Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A felső tagozat érdekében megölelték az iskolát Egyházasfaluban - videó

A településen megölelték a tanárokat és nevelőket, az iskola és az önkormányzat dolgozóit, és lélekben az iskola névadóját, dr. Simonyi Károly fizikus szobrát is.


Egyházasfaluban  megtartották a falu apraja-nagyja részvételével az iskolaölelést a felső tagozat megmaradásáért. Azzal a nemzeti színű szalaggal - amelyet a múlt pénteki falufutás az Iskolánkért rendezvényen, előtte és utána több mint 300-an láttak el kézjegyükkel - az iskolát körbekötötték, hogy szét ne szakadjon, bekötözték, hogy gyógyuljon és megújuljon az energia-felsőtagozat koncepcióval.

A nemzeti szalaggal a diákok korábban végigfutották a falut templomtól templomig, és bár jól megázott a sokaság, a három szín, piros-fehér-zöld még ilyen viharos állapotban is alkalmas arra, hogy összefogja a falut, a templomot és az iskolát.

 Megölelték a tanárokat és nevelőket, az iskola és az önkormányzat dolgozóit, és lélekben az iskola névadóját, dr. Simonyi Károly fizikust - kinek emlékét őrzi az iskola neve, a szobor és a kopjafa - és mindazokat, akik ezt az iskolát felépítették, gondozták, felújították és folyamatosan támogatják.Az iskolaölelésen részt vett Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő és Tvordy Beáta, az iskolafenntartó képviselője is. 

A megmozdulásra is sportosan, kerékpárral és gyalogosan érkeztek a legtöbben. A felsősök és alsósok is művészeti, tánc és dráma, irodalmi és ének szakköri bemutatókkal készültek az eseményre.

Korábban írtuk:

A falu harmada mozgott, futott, biciklizett, oda-vissza 3,5 kilométert. Sportszerűen, békésen pénteken kora este.Egy akarat mozgatta az embereket, diákokat, szülőket, hogy megmentsék, és itt helyben újítsák meg a felsőtagozatot - írta tudósítónk.

A résztvevők egy akkora nemzeti színű szalagot írtak alá, amivel szerdán körülölelik az iskolát. A gyerekek akkorra is egy "iskola-kerülő" sorversennyel készülnek, és irodalmi művészeti, kreatív alkotásokkal gazdagítják az eseményt.

Korábban:

Pénteken kora este az egyházasfalui iskola szétdarabolása ellen, és megmentése érdekében falufutást tartanak.

A 900 lelkes falu harmada fut, harmada biciklizik - a többi nézi. Ez annyira látványos, mintha Pesten egy 600 ezres Vivicittá és egy fél milliós Critical Mass zajlana egyszerre.

A táv 3,5 km, pékségtől templomig és vissza. Útba ejtik a falu összes régi iskoláját, és a mai újat, szépet és jót. A szervezést nulla forintból oldják meg, a pékek frissen kisült kenyérrel látnak el minden résztvevőt.
A rendezvényen egy óriáskígyószerű nemzeti színű szalagot írnak alá, amivel az iskolát majd körbekötik.

Ez utóbbira szerdán, az iskolakerülő verseny keretébe kerül sor.

Valójában az iskolakerülés egy színes körfolyam lesz az iskola körül a legkülönfélébb mozgásnemekkel. Ekkor körülölelik az intézményt a piros-fehér-zöld szalagokkal és névkígyóval; ha hiányzik pár méter - (30 térségi iskola közül csak kettőt ítéltek felsővesztésre) - beállnak a résbe a helybéliek, és meghívják a döntéshozókat, hogy együtt tömjék ki azt a rést.

Mint ismeretes, egy tervezet szerint Peresztegen és Egyházasfaluban a követlező tanévtől megszűnne a felső tagozat. Peresztegen csütörtökön tartottak demonstrációt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemcsak zuhanyozni jártak a soproni fürdőszobába

A rendőrök a helyszínen találták a két 25–26 éves fiatalembert, akik éppen marihuánát szívtak.… Tovább olvasom