Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Üzletsort terveznek a park mellé Beleden

Beled első városi településrendezési tervében többek közt a város főutcájának egységessé tétele, kerékpárút építése, valamint a központi park átépítése szerepel.

Az ipari terület helyét is kijelölték, oda beruházót vár a városháza.

A beledi önkormányzat a minap fogadta el a település rendezési tervét, mely a várossá válás óta az első ilyen jellegű terv a városházán.

Tompáné Balogh Mária polgármester érdeklődésünkre elmondta, a településrendezési tervben több újdonság is szerepel. A dél-rábaközi kisváros látványát talán legjobban a település főutcájának, a Rákóczi utcának az átalakítása határozza meg. – Az egész utca látképét egységesíteni szeretnénk azáltal, hogy az utca menti árkokat befedjük és egységes zöldterületeket alakítunk ki a házak előtt – mondta a polgármester. Ehhez még hozzátette: az épületek és a zöldterületek közt úgynevezett sétányokat is építtetnének. – Azt ki kell természetesen jelentenem, hogy ez egy hosszabb távú terv, csak apró lépésekkel tudunk haladni, ám a kastély előtti szakaszra már van pályázatunk – mondta Tompáné Balogh Mária.

Rákóczi utca Beleden – A tervek szerint az utca menti árkokat befedik és egységes zöldterületeket alakítanak ki a házak előtt.
Rákóczi utca Beleden – A tervek szerint az utca menti árkokat befedik és egységes zöldterületeket alakítanak ki a házak előtt.

Szintén újdonság a rendezési terv azon része, melyben a helyi kerékpárutakról van szó. Eszerint a már meglévő utakat majdnem a 86-os főút vonaláig akarják kivinni egy későbbi, kistérségi turisztikai program részeként.

A területrendezési terv kijelölte a település új iparterületét is. Ennek helye a ciráki és kapuvári utak kereszteződésében lesz. A polgármester hangsúlyozta, az újonnan kijelölt ipari terület helyét szabályok kötik, ezért kellett a lakóövezettől távolabbra tervezni. Tompáné elmondta, a terület jelenleg nem az önkormányzat tulajdonában van, de ha beruházó jelentkezik, akkor a városháza megvásárolja az ipari területnek kijelölt szántóföldeket.

A területrendezési terv kijelölte a település új iparterületét is. Ennek helye a ciráki és kapuvári utak kereszteződésében lesz.
A beledi településrendezési tervben szerepel a városközponti park esetleges átrendezése is. A meglévő zöldterületet átláthatóbbá tennék és a szélére a későbbiekben üzleteket is építtetnének. A városháza egy régebbi elképzelését is beemelte e rendezési tervbe, miszerint az áruház előtti buszöblöket is felépítenék, valamint a helyközi járatok megfordulását megkönnyítendő, egy körforgalmat hoznának létre a Jókai és a Rákóczi utcák kereszteződésében.

A beledi polgármester kijelentette, ezek a tervek természetesen nem valósulnak meg rövid idő alatt, a forrásokat a városházának többek között pályázatokból kell előteremtenie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriába is készül a vándorkiállítás

Egy nagy sikerű vitnyédi tárlattal kezdődött az a rendezvénysorozat, melynek keretében a… Tovább olvasom