Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

A királyságot állítaná vissza az új párt

Sopron - Bejegyzés alatt áll egy új párt, amelynek célja a királyság visszaállítása. Soproni ügyvédek dolgoznak a dokumentumokon, az alapítás mögött pedig egy soproni pedagógus áll.
– Az emberek kiábrándultak a politikából, a nagy magyar valóságból. Mi egy tiszta, tisztességes szervezetet szeretnénk létrehozni, magas erkölcsi tartalommal – nyilatkozta lapunknak Nyikos Tivadar soproni középiskolai tanár, aki egy Rákóczi-leszármazottal közösen dolgozik az új párt létrehozásán. – Hogy mi lesz a végleges nevünk, még nem dőlt el, de a király szó biztosan benne lesz – árulta el Nyikos Tivadar. Már csak azért is, mert szeretnék visszaállítani a királyságot mint államformát. Indulni akarnak a választásokon, és a helyi önkormányzatban is igyekeznek majd mandátumot szerezni.

A pártalapítás hátteréről is mesélt a testnevelő tanár. – A pártalapításban partnerem a Kanadában élő orvos, a 36 esztendős Rákóczi István, aki bizonyítottan II. Rákóczi Ferenc leszármazottja. A történelmi család pedig a kutatások szerint az Árpád-ház sarja. Én régóta szeretnék királypárti szervezetet alakítani, ő pedig a Rákóczi Lovagrendet akarja Magyarországon létrehozni. Találkoztak az elképzeléseink.

Nyikos Tivadar neve nem ismeretlen a közélet iránt érdeklődők előtt. A rendszerváltás után évekig a MIÉP oszlopos tagja volt, megmérette már magát képviselő- és polgármesterjelöltként is. Sportolóként és edzőként is ismert, jelenleg egy soproni BMX-klub vezetőedzője és a magyar BMX-válogatott szövetségi kapitánya. Az ő ötlete volt a Trianon-emlékdomb megépítése és a hun párt létrehozása is. Utóbbi tervéről – mint elárulta – továbbra sem tett le, sőt, egy harmadik szervezetet, a Radikális Zöldek Pártját is meg akarja alakítani.


Rendhagyó pártok

Magyarországon a legutóbbi választások során 198 párt működött. Sopron eddig is élenjárt a kispártok alapításában, hiszen korábban itt kezdeményezték például a hülyék pártjának alakítását is. A rendszerváltás után évekig működött a Magyar Legitimista Párt, Sopronban is voltak rendezvényeik, meghívták többek között az egykori arisztokrata leszármazottakat, akiket tekintetesnek és gróf úrnak szólítottak. Habsburg Ottót természetesen őfelségének titulálták. Magyarországon is elsősorban a különböző ideológiák köré szerveződnek a politikai csoportok, de ezenkívül is széles a választék. Van Kommunista Megújulás nevű párt, és bejegyzett a Polgárok és Polgármesterek Szövetsége az Élhető Magyarországért Párt is. De pártjuk van a rászorulóknak, a hazafiaknak, a nőknek, a parasztoknak, a sportolóknak, a kisnyugdíjasoknak, a korrupcióellenes magyaroknak, autósoknak és motorosoknak, létezik a Magyar Kender Párt, és van már Magyar Királyság Párt is.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Petrányi Lajos 2008. május 30. 11:04
  „Mivel én is hasonló pártot szeretnék létrehozni Pesten, lehetséges hogyha egyesítenénk erőinket, nagyobb sikert aratnánk. A jövő héten éppen Sopronban tartózkodom szívesen beszélnék Nyikos Tivadar úrral.
  Üdvözlettel Petrányi Lajos”
 • 40. szdsz 2008. május 19. 12:48
  „Ahogy elnézem manapság a politikai "elitet", jobban járnánk egy monarchiával!
  Aristoteles szerint a demokrácia nem megfelelő államforma, viszont az egyeduralkodó (pl. király, de nem tyrannos) a pozítív típusok közt áll!”
 • 39. Szófosónia őnagysága 2008. május 19. 09:15
  „Azonnal megválasztanám Magyarország királyának Bill Clintont az Ikva jegén!”
 • 38. bliss 2008. május 19. 08:19
  „királyoskodó ambiciói nyilván kinőtték az otthoni kereteket,királyi tehetségét immár némi aprópánzre váltaná.”
 • 37. csabazs 2008. május 19. 06:43
  „cucumaci 34!

