Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

314 millió forintból: Utak újulnak meg Sopronban

800 méteren új utak épülnek, több mint 800 méteren felújítják az utakat, és 440 méteres kerékpárutat is létesítenek Sopronban.

A soproni belterületi utak fejlesztését 235 millió forinttal támogatja a Nyugat-dunántúli Operatív Program. A 314 millió forintos összköltségű projektben utak épülnek és újulnak meg - mondta a támogatási szerződés hétfői aláírása után a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Breznovits István ismertetése szerint a beruházás célja, hogy tehermentesítsék a belvárost a gépjárművektől, és javítsák a közlekedés biztonságát. A projektkeretben mintegy 800 méteren új utak épülnek, több mint 800 méteren felújítják az utakat, és 440 méteres kerékpárutat is létesítenek.

Sopron a belváros tehermentesítése érdekében nyugati forgalmi gyűrű megépítését tervezi, ennek egyik legfontosabb eleme, hogy gyűjtőúttá fejlesszék a Vándor Sándor utcát, és alkalmassá tegyék a kamionforgalom lebonyolítására is. Az út mentén a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak is biztonságos közlekedési lehetőséget teremtenek.

A támogatást a soproni önkormányzat nyerte el. A projekt a tervek szerint az év végéig megvalósul.

A felújítandó utakról részletesen ide kattintva olvashat>>

Olvasóink írták

 • 15. @méhecske@ 2011. január 27. 20:16
  „jó néhány utat rendbe kellene tenni ???????”
 • 14. Kuvasz 2011. január 16. 18:08
  „Van egyáltalán zavartalanul járható út Sopronban? Szerintem nincs. Az egész városi úthálózat egy nagy, tömény szégyen. Szégyene a városvezetésnek. Tudjuk, ezért is a régi városvezetés a hibás?! Nem lehet már ennyi idő után erre hivatkozni uraim. Tenni kellett volna valamit és nem felesleges, többnyire elvesztett perekre költeni az adó forintjainkat. Nem érdemlitek meg a juttatásaitokat. Amiből viszont épp elég van.”
 • 13. pete05 2011. január 14. 20:25
  „Igen nevetséges lenne 800m-es utat felújitani Kedves Sopron-Berlin de az az egy bökenü, hogy a járdák is jobb állapotba vannak mint a külvárosi útak pl Vándor Sándor utca és még nem is emlitem azt a rengetek kamiont ami "szétveri" a házaakat.!!!”
 • 12. Sopron-Berlin 2011. január 14. 13:25
  „Mielött itt nagyvonalúan 800m utat épitenek, tegyék inkább rende a járdákat a

  Templom-
  Szent György -
  Várkerület
  Mátyás király - utcákban.

  észzerübb lenne, mit milliókért nevetséges 800 méter utcát barkácsolni.”
 • 11. ÁrtatlanBárányka 2011. január 12. 22:37
  „Ha már mást nem tudnak hangsúlyozni, akkor hangsúlyozzák ezeket a röhejes dolgokat. Abdaival meg Ágosttal az élen...”
 • 10. bleee 2011. január 12. 17:37
  „Kukac! Nem akarok kukacoskodni, de teljesítményadó van.”
 • 9. pete05 2011. január 12. 14:35
  „Ez már röhejes 6 éve ( vagy még több ) , hogy ígérik hogy megcsinálják a Vándor Sándor utcát.
  El se hiszem hogy megcsinálják normálisan csak megint kijön két munkás betapicskolják a kátyúkat aztán két nap és újra ott a lyuk.
  Egy az utcában lakó”
 • 8. Kukac40 2011. január 11. 17:10
  „Nem igaz, hogy semmit nem lehet tenni ez ellen. A súlyadóból befolyt pénzek hova kerülnek, Az önmagában is legalább ennyi? Szégyen amilyen állapotban vannak a város útjai. Persze, hogy tele van a város kátyúval, ha a rosszidő beálltáig nem foglalkoznak a repedésekkel. felújjítják az utakat? Elég a plázánál megnézni, ott már a felújjítás elfogyott az útról. Miért nem lehet bíróság elé állítani őket, hanyag, hűtlen stb kezelésért?”
 • 7. marec 2011. január 11. 16:45
  „Tőlünk pár km-re nyugatra ez a hír nem hír. Hogy 800 méternyi utat felújítanak? Ez egyszerűen vicc! Ott a helyi önkormányzatoknak nem a szájuk jár, hanem a kezük. Ráadásul ezek a megfogalmazások, hogy "a kivitelezés előkészületeit még ebben az évben meg szeretnék kezdeni". Ha nem, hát majd valamikor. Ki emlékszik majd jövő ilyenkor, hogy most ki, mit mondott?! Meg különben is, kinek kell itt bármivel elszámolnia? A fontos hogy karácsonyra erőnkön felül milliókért díszítsük föl a várost, hadd zsírosodjon a vállalkozó (is). Holott ennek a pénznek nyilván sokkal fontosabb helye is lenne. DE nem, megyünk a Nyugat után, legalább is ami a rongyrázást illeti. Ezt úgy hívják, CIFRA NYOMORÚSÁG. Szóval k.Önkormányzat! Először építeni, aztán beszélni.
  A Tarló soron 1500 nm zöldfelületet is kialakítanak. Persze és a fűnyírás ugyanolyan trágya lesz, mint bárhol a városban: Deák-tér, Ady Endre u.-i aluljáró, Jereván, stb. Én nem értem, Ausztriában miért tudnak füvet nyírni? Ott is... Tovább olvasom >>

