vakok és Gyengénlátók Soproni Egyesületét.


A program szorosan kapcsolódik a Lions szervezet országos akcióihoz. Spissák István kormányzó elmondta, idén egy szemszűrő buszt szeretnének beszerezni, amivel a falvakban élők látásszűrését segítenék, továbbá hamarosan elindul a szemüveggyűjtő programjuk is. Ebben megunt, vagy már nem használt, de még jó állapotban lévő szemüveget gyűjtenek, amiket olyan országokba szállítanak majd, ahol luxusnak számít a szemüveg megvásárlása.

A Lions szervezetek fő célkitűzése a látássérült emberek segítése. A Lions Club Sopron huszonkét éve támogatja a Vakok és Gyengénlátók Soproni Egyesületét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni újságírók a minisztérium ellen - fotók

A Vidékfejlesztési Minisztérium által szervezett „villámtornán" a soproni újságírók nagy küzdelemben végül a második helyet szerezték meg. Tovább olvasom