Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

390 ezret követeltek a trükkös csalók?

Sopron - A rendőrség keresi azokat a magyarul is beszélő román állampolgárokat, akik a gyanú szerint tizenötezer forintért ajánlottak bádogosmunkát, ám akik végül 390 ezer forintot követeltek egy idős férfitől.

Trükkös csalók járják Sopron utcáit. A tanulságos eset a város egyik családi házas lakónegyedében történt. Két magyarul beszélő román állampolgár ajánlatot tett egy idős férfinek: 15 ezer forintért új ereszcsatornával látják el a házát.

Ihllye Tivadar soproni háza.
Ihllye Tivadar soproni háza.

A rendőrkapitányságon várják azon károsultak jelentkezését, akikkel hasonló eset történt.
– Tetszett az ötlet, a két férfi pedig munkához látott – fogott történetébe Ihllye Tivadar nyugdíjas. – Hozták a bádog ereszcsatornát, s fél nap alatt végeztek is a felrakással. Ezután mondták: 390 ezer forint lesz az anyagköltség meg a munkadíj. Hiába kértem számon rajtuk a 15 ezres ajánlatot, ők ragaszkodtak a 390 ezer forinthoz. A fiamnak telefonáltam, jöjjön, segítsen ki szorult helyzetemből. Amikor ő megérkezett, a két férfi már az eresz elbontásával fenyegetőzött. Fiam azonban megemlítette, mindjárt jön a rendőrség... Az iparosok az árat rögtön 290 ezer forintra csökkentették, mondván, adjuk oda nekik. S mivel ezt nem tettük, gyorsan elszeleltek. Hozzátették, a pénzért majd jelentkeznek. Pár napra rá jöttek is megint, ekkor nagy vita után százezret adtam nekik, csak menjenek már. Nem sokkal később szakemberrel is megnézettem az új ereszcsatornát, amely már vagy nyolc helyen csöpög. Kiderült: 15 ezer forint lehetett az anyag-, s 35 ezer a munkaköltség, azaz ötvenezer forintomba került volna az egész, nem száz-, és főleg nem 390 ezerbe...

 Tizenötezer forintban állapodtunk meg az új ereszért, de 390 ezret követeltek érte – mutatja Ihllye Tivadar.
Tizenötezer forintban állapodtunk meg az új ereszért, de 390 ezret követeltek érte – mutatja Ihllye Tivadar.

A rendőrség keresi a csalással gyanúsíthatókat, akiknek személyazonosságát már sikerült kinyomozni.

Nagy Ernő alezredes, a bűnügyi osztály vezetője felhívja a lakosság figyelmét, ne dőljenek be azoknak az ismeretleneknek, akik főként idős, egyedülálló embereknek olcsó és gyors munkavégzést ajánlanak. A hiszékenyen kötött üzlet után derül csak ki, hogy a munka minősége és értéke nincs arányban az elkért összeggel. A tettesek gyakran fenyegetően lépnek fel. Ilyenkor ajánlatos elkérni a tevékenységükhöz szükséges önkormányzati engedélyt, szakmai tudásukat igazoló dokumentumokat. A Lackner utcai rendőrkapitányságon várják azok jelentkezését, akiknek hasonló esetben volt részük. Telefonszám: 99/311-234, illetve 107 vagy 112.

Olvasóink írták

  • 1. Boróka53 2009. július 31. 19:18
    „Magam sem csípem az ilyen házalókat, sőt sosem dolgoztatnék a hasonszőrűekkel!!!....Csak zárójelben kérdezném - a legmélyebb tisztelettel persze!!! - a "tisztelt megrendelő" vajon hol él??? ... Hogy nem Magyaroszágon az tuti!!!...Vajh miből is gondolhatta hogy, 15 ezerből anyagra, munkaköltségre is futja??!!!hmmmmm.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dugulás: A Holding csak saját rendszerét javítja ingyen

Szerkesztőségünkhöz fordult egy önkormányzati bérlakásban élő hölgy, mondván folyamatos dugulással… Tovább olvasom