Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Újra várják a jelöléseket

Csorna - A város képviselő-testülete 1992-ben hozta meg rendeletét a díszpolgári cím, illetve Csorna Városért Emlékérem kitüntetés alapításáról és az adományozás rendjéről. Eszerint díszpolgári cím négyévenként egy adományozható, amitől a képviselő-testület csak indokolt esetben térhet el. Idén a testület augusztus 20-án, a városi ünnepségen részesíti Csorna Városért Emlékérem kitüntetésben az arra méltó személyeket, szervezeteket, közösségeket.
A képviselő-testület a helyi kitüntető díj alapításáról és adományozásáról 1999-ben döntött. A jogszabály szerint a Csorna Szolgálatáért Díjat azok a természetes személyek és közösségek kaphatják meg, akik a nevelés-oktatás, közművelődés, valamint a testnevelés és a sport, az egészségügy és a szociális gondoskodás, valamint az önkormányzati közigazgatás területén alkottak maradandót.

A helyi elismerések adományozását előkészítő bizottság várja a javaslatokat a csornaiaktól, a városban működő szervezetektől, intézményektől, hogy kik kapjanak díszpolgári címet, Csorna Városért Emlékérmet és Csorna Szolgálatáért Díjat. A javasoltakról részletes indoklást és a legfontosabb adatok közlését várják április 6-ig. (A hatályos önkormányzati rendeletek a www.csorna.hu honlapon is olvashatók, illetve a hivatalban megtekinthetők.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűtés és költségvetés a fókuszban

Kapuvár - A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén nem fogadták el a távhőszolgáltató cég… Tovább olvasom