Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

320 millió forintra pályáznak

Kistérség - Háromszázhúszmillió forintra pályázik a kerékpáros turizmus fejlesztése érdekében a Sopron–Fertőd kistérség tíz önkormányzata, a Fertő–Hanság és Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és a Soproni Borút Egyesület. Fertőújlakon hétfőn írták alá a konzorciumi megállapodást.
– A Sarródhoz tartozó Fertőújlakon a napokban lezárult a több hónapig tartó egyeztetés, s hétfőn már a pályázat benyújtásával bízhattuk meg a projektgazda Fertő–Hanság és Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságot – nyilatkozta lapunk érdeklődésére Turi Lajos sarródi polgármester.

– Siker esetén a konzorcium konkrét tervekkel rendelkező résztvevői közvetlenül részesülnek a támogatásokból. A kistérségen belül további tizenöt település mint együttműködő partner vesz részt a projektben. Ők a jövőben kész tervek birtokában indulhatnak a konzorcium által benyújtandó további pályázatokon.

– A Nyugat-dunántúli Operatív Program tájegységi öko- és aktív turisztikai csomag alapjára benyújtandó pályázatunk eredményeképpen a Fertő-parti települések kerékpárútjai mellett ivóvizes pihenőhelyek létesítésére, egységes kitáblázásra, további kerékpárút-építésre, a nemzeti parkhoz tartozó Lászlómajorban természetvédelmi bemutató majorság kialakítására jutna pénz – folytatta Turi Lajos.

– Amennyiben minden a terveknek megfelelően megy, idén ősszel már a közbeszerzési pályázatot is meghirdethetik.

A sarródi polgármester hozzátette: nagy szívfájdalmuk, hogy a Fertőújlaktól Mosonbánfalváig (Apetlon) elgondolt – s kész tervekkel és engedélyekkel rendelkező – kerékpárút dokumentációja nem indulhat ezen a pályázaton. Indokként az illetékesek azt mondták, a határon átnyúló kerékpárutak nem szerepelnek az országos tervekben.

Ettől függetlenül a Sopron–Fertőd kistérség – képviselve a határ menti települések hasonló problémáit – a nyugat-dunántúli regionális tanácshoz fordul támogatásért.

Olvasóink írták

  • 2. egy falusi 2008. január 30. 17:25
    „ez meg honnan jött kedves Peppo? senki nem akar itt autópályát! egy dolgot szeretnénk, ne gátoljanak meg bennünket a szabad mozgásban! az ember gyorsan felejt. bármilyen engedély, lemondás kellett az osztrák félnek, mi megadtuk, vagy lemondtunk. helyette mi mit kaptunk? magyar ne lopj, szennyezik a Rába folyót, és a sort még sorolhatnánk...”
  • 1. Peppo 2008. január 29. 20:07
    „Nincs semmi ertelme a palyazatnak a szep talyat sokan nem ertekelik . a fertörakosiak a meglevö biciklis ut helyet autopalyat szeretnenek latni Austria fele !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatásról, ingatlanról döntöttek

Sopron - Fel nem használt támogatás visszafizetéséről, távhő-szolgáltatási díjakról és állami… Tovább olvasom