  Tőlünk pár km-re nyugatra ez a hír nem hír. Hogy 800 méternyi utat felújítanak? Ez egyszerűen vicc! Ott a helyi önkormányzatoknak nem a szájuk jár, hanem a kezük. Ráadásul ezek a megfogalmazások, hogy "a kivitelezés előkészületeit még ebben az évben meg szeretnék kezdeni". Ha nem, hát majd valamikor. Ki emlékszik majd jövő ilyenkor, hogy most ki, mit mondott?! Meg különben is, kinek kell itt bármivel elszámolnia? A fontos hogy karácsonyra erőnkön felül milliókért díszítsük föl a várost, hadd zsírosodjon a vállalkozó (is). Holott ennek a pénznek nyilván sokkal fontosabb helye is lenne. DE nem, megyünk a Nyugat után, legalább is ami a rongyrázást illeti. Ezt úgy hívják, CIFRA NYOMORÚSÁG. Szóval k.Önkormányzat! Először építeni, aztán beszélni.
  A Tarló soron 1500 nm zöldfelületet is kialakítanak. Persze és a fűnyírás ugyanolyan trágya lesz, mint bárhol a városban: Deák-tér, Ady Endre u.-i aluljáró, Jereván, stb. Én nem értem, Ausztriában miért tudnak füvet nyírni? Ott is ember nyírja, ott is fűnyíróval. Ott nem hagy el egy fűszálat sem, a lenyírt füvet gyűjtővel nyírja és elviszi. Tehát ott a fűnyírásnak van értelme. Nem úgy nálunk, a várost nem, hogy szebbé tenné, hanem lehangol. A legvirágosabb város!! Tényleg, 2010-ben nem verte a mellét a városvezetés, vajon hányadik is lett Sopron?”
 • 6. Balu01 2011. január 11. 16:02
  „1.6 km útszakaszért és 440m bicikli útért fizetünk 314 milliót? közröhej...”
 • 5. loner 2011. január 11. 15:13
  „Ujabb igéret!!!!! Aztán jövő novemberben meg decemberben aszfaltoznak ami annyit is ér. Ld pár éve Széchényi tér, legutóbb Apácakert ! Kifogás is lesz elég pl. közbeszerzés elhuzódása, nem jók az ajánlatok.”
 • 4. józanparaszt 2011. január 11. 14:56
  „Ezek a kátyúzások tényleg röhejesek. Zutty 1 vödör hidegaszfalt a lukba, lapáttal megdöngölve.... és ezt kifizetjük...”
 • 3. calcio 2011. január 11. 14:52
  „800m?az nem sok”
 • 2. naplopo 2011. január 11. 14:24
  „Ma láttam a felújítást a Csatkay Endre utcában reggel 8 körül.
  Hatan állták körbe a kocsit, 1 rakta lapáttal az aszfaltot, 1 a légkalapálóval egyengette, a többi meg velük volt lélekben.....
  Így persze h hamar 314 millióba kerül egy felújítás!”
 • 1. papa41 2011. január 11. 12:13
  „Megint egy ígéretes írás a Vándor Sándor utcáról. De legyünk optimisták , hogy ez meg is fog valósulni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni borvidék: nem emelkedtek az árak

Az időjárás nem kedvezett, a tavalyi év szőlőmennyisége rendkívül alacsony volt. A megkérdezett… Tovább olvasom