Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

A lakók keveslik a parkolókat

A Deák tér mindkét oldalán elkezdték az úttest aszfaltozását. Bár még sok tennivaló akad, Kerekes Attila városi főmérnök szerint tartható az augusztus 15-i határidő. A lakók keveslik a parkolók számát.

A kivitelezők csütörtökön fejezik be az első szakasz aszfaltozását a Deák tér mindkét oldalán, a Csatkai utcától a Gyóni Géza utcáig, illetve a Batsányi utcáig. Közben épül a park infrastruktúrája, ezt követi a növények ültetése.

– A munkálatok jelenlegi állása szerint tartható az augusztus 15-i határidő – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Kerekes Attila főmérnök. – Tartható, annak ellenére, hogy még sokaknak van sok dolga, a műtárgyak burkolásától kezdve a már megkezdett világítási rendszer kiépítésén át a parkrendezésig, a több ezer növény elültetéséig. Úgy vélem, hogy az aszfaltozással, amely most valóban első osztályú lesz – munkahézagok nélkül és minőségi anyaggal –, időben elkészülnek a tér egész hosszában. Azokon a részeken, ahová nem kerül aszfalt, térburkolat lesz, éppúgy, mint a járdákon. Az akadálymentesítést is megoldottuk.

Miközben épül a tér, az emberek érdeklődése egyre nagyobb. Sokan „meózzák" az elvégzett munkálatokat. A környéken élőket azonban aggasztja, hogy kevés az autók férőhelye, félnek, hogy nem tudnak házuk előtt parkolni. Mások pedig azért emelik fel szavukat, nehogy a tér rovására legyenek újabb autóbeállók.

– A szerződés és az eredeti tervek szerint összesen 136 parkolót alakítottunk ki, de éppen a lakossági jelzések hatására – szakemberek bevonásával – vizsgáljuk, miképp lehetne növelni a parkolók számát – mondta Kerekes Attila. – Erre elvben a Pázmány Péter utca felőli oldalon az úttest és a park között kialakított sétányon lenne lehetőség, de hogy milyen formában és miképp, arról még nincs döntés.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb cégek letelepedése várható

Nem tört meg a Sopron Délkeleti Ipari Park lendülete. A Kisalföld úgy értesült, a Swedwood Sopron Bútoripari Kft. több milliárd forint értékű beruházást tervez és újabb cégek szeretnének betelepülni a parkba. Tovább olvasom