Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Ünnepség a forradalom évfordulóján

Kapuvár - A kapuváriak a szabadtéri színpadon ünnepelték a forradalom évfordulóját, ahol a megemlékezés vezérszónoka Ivanics Ferenc volt. Az országgyűlési képviselő aktuálpolitikai kérdésekről is beszélt. Az ünnepi műsort a pátzays diákok adták, majd a pártok és civilek helyezték el koszorúikat a ’48-as emlékműnél.
– Egy nemzet csak akkor maradhat fenn, ha megismeri és őrzi az elődök áldozatát – mondta Ivanics Ferenc az 1848–49-es forradalom és szabadságharc százhatvanadik évfordulójára rendezett kapuvári ünnepségen. Az országgyűlési képviselő a város szabadtéri színpadán beszélt a szépszámú helybéli előtt.

Ivanics Ferenc először rövid történelmi áttekintést adott március 15. dicső napjáról, majd aktuálpolitikai kérdésekről beszélt. Hangsúlyozta, 1848. március 15-én összefogott a főváros polgársága és az egyetemisták. Hasonló összefogást látott az elmúlt napokban a háromigenes népszavazás győzelmében is. Ivanics Ferenc szerint a reformkor, a reformok azt jelentik, hogy az embereknek adnak és nem egyre többet akar egy kormány elvenni tőlük.

– Ahogy 1848-ban a pesti ifjúság tudott maga dönteni, úgy a népszavazáskor is maga döntött sorsáról a nép, és büszke vagyok arra, hogy ezzel a döntéssel egy kicsit saját kezébe vette a sorsát – mondta az országgyűlési képviselő.

Az ünnepi beszédet követően a Kapuvári Térségi Általános Iskola Pátzay-tagiskolájának diákjai adtak színvonalas műsort, majd a pártok, civil szervezetek és vállalkozások képviselői megkoszorúzták a forradalom és szabadságharc kapuvári hőseinek emlékművét.

Olvasóink írták

  • 2. Harmath Lajos igazgató 2008. március 19. 22:49
    „Köszönjük az elismerést! Kollégáim és tanulóink igyekeztek tudásuk legjavát adni. Örülünk, hogy sikerült az ünnepet széppé varázsolni!”
  • 1. Margarét 2008. március 18. 06:03
    „Köszönjük a fáradozást! Megérte, hisz többünknek könny csordult a szemébe az előadás alatt. Isten áldja a műsor készítőit, előadóit! Csak így tovább, így érdemes! Köszönet mégegyszer!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megemlékezés a Petőfi-szobornál

Csorna - Csornán szombaton délelőtt tartották a március 15-re emlékező ünnepséget a… Tovább olvasom