Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Vasúti vezetéket, szivattyút loptak

Szivattyú- és színesfémtolvajokat fogtak el a csornai rendőrség munkatársai a napokban. A részletekről Völcsey András főhadnagy, a bűnügyi osztály vizsgálati alosztályának vezetője adott tájékoztatást.
A szivattyút a hozzá tartozó öntözőberendezéssel együtt egy rábatamási családi ház kertjéből vitték el éjszaka. A rendőrök az adatgyűjtés során elfogták a helybelit, aki a berendezést már a saját birtokán üzemeltette. A kihallgatáson elismerte tettét, a rendőrök az ügyet bíróság elé állítási javaslattal továbbították az ügyészségre. A szivattyút tulajdonosa visszakapta.

A Csorna–Pápa vasútvonal mentén rézkábeleket tulajdonított el ismeretlen tettes. Mintegy egy kilométernyi szakaszon szedte fel a „folytonossági átkötő kábeleket", amik a vonatok helyzetéről adnak jelzést. A Csornai Rendőrkapitányság nyomozói a vasúttársaság bejelentése után a város legális és illegális színesfém-kereskedőit ellenőrizték. Egyiküknél megtalálták a vasúttól ellopott rezet és az elkövető el is ismerte tettét. Az általa okozott rongálási és lopási kár megközelíti a százezer forintot. Ez ügyben az eljárás még folyamatban van.

Völcsey András hozzátette: a Csorna–Pápa vasútvonalon történt még egy hasonló kábellopás, az elkövető után nyomoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előttünk a fröccsözés kora

A megszorítások már éreztetik hatásukat a kiskereskedelemben. A Kisalföld által megkérdezett kereskedők a közterhek növekedése mellett átlag harmincszázalékos visszaesést tapasztalnak, ám autót még sokat veszünk. Körutunkon arról érdeklődtünk, érzékelhető-e változás fogyasztási szokásainkban az utóbbi időben Tovább olvasom