Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Ünnepeltek a csornai tűzoltók

A csornai tűzoltók ünnepi állomány- gyűlésén dicséretek és jutalmak átadására is sor került.
A Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon a hétvégén tartották a Flórián-napi ünnepséget. A Himnusz elhangzása után Pénzváltó Imre főhadnagy emlékezett Szent Flóriánra, a tűzoltók védőszentjére. Az ünnepi beszéd után Pesztenlehrer Lajos ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató és Rácz Imre alezredes, a csornai tűzoltóság parancsnoka megkoszorúzta a laktanya udvarán álló Flórián-szobrot. Ezt követően dicséretek, jutalmak átadására került sor.

A szolgálati feladatok hosszabb időn át történő eredményes teljesítéséért Élő Lajos és Pénzváltó Imre főhadnagyok, Ladányi László zászlós, Szűcs Tibor és Horváth Sándor főtörzsőrmesterek, valamint Borsodi Zoltán törzsőrmester részesült elismerésben.

A megyei tűzoltási és műszaki mentési szakmai vetélkedőn az irányító kategóriában elért első helyezésért Gábor Zoltán főhadnagy, gépjárművezető kategóriában megszerzett harmadik helyezésért Szabó Zoltán főtörzsőrmester, beosztott tűzoltó kategóriában elért harmadik helyezésért Takács Péter főtörzsőrmester kapott jutalmat.

A tűzoltóság parancsnoka Major Márk törzsőrmestert főtörzsőrmesterré léptette elő, a belügyminiszter pedig tízéves szolgálat után tűzoltósági szolgálati jelet adományozott Márkus Imre századosnak. Az ünnepség a Szózattal zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskola helyett gondozóház

Idős emberek részére átmeneti gondozóházat alakítanak ki a tanév végén megszűnő, magyarkeresztúri iskola nemrég felújított épületében. A költségek meghaladják a negyvenhárom millió forintot. Tovább olvasom