Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

A Jobbik népszerű lett, a romák ˝hallgattak˝

Iván - A Jobbik kapta Ivánban a második legtöbb szavazatot a vasárnapi választáson, szám szerint 142-t. A Roma Összefogás pártlistájára azonban csak húszan voksoltak a faluban.

– A több mint 1400 lelket számláló Ivánban az 1047 szavazópolgárból mindössze 372-en voksoltak – tudtuk meg Linter Tibor polgármestertől. – Ámbár a romák száma a gyerekekkel együtt több mint háromszáz, meglepett, hogy a Roma Összefogás listájára mindössze húsz szavazat érkezett. Ennek okát kívülállóként nehéz megmondani. Csak sejthető, hogy ez erős kritika saját érdek-képviseleti pártjukkal szemben.

Ugyanakkor Ivánban a Fidesz után a Jobbikra adták legtöbben a szavazatukat, szám szerint 142-en.

A faluban erről megkérdezettek túlnyomó többsége tömör választ adott: „Nem érdekel a politika."

Azt is mondta valaki – név nélkül –, hogy a cigánykérdés megoldásában már csak a Jobbikban bízik. Hogy konkrétan ez mit jelent, arra nem kaptunk választ.

– A háttérben a Magyar Gárda nyomulása lehet – vélekedett a főképpen cigányok lakta településrészen ifj. Pápai József felszolgáló képesítésű munkanélküli. – Mint sokan mások, én sem mentem el szavazni. Nagy vonalakban: van egymillió roma, félmillió szavazásra jogosult. Mit tehetnek ők a hét-, hét és fél millió magyar szavazóval szemben? Nem láttuk értelmét a voksolásnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz halotthamvasztó Ebergőcön

Ebergőc - A nem szavazatok kerültek többségbe a tervezett halotthamvasztóról tartott tegnapi… Tovább olvasom