Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Vitnyédiek közkincse

A Közkincs-kerekasztal vitnyédi rendezvényén bemutatkoztak a környék gazdasági és turisztikai intézményei, valamint a civil szervezetek. A rendezvénysorozat még Cirákra, Vásárosfaluba és Kapuvárra készül.

Kedden Vitnyéden és környékén tartotta ülését a kapuvári kistérségi Közkincs-kerekasztal. Dr. Pintér Gábor kistérségi kulturális referens elmondta: a rendezvénysorozat pályázati forrásokból valósul meg, a vitnyédit követően még Cirákra, Vásárosfaluba és Kapuvárra készülnek.

– Elkészült a kistérség kulturális és közművelődési koncepciója, amely mentén elképzeljük a települések együttműködését ebben a témában is – tette hozzá a referens.

Zsámboki László (jobbról): Az Énekes Lenke Hagyományőrző Néptánccsoport Vitnyéd kulturális nagyköveteként is működik.
Zsámboki László (jobbról): Az Énekes Lenke Hagyományőrző Néptánccsoport Vitnyéd kulturális nagyköveteként is működik.

A vitnyédi találkozó előtt a kerekasztal résztvevői megtekintették a csermajori szakiskolát és a göbösmajori turisztikai központot. Dr. Némethné István Erzsébet höveji polgármester felvetésére szó volt a kistérség községeinek turisztikai együttműködéséről, melyre jó példa lehet a höveji horgász- és például a göbösmajori lovasturizmus csomagban történő ˝eladása˝.

A résztvevők számos példát hoztak fel a kulturális együttműködésre is. Ezzel kapcsolatban Zsámboki László, a helyi Énekes Lenke Hagyományőrző Néptánccsoport vezetője elmondta, számos hazai programon bizonyították a csoport színvonalas tevékenységét. – Többek között a Sziget Fesztiválon is bemutatkoztunk, és természetesen szívesen veszünk meghívásokat a kistérség településeiről is, bizonyítván a kulturális együttműködés szükségességét – mondta Zsámboki László. A találkozón elhangzott, a vitnyédi községháza falumúzeum létesítéséről határozott, a régi iskola épületében. – Egyelőre a tárgyak, fotók és írásos emlékek gyűjtése folyik, ezt követően rendezzük be a termet – mondta Tóth Kálmán polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kisfaludi adomány is célba ért

Idősek és fiatalok, szülők és gyerekek egymás kezébe adták a művelődési ház kilincsét, ahol a helyi… Tovább olvasom