  Régen az udvari bolondok, csak megjátszották a hülyét, de Nyikos még udvari bolondnak sem lenne jó...”
 • 36. creat 2008. május 18. 20:28
  „kovár 2008.05.18 10:03
  légyszi, picit feltsd már ki mit akartál mondani, mert nem igazán értlek... de gondolom ez az én hibám...”
 • 35. Didi 2008. május 18. 19:33
  „Csurka leszármazott! Tanári fizetés kevés, politikusnak kell menni!”
 • 34. cucumaci 2008. május 18. 16:28
  „Isten állatkerje nagy.ilyen hülyeséget mint királyság.
  Nyikos lesz az udvari bolond”
 • 33. idős 2008. május 18. 10:50
  „Szerintem ez az ifjú még a halálbüntetést is visszaállítaná! Persze a mai bíróságokkal! Később, amikor kiderűl az ártatlanság, akkor majd "Hősi hallott" -ként beírjáik a történelem könyvekbe, mint "Bírói Baklövések korszaka"! Ja, hogy itt az államrend megváltoztatására történő összeesküvés , hát az nem bűn! Ha csak nem valamelyik újságíróra lehet rákenni! Az ügyvédek azok más tészta! Ők okosak! Naná, hisz többnyire Ök akik kidolgozzák a legalantasabb törvényeket, persze a saját kasztjuik javadalmazásáról sem feletkeznek meg! Már kevés nekik a lakásmaffiózás a és a bankok és apácienseik lenyúlása, sőt a biróságokon elérhető díjazás, ha meg van az egyetértés a lakósság kifosztására!”
 • 32. kovár 2008. május 18. 10:03
  „27. Nekem meg az, hogy te is kedves creat..! Csak.., szerintem nem jó helyről közelíted.”
 • 31. csabazs 2008. május 18. 09:46
  „Vazallusok!
  Szegény szerencsétlen Nyikosnak mi a baja???
  Elment az esze?”
 • 30. Vazallusok 2008. május 18. 08:46
  „Ez a hír is mint a többi csak gumicsont! Jellemző a kisalföldre! miközben töketlen politikusok- akiknek a tenyeréből eszik a sajtó lásd megrendeléseik- tönkreteszik a várost, ilyen hülyeségekkel mossák a győzike rajongók agyát!
  A legújabb szerencsétlenkedésükről a Foci Eb vel kapcsolatban kussolnak! Lezárták a határt egy huncut fillér hasznunk nincs az egészből miközben a sógorok vigigzsebszerződték az országot!
  A hülyég és gazemberek pártába pont az újságírók meg az eltartóik valók!
  Szerencsétlen Nyikost meg békén kéne hagyni elég a baja...”
 • 29. joco1 2008. május 18. 07:02
  „Na a "királypárti" korábban miépes ,"tervével " elérte a célját. Beszélnek róla.Különben is van egy "majdnem királyunk". Tudják aki korábban a parlamentbe vitette a Koronát.”
 • 28. creat 2008. május 18. 06:34
  „Baradlay 2008.05.18 05:01
  Kiváncsi lennék, hogy miért nem a másik állampolgárságod területén élvezed az életet, ha itt Magyarországon olyan sz@r a helyzet? Ja, hogy itt olcsóbban tudsz élni az ottani pénzedből? Gondolom nyugdíjas lehetsz. Magyarországon mennyi adót fizettél? Azt nem, mi? De szavazni azt igen.
  Szerintem nyugodtan visszamehetsz a nyugalom szigetére....”
 • 27. creat 2008. május 18. 06:27
  „kovár 2008.05.17 22:32
  Az az érzésem, te már tudsz valamit a királyságról.... Mesélj már, én is had tudjam meg, miért lenne az nekünk jó?”
 • 26. Baradlay 2008. május 18. 05:01
  „"Ebredj,21.szazad,ect" Rossz duma!!! Talan nem vagyok egyedul Gy-M-s megyeben akinek a magyar-
  allampolgarsaga melett van valami kulfoldi polgarsaga! Kiralysag a nyugalom jelkepe!
  Itt Kapuvaron elvezem egy orszag kiralysaganak a nyugalmat!!!!!! Vegre a szemet,mocskos,hazaarulo,
  voros fasisztakat egy nyugodt korszak kovetne!!!!!God save the Q or the King!”
