Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Úszni tanulnak a nagycsoportosok

Kapuvár - A Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány az idén a nagycsoportos gyermekek úszásoktatására gyűjti a támogatásokat. A Király-tó Óvoda és Bölcsőde vezetője szerint tavasszal tíz héten át, ősztől vélhetően folyamatosan járnak a kicsik a Flóra Gyógyfürdőbe.

A Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány és a Király-tó Óvoda és Bölcsőde vezetése a minap Zalaegerszegen járt, hogy a helyszínen szerezzen tapasztalatokat az óvodai nagycsoportos gyermekek Kapuváron bevezetendő úszásoktatásáról.

Licskainé Stipkovits Erika, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a civil szervezet minden évben kitűz maga elé egy olyan célt, mellyel a helyi óvodák felszerelését, komfortját vagy éppen a nevelés feltételeit javítsák.

Zalaegerszegen már működik a gyermekek vízhez szoktatása.


– Alapítványunk három éve működik, első évben a belső berendezésekre, tavaly az udvari játékokra költöttünk, idén a gyermekek úszásoktatásának megszervezését tűztük ki célul – mondta a kuratórium elnöke. A kezdeményezés anyagi hátteréről a napokban is folynak a tárgyalások, a helyszínt a Flóra Gyógyfürdő biztosítja. Licskainé hozzátette, több olyan rendezvényt is szerveztek, melynek bevételéből biztosítják a nagycsoportosok vízhez szoktatása és úszásoktatása anyagi hátterének egy részét. Így a decemberi adventi hangverseny vagy a jövő hét végén rendezendő jótékonysági bál adományait is erre a célra fordítják.

Varga Endréné, a Király-tó Óvoda vezető óvónője elmondta: nevelési programjukba már felvették a nagycsoportosok úszásoktatását. – Először, vélhetően tavasszal tíz hétig a gyermekeket a vízhez szoktatjuk, megkönnyítve a későbbi úszásoktatást – mondta Vargáné.
Úgy véli, a gyermekek ezzel nemcsak úszni tanulnak, de a mozgáskoordinációjuk is javul.

– A kezdeményezést és a tapasztalatgyűjtést a kapuvári önkormányzat is  támogatja – tette hozzá a vezető óvónő. A gyermekek ősztől rendszeresen járnak a Flórába, ám azt az óvodavezető is hozzátette, ennek anyagi és szervezési hátteréről még folynak az egyeztetések. – A program lebonyolításának személyi feltételei már óvodánkban is adottak, ám egy általános iskolai testnevelő tanár segítségét is igénybe vesszük – jelentette ki Varga Endréné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszkényi dalos férfiak

Veszkény - Elődeikhez méltóan szerepelnek a veszkényi Dalkör tagjai, már számos fellépésen és… Tovább olvasom