 • 25. kovár 2008. május 17. 22:32
  „Hát, ez tényleg szörnyűség....TIZEDET fizetni! :)))) Hát most mennyit szednek el tőled, kedves creat???”
 • 24. creat 2008. május 17. 21:18
  „És vjh a királyságok idejéből miket vennénk át? Gondolok itt a társadalmi berendezkedésre meg a tulajdonviszonyokra. Mik lennének a tulajdonviszonyok? Mi lenne a tizeddel, úrbériséggel?
  És miért pont a királyságot akarják visszaállítani? Miért nem az ősközösséget? Ott mindenki egyenlő volt. Nem volt adó. Mindenki azt tett amit akart, azt mondott amit akart.
  Ébredjünk már föl! Elkezdődött már a 21-edik század!!
  Inkább arról kellene beszélni, hogy jutunk elöbbre, nem arról, hogy tudunk a múltba visszemenni.
  Szomorúnak tartom a dologban, hogy ilyen egy pedagógus felyéből pattan ki, akinek a jövőre kellene tanítani az ifjúságot. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy "csak" testnevelést tanít. (És ítt most semmiféle vitát nem szeretnék nyitni a pedagógustársadalomról!)”
 • 23. fgclo 2008. május 17. 21:15
  „A hozzászólásokat olvasva, az utolsó bekezdésben említett helyi kezdeményezés nem is volt akkora _hülyeség_....”
 • 22. ifj. Zaphy Czenczi 2008. május 17. 20:20
  „Én is egyetértek azzal, hogy változtatni kéne, azon, ami jelenleg folyik országunkban. Azzal is egyetértek, hogy a mai politikai "elit", nem úgy gondolkodik, mint aki felelőséget érez, az iránt, amit vezet. Ez tény. Hogy a köztársaság királysággá tétele mennyire kivitelezhető, az már kétséges, és azzal bizony nem is értek egyet. Az alkotmányos monarchia - itt nem parlamentáris monarchiára gondolok - Habsburg György vezetésével már egész jó ötlet. Játsszunk csak el a gondolattal! Hogy tudnánk ezt véghez vinni, ha történetesen épp lehetséges? Elsőként döntő többségbe kellene jutni a parlamentben annak a pártnak aki ezt a célt tűzte ki maga elé, majd alkotmánymódosító javaslatot kellene benyújtani, miszerint a magyar választók szavazhatnának a Magyar Köztársaság államformája megváltoztatásának kérdésében. Ezek után ki kellene írni egy olyan népszavazást - persze csak megfelelő mennyiségű aláírás összegyűjtése után - miszerint létre "kéne" hozni a Magyar Alkotmányos Monarchiát. Ha ez szépen rendben végbe is menne, akkor neki kellene látni - régi jó szokásunkhoz híven - a ´49-es alkotmány foltozgatásának, vagy épp új ruhába bújtatásának. Ez után szélnek ereszteni a képviselőket, új választásokat, Habsburg Györgyöt felruházni a köztársasági elnök jogkörével, aztán visszahívni a nemesek azon részét akik, kis túlzással egy meleg kézszorítás fejében segítenének talpra állítani az országot, mint fizikai, mint szellemi értelemben (mert most bizony, ha szépítjük, ha nem,ott fekszik).
  Ez így papíron, azaz képernyőn jól is mutat, nemde? A nagy kérdés csak az, hogy létre jön-e egy olyan szervezet, ami képes lenne önzetlenül és radikalizálódás nélkül, mint mérsékeltek kivitelezhetővé tenni ezt a tervet, és nem játszadozó gyerekként a múltba visszaképzelve önmagát teóriákat gyártani.
  ifj. Zaphyr Czenczi”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holding nyilvánosságra hozza a nem fizetők listáját

Sopron - Több mint százmillió forint lakbértartozást tart nyilván a Sopron Holding Zrt. A… Tovább olvasom